Godkjente forskningsorganisasjoner kan søke.
Formålet med søknadstypen er å fremme fornyelse og utvikling i forskningen innenfor alle fag og tematiske områder. Prosjektene skal bidra til viktig ny innsikt i den internasjonale kunnskapsfronten, og kan være med eller uten ambisjoner om anvendelse på kort eller lang sikt.
Formålet med søknadstypen er å gi prosjekter som er radikalt grensesprengende, og som utfordrer eksisterende forskning på et tema eller område, en mulighet for finansiering.
IKTPLUSS skal investere i forskningsprosjekter som på kortere og lengre sikt bidrar til innovasjon og løser utfordringer innenfor temaet "Data og tjenester overalt".
Formålet er fornyelse og utvikling i forskningen som kan bidra til å flytte den internasjonale forskningsfronten. Utlysningen retter seg derfor mot forskere som har vist evne til å utføre forskning av høy vitenskapelig kvalitet. Utlysningen er åpen for søknader innenfor alle fag- og forskningsområder.
Støtten skal gi unge forskertalenter under 40 år innenfor alle fag og tematiske områder mulighet til å forfølge egne ideer og å lede et forskningsprosjekt. Utlysningen er rettet mot forskere på et tidlig stadium i karrieren, 2–7 år etter disputas, som har vist potensial til å utføre forskning av høy vitenskapelig kvalitet.
Formålet er å fremme internasjonal mobilitet og karriereutvikling blant forskere tidlig i karrieren, og bidra til kunnskapsoverføring til norske forskningsmiljøer. Utlysningen retter seg mot forskere på postdoktornivå, som skal tilbringe to år ved en utenlandsk forskningsorganisasjon og det tredje året ved en norsk forskningsorganisasjon. Utlysningen er åpen for søknader innenfor alle fag- og forskningsområder.
Formålet med utlysningen er å styrke forvaltningen av norsk plantehelse. Søknadsfrist er 25. september 2019.
Formålet er å styrke grunnleggende og grensesprengende forskning av høy vitenskapelig kvalitet gjennom tverrfaglig samarbeid, og å flytte forskningsfronten. Dagens og morgendagens samfunnsutfordringer fordrer radikale kunnskapssprang. Utlysningen er åpen for alle fag- og forskningsområder. Gjennom større bevilgninger og krav til samarbeid mellom forskere fra forskjellige fag, vil vi frembringe ny kunnskap som ikke ville vært mulig å oppnå uten tverrfaglig samarbeid. Prosjektene finansieres gjennom Fellesløft IV.
Denne utlysningen er kansellert. Det er nå ute en ny utlysning med frist 20. november som åpner for flere samarbeidspartnere.
Forskning for dyrevelferd og beredskap innenfor dyrehelse. NB! Denne utlysningen er kansellert. Det er nå ute en ny utlysning med frist 20. november som åpner for flere samarbeidspartnere, se under Kompetanse- og samarbeidsprosjekt.
Godkjente forskningsorganisasjoner i samarbeid med offentlig sektor, næringsliv, andre offentlige organisasjoner og/eller private organisasjoner kan søke.Formålet med søknadstypen er å utvikle ny kunnskap og bygge kompetanse og kompetansemiljøer som samfunnet eller næringslivet trenger for å møte viktige samfunnsutfordringer. Prosjektene skal stimulere og støtte samarbeid mellom forskningsmiljøene og de som representerer den samfunnsutfordringen det søkes om midler til.
Utlysningen har som mål å bidra til økt næringsrettet forskning og utvikling i reiseliv, kulturnæringer, finans og varehandel. For å kunne søke, må du ha søkt og fått innvilget støtte gjennom utlysingen "Midler til å mobilisere tjenestenæringer til forskning" først, og du må ha gjennomført en prosjektetableringsprosess.
Målet med utlysningen er å fortsette og bygge kompetanse og volum innenfor kunstig intelligens, robotikk og autonomi med tilhørende systemer. Innsatsen skal resultere i at forskningsfronten flyttes, sørge for viktig kompetansebygging og skape nye muligheter for mennesker og samfunn på kortere og lengre sikt.
Formålet med søknadstypen er å utvikle ny kunnskap og bygge forskningskompetanse som samfunnet eller næringslivet trenger for å møte viktige samfunnsutfordringer. Prosjektene skal stimulere og støtte samarbeid mellom forskningsmiljøer og aktører utenfor forskningssektoren som representerer samfunnets og/eller næringslivets behov for kunnskap og forskningskompetanse.
Forskning på de økonomiske konsekvensene for norsk nærings- og arbeidsliv av korona-pandemien og tiltakene for å begrense smittespredningen. Målet er å studere endringer i markeds- og rammevilkår i sanntid, og å få sikrere kunnskap om effektene.
Med denne utlysningen ønsker vi å bidra til den globale responsen på COVID-19-utbruddet. Målet vårt er å støtte forskning som vil gjøre oss i stand til å forstå og begrense den nye COVID-19, samt å forbedre effektiv pasientbehandling og (nasjonal og internasjonal) folkehelseberedskap og -respons på dette viruset og eventuelle fremtidige virusutbrudd av liknende art.
Forskning for dyrevelferd og beredskap innenfor dyrehelse.
Formålet med utlysningen er å stimulere til samarbeid mellom forskningsmiljøer og samarbeidspartnere om å løse eller håndtere samfunnsutfordringer som er sentrale innenfor programmet Velferd, arbeidsliv og migrasjon (VAM). Forprosjekter skal utvikle kompetanse- og samarbeidsprosjekter som etter planen vil bli lyst ut med søknadsfrist 16. september 2020.
Utlysningen av Kompetanseprosjekt for næringslivet i 2019 er en koordinert utlysning mellom flere programmer, og omfatter temaene petroleum, miljøvennlig energi og CO2-håndtering og hav.
Bedrifter og offentlig sektor kan søke.
Formålet med søknadstypen er verdiskaping og fornyelse i næringsliv og offentlig sektor. Prosjektene skal bidra til økt konkurranseevne i nytt og eksisterende næringsliv, styrke omstillingsevne i norsk økonomi og offentlig sektor samt å bedre samspill og kunnskapsoverføring på tvers av aktører.
Et innovasjonsprosjekt i offentlig sektor skal bidra til at offentlig sektor innoverer tjenester, infrastruktur og forvaltning på en bærekraftig, systematisk og effektiv måte. Prosjektene skal ta utgangspunkt i behov og utfordringer og inngå i virksomhetens planer for utvikling og bygge på et faktisk samarbeid mellom den offentlige prosjekteieren, FoU-miljøene og andre relevante aktører.
En førkommersiell anskaffelse utfordrer næringslivet til å utvikle innovative løsninger som møter offentlig sektors behov. Førkommersielle anskaffelser gir offentlige innkjøpere en mulighet til å sammenligne ulike forslag og velge de beste løsningene som markedet kan levere. På denne måten kan offentlige myndigheter modernisere offentlige tjenester raskere og gi bedriftene mulighet til å ta en ledende rolle i nye markeder.
Pilot-T skal få gode løsninger raskere over i anvendelse gjennom å utvikle og teste/pilotere teknologier og forretningsmodeller med potensial til å påvirke fremtidens transportsystem slik at det blir mer sikkert, øker fremkommeligheten og/eller reduserer utslipp.
I 2020 lyser PILOT-E ut midler til prosjekter rettet mot utslippsfri maritim transport og klimanøytral industri. PILOT-E kan søkes av bedrifter og omfatter helhetlige prosjekter fra forskningsaktiviteter til marked med en realistisk plan for å bringe innovative løsninger fra idé og ut i markedet. Tilskudd og støtte til forsknings- og utviklingsarbeidet kommer fra Forskningsrådet og Innovasjon Norge. Sluttkunden som skal ta i bruk den nye løsningen, vil i tillegg kunne kvalifisere for senere finansiering fra Enova.
Et innovasjonsprosjekt i næringslivet skal gi et betydelig bidrag til fornyelse og økt verdiskaping for bedriftene som deltar i prosjektet, og gi samfunnsøkonomiske gevinster ved at ny kunnskap og nye løsninger blir tilgjengelig.
Formålet med utlysningen er å stimulere bedrifter til større satsing på demonstrasjon og verifisering av teknologi, som kan bidra til innovasjon og bærekraftig verdiskaping i tråd med deres forretningsstrategi.
Tidsavgrenset utlysning av innovasjonsprosjekter i næringslivet med offentlig-privat samarbeid som skal bidra til å løse utfordringer som de offentlige helse- og omsorgstjenestene står overfor som følge av COVID-19-pandemien.
I forprosjektene skal dere som søker (de offentlige aktørene) få dypere innsikt i behovene og bedre kjennskap til de nyeste innovasjonene og forskningen på området ("state-of-the-art"). Forprosjektmidlene skal bidra til bred involvering i behovsavklaringen og i markedsdialogen. Hensikten med forprosjektene er å fastslå om problemstillingen egner seg for et samarbeid gjennom en før-kommersiell anskaffelse og dermed søknad om midler til hovedprosjekt.
Utlysningen gjelder kun for de som har fått midler til forprosjekt etter innsendt søknad levert til fristen 22. mai 2019. Målet med før-kommersielle anskaffelser er å bidra til mer etterspørselsdrevet innovasjon tilpasset offentlig sektors utfordringer, og at næringslivet skal utnytte det verdiskapingspotensial som ligger i offentlig sektor sine utfordringer.
PILOT-E utlyser 120 mill. kroner til prosjekter som får frem helhetlig leveransekjeder for hydrogen eller innovative løsninger for utslippsfri bygg- og anleggsvirksomhet.
Et innovasjonsprosjekt i næringslivet er et bedriftsledet prosjekt med omfattende innhold av forsknings- og utviklingsaktiviteter (FoU). Innovasjonsprosjektet skal gi et betydelig bidrag til fornyelse og økt verdiskaping for bedriftene som deltar i prosjektet, og gi samfunnsøkonomiske gevinster ved at ny kunnskap og nye løsninger blir tilgjengelig.
Pilot-T skal få gode løsninger raskere over i anvendelse gjennom å utvikle og teste eller pilotere teknologier og forretningsmodeller med potensial til å påvirke fremtidens transportsystem slik at det blir mer sikkert, øker fremkommeligheten og/eller reduserer utslipp.
Vi ønsker prosjekter som bidrar til at offentlig sektor innoverer tjenester, infrastruktur og forvaltning på en bærekraftig, systematisk og effektiv måte.
Formålet med utlysningen er å stimulere bedrifter til større satsing på demonstrasjon og verifisering av teknologi som kan bidra til innovasjon og bærekraftig verdiskaping i tråd med deres forretningsstrategi.
Denne utlysningen er kun åpen for søkere som etter skisse med frist 10. april er invitert til å søke om forprosjektmidler. Med forprosjektene skal vi kunne fastslå om problemstillingen egner seg godt for et samarbeid gjennom en før-kommersiell anskaffelse.
Skisser fungerer som en dialog mellom søker og Forskningsrådet for å avklare om en prosjektidé er relevant for en konkret utlysning eller ikke. Skisser kan være både frivillige og obligatoriske, det kommer an på utlysningen den er knyttet til.
Skisseutlysningen kvalifiserer til å sende inn fullstendig søknad om midler til Forskningssentre for klinisk behandling med søknadsfrist 12. mai 2021. Søkere som ikke har sendt inn en skisse til skissefristen 6. januar 2021, kan ikke søke midler gjennom hovedutlysningen.
Denne skisseutlysningen kvalifiserer til å sende inn full søknad om midler fra Nasjonal satsing på forskningsinfrastruktur (INFRASTRUKTUR) med søknadsfrist 18. november 2020. Søkere som ikke har sendt inn en skisse til skissefristen 27. mai 2020 kl. 13.00 kan ikke søke om midler gjennom den endelige utlysningen til INFRASTRUKTUR.
Denne utlysningen finnes kun på engelsk. For engelsk versjon følg lenken "English" øverst til høyre på siden.
Skisseutlysningen gir bedrifter mulighet til en uforpliktende dialog med Forskningsrådet i forkant av den planlagte utlysningen av innovasjonsprosjekt i næringslivet med søknadsfrist 25.09.2019.
Following up the Memorandum of Understanding between China’s Ministry of Science and Technology and the Research Council of Norway, this joint call asks for industry-oriented proposals for collaborative research projects on digitalisation.
Godkjente forskningsorganisasjoner kan søke. Mange utlysninger krever samarbeid med næringsliv eller aktører i offentlig sektor.
Formålet med søknadstypen er konsentrert og langsiktig satsing for å styrke og videreutvikle fremragende og nyskapende forsknings- og innovasjonsmiljøer eller for å bygge opp forskningsmiljøer på strategisk viktige områder. Forskningssenter er ramme for utlysing innenfor flere ulike senterordninger som enten skal støtte de beste miljøene og lede til grensesprengende forskning og nyskapende innovasjon eller styrke prioriterte områder.
SFF-ordningen gir Norges fremste vitenskapelige miljøer muligheten til å organisere seg i sentre for å nå ambisiøse vitenskapelige mål gjennom samarbeid og med langsiktig grunnfinansiering. Forskningen ved sentrene skal være nyskapende og ha stort potensial for grensesprengende resultater som flytter den internasjonale forskningsfronten. Sentrene arbeider med ambisiøse ideer og komplekse problemer der samordnet og langsiktig forskningsinnsats innenfor, eller på tvers av, fagområder, er viktig for å nå målene.
Forskningsrådet lyser ut midler for å etablere et Forskningssenter for miljøvennlig energi (FME) innenfor vindenergi. Godkjente norske forskningsorganisasjoner i forpliktende samarbeid med relevante aktører kan søke.
Formålet med denne utlysningen er å finansiere fortsatt norsk deltagelse i de store og langvarige CERN-eksperimentene som norske forskere har vært med å utvikle, bygge opp og delta i over mange år. Kun ett prosjekt vil få finansiering.
Forskningsrådet inviterer til å sende inn fullstendig søknad om midler til Senter for forskningsdrevet innovasjon (SFI-IV). Bare de som sendte inn obligatorisk skisse til fristen 4. april 2019 kan sende inn søknad.
Teknologioverføringskontorer (TTO), godkjente forskningsorganisasjoner og mikroselskaper med utspring fra forskningsorganisasjoner og/eller TTO kan søke.
Formålet med søknadstypen er å fremme økt kommersiell anvendelse av offentlig finansiert forskning i Norge. Prosjektene skal avklare usikkerhet knyttet til den kommersielle anvendelsen av lovende forskningsresultater, spørsmål som ved å forbli uløst, hindrer prosjektet i å komme videre i kommersialiseringen.
STUD-ENT-prosjekter skal bidra til økt studententreprenørskap gjennom å fremme studentdrevne forretningsideer basert på forskningsresultater eller kunnskap ervervet gjennom studiene.
Et milepælsprosjekt er et kort kommersialiseringsprosjekt med fokus på å gjennomføre den neste og mest kritiske milepælen for å komme videre i kommersialiseringsløpet.
Kommersialiseringsprosjekter skal bidra til økt kommersiell anvendelse av forskningsresultater fra offentlig finansierte forskning i Norge.
Godkjente forskningsorganisasjoner og offentlig finansierte forvaltere av forskningsinfrastruktur som samarbeider nært med norske forskningsorganisasjoner kan søke.
Formålet med søknadstypen er å fremme og styrke infrastruktur som bidrar til nyskapende forskning og utvikling. Prosjektene skal føre til at norske forskningsmiljøer og næringsliv har tilgang til relevant og oppdatert infrastruktur som understøtter forskning av høy kvalitet.
Utlysningen gjelder støtte til etablering og/eller oppgradering av forskningsinfrastruktur av nasjonal viktighet, og inkluderer norsk deltakelse i samarbeid om etablering eller oppgradering av internasjonale forskningsinfrastrukturer. Bare de som deltok i den obligatoriske skisserunden, kan søke.
Dette er en utlysning som kun gjelder noen utvalgte medlemskap i internasjonale forskningsinfrastrukturer. Relevante søkermiljøer er informert.
Godkjente forskningsorganisasjoner, bedrifter, offentlig sektor, frivillig sektor og sammenslutninger kan søke.
Formålet med søknadstypen er å finansiere planlegging av, samarbeid om, koordinering av og formidling fra FoU-aktiviteter. Prosjektene skal for eksempel støtte opp om mobilitet, nasjonale og internasjonale nettverk, publisering, dialog og formidling knyttet til FoU-aktiviteter.
Grønn plattform er en ny satsing som gir bedrifter og forskningsorganisasjoner i instituttsektoren støtte til innovasjonsdrevet grønn omstilling. Du kan søke om støtte til forprosjekter fram til 6. januar 2021.
Formålet er å stimulere til slagkraftig samarbeid på norsk side og til økt deltagelse fra norske aktører i arbeidet med å ivareta norske interesser i utformingen av EUs nye rammeprogram for forskning og innovasjon, Horisont Europa (2021–2027).
Private gaver på minst tre millioner kroner gitt til langsiktig, grunnleggende forskning, kan utløse et tillegg fra staten på 25 prosent av gavebeløpet, såkalt gaveforsterkning. Formålet er å styrke langsiktig, grunnleggende forskning, gjennom å stimulere til at flere private aktører gir gaver til dette formålet. Forskningsrådet forvalter gaveforsterkningsordningen på vegne av Kunnskapsdepartementet.
Forskningsrådet lyser ut midler til gjennomføring av feltarbeid på Svalbard. Formålet med denne utlysningen er å stimulere til forskningsaktivitet på Svalbard i den ekstraordinære situasjonen vi nå er inne i.
Program for samfunnsutviklingens kulturelle forutsetninger (SAMKUL) lyser ut ekstra midler til internasjonal mobilitet og internasjonalt forskningssamarbeid for prosjekter som er finansiert av programmet.
Støtte til referansenettverk for koordinering av innspill og strategiske råd fra norske miljøer innenfor IKT-feltet. Utlysningen er kun åpen for registrering av referansenettverk for "Neste generasjons internett".
Norske forskningsorganisasjoner kan søke om midler til partnerskap med Brasil, Canada, India, Japan, Kina, Russland, Sør-Afrika, Sør-Korea og USA. For denne utlysningen kan det også søkes om midler til partnerskap med Tyskland og Frankrike.
Mobiliseringsprosjektene som får støtte, skal bidra til omstillingsdyktige regioner og velfungerende næringsmiljøer og tilgang til relevant kompetanse. Hensikten er å bidra til økt verdiskaping og konkurransekraft i næringslivet, ved å mobilisere flere bedrifter til økt bruk av forskning i sitt innovasjonsarbeid. 11 fylkeskommuner, inkludert Oslo kommune, og Lokalstyret i Longyearbyen kan søke.
Midlene skal gå til selvstendige tilleggsaktiviteter som støtter opp om, eller bygger på, Horisont 2020-prosjektet, og skal ikke brukes til aktiviteter som allerede er dekket av EU. Forsterkningsmidler kan heller ikke brukes til forsknings-, utviklings- eller innovasjonsaktiviteter. Bare prosjekter som ikke har mottatt forsterkningsmidler før, kan søke.
Forskningsorganisasjoner kan søke om midler til etablering og drift av internasjonale forskningsnettverk på utviklingsfeltet.
Svalbard Science Forum (SSF) lyser ut midler til feltarbeid på Svalbard og Jan Mayen til masterstudenter, doktorgradsstudenter og forskere som er tilknyttet eller samarbeider med norske institusjoner. Hovedprioriteringen er å støtte masterstudenter, doktorgradsstudenter og forskere som ikke allerede er etablert på Svalbard. Man kan søke opptil 80 000 kroner for Svalbard og 100 000 kroner for Jan Mayen.
Utlysningen gjelder registrering av nettverk tildelt gjennom Idelab fremtidens reiseliv (2018). Det er bare aktører som fikk tildelt hovedprosjekt etter idelaben som kan registrere søknad.
Forskningsrådet har som mål at resultater fra offentlig finansiert forskning er åpent tilgjengelig. Forskningsrådets STIM-OA-ordning skal bidra til å lette overgangen til åpen publisering.
Formålet med utlysningen er å finansiere en møteplass der norske forskningsinstitusjoner kan bli oppdatert på nye ideer, metoder og teorier om kjønnsbalanse i akademia. BalanseHub skal samle og dele nyttig og nødvendig kunnskap fra forskningsfronten, og være en arena for erfaringsutveksling mellom prosjektene som deltar.
Utlysningen har som mål å bidra til økt forskermobilitet mellom Norge og Frankrike/Tyskland. Søker dere om støtte til utveksling med begge land, må dere sende inn to separate søknader.
Støtte til nettverksaktiviteter og forskerutdanning i regi av de forskergruppene som fikk høyest karakter i evalueringen av samfunnsvitenskapene i Norge (SAMEVAL).
Midler til å etablere eller delta i eksisterende internasjonale nettverk rettet mot globale miljø- og klimaproblemstillinger.
Forskningsinstitutter, universiteter, høgskoler og helseforetak kan søke om rammebevilgning for 2020 for å dekke kostnader knyttet til EU-rådgivning, prosjektetablering, reiser, profilering, nettverksbygging og posisjonering.
Støtte til en årlig møteplass hvor unge forskere kan bli oppdatert på nye ideer, metoder og teorier innenfor e-vitenskap, samtidig som de kan bygge et faglig nettverk.
Fylkeskommunene kan søke midler til å øke kompetansen hos lærere i videregående skole i forskningsmetode og kritisk tenkning.
Svalbard Science Forum lyser ut midler til prosjekter og workshops som stimulerer til økt internasjonalt forskningssamarbeid og bedre koordinering av forskningsaktivitet på Svalbard.
Emerging Leaders er et utviklingsprogram for unge forskere med mål om å skape nettverksbygging, lederutvikling og faglig innføring i sentrale muligheter og utfordringer i nordområdene og Arktis spesielt. Emerging Leaders arrangeres i forkant av konferansen Arctic Frontiers 2020 i Tromsø. Programmet inkluderer også deltakelse på de to første dagene av konferansen.
Svalbard Science Forum (SSF) lyser ut midler til feltarbeid på Svalbard og Jan Mayen til masterstudenter, doktorgradsstudenter og forskere som er tilknyttet eller samarbeider med norske forskningsorganisasjoner.
Formålet med denne utlysningen er å finansiere og utvide det samarbeidet som forskerskolen NORSI har etablert til også å omfatte de andre nordiske landene. På bakgrunn av dette er det bare ett prosjekt som vil få finansiering.
Ordningen er rettet mot norske deltagere som har en sentral rolle i et H2020-prosjekt. Midlene skal ikke være en tilleggsfinansiering av aktivitetene i Horisont 2020-prosjektet, men benyttes til selvstendige aktiviteter.
Norske forskningsorganisasjoner kan søke om midler til partnerskap med Brasil, Canada, India, Japan, Kina, Russland, Sør-Afrika, USA, Tyskland og Frankrike samt forlengelse av partnerskap fra 2015 og 2016.
Vitenskapelig ansatte eller forskergrupper ved norske forskningsorganisasjoner kan søke Forskningsrådet om støtte til korte opphold i Frankrike eller Tyskland for å starte opp og utvikle felles forskningsprosjekter. Franske forskere må sende inn tilsvarende søknad til Campus France, og tyske forskere til DAAD.
Formålet med utlysningen er å videreutvikle programmets FORNYs hovedsamarbeidspartnere TTO-ene til å bli mer profesjonelle og spesialiserte samt bidra til styrket entreprenørskaps- og kommersialiseringskultur ved ledelsen til universitetene, høyskolene og forskningsinstitusjonene.
Forskningsrådet og National Natural Science Foundation of China (NSFC) lyser ut midler under det kinesisk-norske fellesprogrammet. Målet er å oppnå vitenskapelige forskningsresultater i verdensklasse. Denne utlysningen gjelder Forskerprosjekt på bærekraftig og trygg mat fra land- og havbruk.
Utlysningen gjelder søknader om finansiering av norsk deltagelse i prosjekter under 2019-utlysningene til Euratom, EUs strålevernprogram. Kun norske deltakere i prosjekter som har fått tilsagn om støtte i Euratom-utlysninger i 2019 kan søke. Forskningsrådets finansieringsordning muliggjør norske aktørers deltagelse i Euratom. Siden Euratom ikke omfattes av EØS-avtalen, mottar ikke norske aktører som deltar i Euratom-prosjekter midler direkte fra EU. Norske aktører i Euratom-prosjekter kan derfor søke om midler til slik deltagelse fra Forskningsrådet.
Fellesprosjektene mellom norske og russiske forskere innenfor petroleum skal bidra til å vedlikeholde eksisterende nettverk og forskningssamarbeid og utvikle nye samarbeidskonstellasjoner gjennom strategisk grunnforskning som er relevant for begge land.
The MoST - RCN Joint Funding Call on Consortium Collaboration on Energy aims to promote academia-industry consortia in both countries to collaborate in the field of environmentally friendly energy.
Støtte fra Finansmarkedsfondet skal gå til forskning, utdanning eller samfunnsopplysning om finansmarkedets virkemåte og betydning. Dette kan være prosjekter knyttet til systemsvakheter, etikk og god forretningsskikk innenfor de aktuelle områdene, i tillegg til forbrukerinteresser. Det kan ikke gis støtte til enkeltpersoners ordinære yrkesmessige utdanning.
Fondets formål er å bidra til økt kunnskap om og forståelse for finansielle markeders virkemåte, og økt etisk bevissthet på finansmarkedsområdet. Støtte fra Finansmarkedsfondet skal gå til forskning, utdanning eller samfunnsopplysning om finansmarkedets virkemåte og betydning. Dette kan være prosjekter knyttet til systemsvakheter, etikk og god...
Denne utlysningen er kun for registrering av søknader til nye strategiske programmer for NOFIMA for perioden 2021–2024.
Støtte fra Finansmarkedsfondet skal gå til forskning, utdanning eller samfunnsopplysninger om finansmarkedets virkemåte og betydning. Dette kan være prosjekter knyttet til systemsvakheter, etikk og god forretningsskikk innenfor de aktuelle områdene, i tillegg til forbrukerinteresser. Vi gir ikke støtte til enkeltpersoners ordinære yrkesmessige utdanning.
Utlysningen finnes kun på engelsk. Du finner den engelske versjonen ved å gå til lenken "English" oppe til høyre på denne siden.
Støtte fra Finansmarkedsfondet skal gå til forskning, utdanning eller samfunnsopplysning om finansmarkedets virkemåte og betydning.
Finansmarkedsfondet finansierer forskning og allmennopplysning innenfor finansmarkedsområdet. Fondets formål er å bidra til økt kunnskap om og forståelse for finansielle markeders virkemåte, og økt etisk bevissthet på finansmarkedsområdet.