Webinar (nivå 1, for nybegynnere): kurset gir en introduksjon til et EU-prosjekts livssyklus; hvordan starte opp prosjektet, samt rapportering og ledelse underveis. Vi vil gjennomgå Funding and Tenders Portal, og du vil få verdifulle tips om gode måter å spre informasjon om prosjektet og prosjektresultater gjennom hele prosjektperioden. Kurset inneholder også en praktisk øvelse i prosjektledelse, hor vi diskuterer hvordan man kan håndtere vanskelige situasjoner som kan oppstå i et prosjekt på best mulig måte.
MSCA DN er open for alle fagfelt og har ingen tematiske prioriteringar. Dette er med på å gjere dei svært ettertrakta, og difor er konkurransen hard. Av den grunn tilrår vi komande deltakarar/rettleiarar i Doctoral Networks om å delta i dette webinaret. Det gjer at du aukar sjansen for at nettopp ditt DN får finansiering.
Velkommen til Åpen digital kafé for klynge 2 i Horisont Europa. Denne gangen vil du møte forskerne Kari Steen-Johnsen og Jan-Paul Brekke fra Institutt for samfunnsforskning. De vil dele sine erfaringer med søknader til Horisont Europa og også fra deltakelse i prosjekter.
Webinar (nivå 1, for nybegynnere): kurset gir et innblikk i hva som kjennetegner et vellykket forsknings- og innovasjonsprosjekt i EU, hva som må gjøres i forberedelsesfasen, og forklarer de enkelte partneres ansvar og oppgaver i prosjektet. Vi kommer inn på hvordan man bygger et godt konsortium, de ulike trinnene i søknadsskriveprosessen og hvordan man best kan lede et søknadsutviklingsløp fram til innlevering
Bli med på et uformelt møte hver fjerde fredag i hver måned.
Kurset gir en kort introduksjon til Horisont Europa, politisk bakgrunn og viktige mål. Vi kommer inn på hva som er nytt sammenlignet med Horisont 2020. Viktige satsinger som missions, clusters og partnerskap vil bli gjennomgått, samt viktigheten av samfunnseffekt av prosjektene. Det vil bli gitt praktiske eksempler fra tidligere Horisont 2020 søknader som norske miljøer har deltatt i.
Webinar (nivå 2, kurs for viderekomne): kurset gir deg innsikt i de formelle avtalene knyttet til Horizon Europe-prosjekter. Dette er viktig informasjon ikke bare for koordinatorer av Horizon Europe-prosjekter, men like viktig for prosjektpartnerne.
Forskningsrådet utarbeider et nytt norsk veikart for forskningsinfrastruktur og ønsker at relevante aktører blir informert om veikartets innhold og struktur i god tid før frist for innlevering av skisser.
På lesedagen får du mulighet til å se på søknader som har fått finansiering fra ERC, for å se hvordan et vellykket ERC-prosjekt kan struktureres. Over 60 norske ERC-grantees har vært så vennlige å gi tillatelse til at vi kan gjøre søknaden deres tilgjengelig på lesedagen.
Her er det mulig å få svar på spørsmål om utlysningen til Innovasjonsprosjekt i næringslivet 2023
Webinar: Kurset gir en introduksjon til Horisont Europa, EU's niende rammeprogram. (Nivå 1: kurs for nybegynnere.)
Dette søkjarwebinaret vil gi potensielle søkjarar og samarbeidspartnarar dei beste føresetnadene for å søkje om midlar i Pilot Helse-ordninga og innovasjonsprosjekt i offentleg sektor.
Klynge 5 i Horisont Europa har oppdraget å skape muligheter og løsninger for denne transformasjonen. Aktivitetene i klynge 5 skal bidra til kunnskap for å bedre forstå årsakene, utviklingen, risikoene, virkningene og mulighetene.
C.3 (nivå 2 og 3, kurs for viderekomne og avanserte): Dette kurset er for deg som ønsker å bli en god prosjektleder for et EU-prosjekt. Kurset fokuserer på samarbeidsprosjektene i Horisont Europa og Horisont 2020. Vi gjennomgår Grant Agreement og Consortium Agreement, to viktige premissgivere for EU-prosjekter, og du lærer hvordan en god konsortieavtale kan være et svært godt verktøy for prosjektleder.
Horisont Europa legger stor vekt på å integrere samfunnsvitenskap og humaniora (SSH) i hele rammeprogrammet. På dette webinaret får du høre om mulighetene for samfunnsvitenskapelig og humaniora-forskning innenfor ulike deler av Horisont Europa.
Har du lyst til å ha et postdoktor-opphold utenlands, eller er du en utenlandsk forsker som planlegger å søke om et Marie Skłodowska-Curie Actions Postdoctoral Fellowship (PF) ved en norsk vertsinstitusjon? Eller er du kanskje en mulig veileder som ønsker å få en utenlandsk forsker til din gruppe for to år?
Norge står ovenfor mange og store utfordringer fremover. For å møte disse er det nødvendig med mer forskning og utvikling finansiert av næringslivet. 25.april lanserer Forskningsrådet rapporten "Privat finansiering av forskning, utvikling og forskningsbasert innovasjon i Norge"
Europa og verden må takle klimaendringer og konsekvensene for mennesker og miljø, en voksende verdensbefolkning som trenger mat, og skape et robust samfunn etter pandemien. Til det trenger vi en grønn og digital omstilling som inkluderer alle.
Velkommen til møte i nasjonalt nettverk for folkeforskning. Folkeforskning innebærer å engasjere og involvere folk som ikke har forskerbakgrunn i forskning, i samarbeid med forskere eller forskningsinstitusjoner. Nettverket skal fremme folkeforskning i Norge, koordinere aktiviteter og utveksle erfaringer.
Norges forskningsråd arrangerer "ERC søknadslesedager" for forskere som planlegger en søknad til The European Research Council (ERC). På lesedagen får du mulighet til å se på søknader som har fått finansiering fra ERC, for å se hvordan et vellykket ERC-prosjekt kan struktureres.
B.2 (nivå 2, kurs for viderekomne): Kurset gir en introduksjon til prosjektutvikling i Horisont Europa (arbeidsprogram, emner og utlysninger, søknadsprosess, hva som kjennetegner søknader til Horisont Europa, de ulike prosjekttypene, samt søknadsforberedelse). I løpet av kurset vil vi gjennomgå søknadsprosessen fra ide til ferdig prosjektforslag, og du vil få prøve deg gjennom en praktisk øvelse.
WEBINAR (nivå 1, kurs for nybegynnere): kurset vil hjelpe deg å forstå hvilken type partnere du skal se etter i Horizon Europe, hvis du foreslår et samarbeidsprosjekt i Horizon Europe eller bare leter etter et konsortium å bli med i. Du vil lære hva som kjennetegner et vinnerkonsortium i Horizon Europe, og du vil få praktiske råd og verktøy som du kan bruke når du søker etter prosjektpartnere.
Møteplass Kina er et forum for kunnskapsdeling for det operative nivået i kunnskapssektoren i Norge. Her diskuterer vi problemstillinger knyttet til akademisk samarbeidet med Kina en til to ganger i året.
Dette er et praktisk webinar som tar for seg hva som er viktig å ha med i søknaden, obligatoriske vedlegg og budsjetter.
Kurset handler essensielt om hvordan du forvandler en forsknings- og innovasjonside' til et attraktivt forslag. Hva du må skrive og råd om hvordan du kan strukturere og presentere ideene dine. En praktisk øvelse med å evaluere et forslag bidrar til å understreke noen viktige leksjoner. Alle deltaker bes ta med egne PC/nettbrett. (Nivå 2, kurs for viderekomne.)
Planlegger din bedrift å utvikle et nytt produkt eller en ny tjeneste? Eller har dere en idé om hvordan bedriften kan produsere på en smartere måte? SkatteFUNN er en skattefradragsordning for bedrifter som jobber med forsknings- og utviklingsprosjekter. I dette kurset vil du få hjelp til å forstå hvilke forsknings- og utviklingsaktiviteter som kan inngå i SkatteFUNN-prosjekter, og veiledning til en god prosjektbeskrivelse.
Prosjektverkstaden er eit tilbod til aktørar i Vestland som vil lære meir om å strukturere og planlegge eit innovasjonsprosjekt med bruk av FoU. I forkant av prosjektverkstaden vil det vere eit kort informasjonsmøte om moglegheiter for finansiering av FoU-prosjekt.
Webinar (nivå 2, kurs for viderekomne): Kurset gir deg innsikt i de formelle avtalene knyttet til Horizon Europe-prosjekter. Dette er viktig informasjon ikke bare for koordinatorer av Horizon Europe-prosjekter, men like viktig for prosjektpartnerne.
Ønsker du å søke om midler til grunnforskning som belyser de sofistikerte og komplekse mekanismene til levende organismer? Da kan du søke om midler fra Human Science Frontier Program (HFSP). Du behøver ikke å ha biologisk bakgrunn. Det er muligheter også for forskere med en annen fagbakgrunn som ønsker å bidra på området.
WEBINAR: A.3 (nivå 1, kurs for nybegynnere): Dette kurset vil hjelpe deg å forstå hvilken type partnere du skal se etter i Horizon Europe, hvis du foreslår et samarbeidsprosjekt i Horizon Europe eller bare leter etter et konsortium å bli med i. Du vil lære hva som kjennetegner et vinnerkonsortium i Horizon Europe, og du vil få praktiske råd og verktøy som du kan bruke når du søker etter prosjektpartnere.
Horisont Europa har innført en ny type finansiering, kalt Lump Sum Funding - eller engangsfinansiering - for enkelte prosjektutlysninger. I dette kurset går vi igjennom alt du som søker på disse prosjektutlysningene trenger å vite om engangsfinansiering.
Webinar: Kurset gir en introduksjon til Horisont Europa, EU's niende rammeprogram. Nivå 1 (kurs for nybegynnere).
(Nivå 1, kurs for nybegynnere). Kurset er en introduksjon til finansiering og budsjettering I Horisont Europa, og gjennomgår grunnprinsippene for EU-finansiering i forsknings- og innovasjonsprosjekter. Vi forklarer på hvilke måter budsjettering i Horisont Europa skiller seg fra Horisont 2020, og lærer deg å sette opp en god ressursplan og tilhørende budsjett. Kurset avsluttes med en praktisk workshop, hvor du lærer å sette opp budsjett og kalkulere kostnader for et tenkt prosjekt.
(Nivå 1, kurs for nybegynnere). Kurset gir en introduksjon til et EU-prosjekts livssyklus; hvordan starte opp prosjektet, samt rapportering og ledelse underveis. Vi vil gjennomgå Funding and Tenders Portal, og du vil få verdifulle tips om gode måter å spre informasjon om prosjektet og prosjektresultater gjennom hele prosjektperioden. Kurset inneholder også en praktisk øvelse i prosjektledelse, hor vi diskuterer hvordan man kan håndtere vanskelige situasjoner som kan oppstå i et prosjekt på best mulig måte.
(Nivå 1, kurs for nybegynnere.) Webinar - kurset gir et innblikk i hva som kjennetegner et vellykket forsknings- og innovasjonsprosjekt i EU, hva som må gjøres i forberedelsesfasen, og forklarer de enkelte partneres ansvar og oppgaver i prosjektet. Vi kommer inn på hvordan man bygger et godt konsortium, de ulike trinnene i søknadsskriveprosessen og hvordan man best kan lede et søknadsutviklingsløp fram til innlevering
D.2 (nivå 2, kurs for viderekomne): Kurset gir deg en detaljert gjennomgang av økonomireglene i Horisont 2020 og Horisont Europa, og vi gjennomgår hvilke kostnader som er godkjente og hvilke som ikke er det. Vi snakker om ulike måter å beregne personalkostnader på, og viser hvilke andre godkjente kostnader som kan inngå og hvordan disse beregnes (f.eks. reisekostnader, utstyr og internfakturerte kostnader). På slutten av kurset gjennomgår vi hvordan en prosjektrevisjon gjennomføres.
D.2 - Kurset gir deg en detaljert gjennomgang av økonomireglene i Horisont 2020 og Horisont Europa, og vi gjennomgår hvilke kostnader som er godkjente og hvilke som ikke er det. Vi snakker om ulike måter å beregne personalkostnader på, og viser hvilke andre godkjente kostnader som kan inngå og hvordan disse beregnes (f.eks. reisekostnader, utstyr og internfakturerte kostnader). På slutten av kurset gjennomgår vi hvordan en prosjektrevisjon gjennomføres.
Vurderer dere å søke midler fra Grønn plattform? På møtet får du mulighet til å stille spørsmål om årets skisseutlysning.
Planlegger din bedrift å utvikle et nytt produkt eller en ny tjeneste? Eller har dere en idé om hvordan bedriften kan produsere på en smartere måte? SkatteFUNN er en skattefradragsordning for bedrifter som jobber med forsknings- og utviklingsprosjekter. Kom og lær mer om hvilke typer utviklingsaktiviteter ordningen omfatter.
Forskningsrådet utlyser nye forskningssentre for miljøvennlig energi (FME) i 2023. Vi avholder digitalt søkerwebinar om utlysningen.
C.3 - Dette kurset er for deg som ønsker å bli en god prosjektleder for et EU-prosjekt. Kurset fokuserer på samarbeidsprosjektene i Horisont Europa og Horisont 2020. Vi gjennomgår Grant Agreement og Consortium Agreement, to viktige premissgivere for EU-prosjekter, og du lærer hvordan en god konsortieavtale kan være et svært godt verktøy for prosjektleder.
Helseinnovasjonskonferansen er ein årleg, tverrfagleg møteplass for alle med interesse for innovasjon og verdiskaping i helsesektoren. Målet med konferansen er å vere ein relevant arena for nettverksbygging.
B.2 - Kurset gir en introduksjon til prosjektutvikling i Horisont Europa (arbeidsprogram, emner og utlysninger, søknadsprosess, hva som kjennetegner søknader til Horisont Europa, de ulike prosjekttypene, samt søknadsforberedelse). I løpet av kurset vil vi gjennomgå søknadsprosessen fra ide til ferdig prosjektforslag, og du vil få prøve deg gjennom en praktisk øvelse.
Norges forskningsråd og teamet som forvalter BMVI i Norge inviterer til fysisk og digital samling om mulighetene for å kombinere finansiering fra Horisont Europa og BMVI, tirsdag 31. januar fra kl. 10:30-14:30.
Bli med på vår åpen digitale kafé for klynge 6 i Horisont Europa!
Webinar: Kurset gir en introduksjon til Horisont Europa, EU's niende rammeprogram.
Norges forskningsråd arrangerer "ERC søknadslesedager" for forskere som planlegger en søknad til The European Research Council (ERC). På lesedagen vil du få mulighet til å se gjennom søknader som har fått finansiering fra ERC, for å se hvordan et vellykket ERC-prosjekt kan struktureres.
I dette webinaret setter vi søkelys på EUs samarbeid med Korea og Japan: Hva er Europakommisjonens planer og ambisjoner? Hvordan ser landenes arbeid med Horisont ut fra deres perspektiv?
E.3 - Grant Week kurset vil gi en grunnleggende oversikt over fordeler og ulemper med Horizon Europa samarbeidsprosjekter. Deltakerne kunne være med en eller alle tre dagene avhengig av interesse og tilgjengelighet.
Har du tenkt å søke ERC Advanced Grant (AdG) i april 2023? Forskningsrådet og Universitetet i Oslo inviterer forskere til kurs i å skrive søknad til det europeiske forskningsrådet, ERC.
D.3 - Dette er det ultimate kurset for deg som er interessert i å få full og detaljert oversikt over alle finansielle sider ved Horisont 2020/Horisont Europa, fra budsjettering, rapportering av kostnader og til prosjektrevisjoner i regi av Europakommisjonen. For å få fullt utbytte av kurset er det en forutsetning å ha gjennomført D2-kurset, da D.3-kurset bygger på D.2
MSCA Staff Exchanges finansierer korttidsutveksling, internasjonalt og mellom sektorer. Målgruppen er internasjonale konsortier bestående av universiteter og institutter, men også næringslivsinstitusjoner, små- og mellomstore bedrifter og andre ikke-akademiske institusjoner.
Norges forskningsråd arrangerer "ERC søknadslesedager" for forskere som planlegger en søknad til The European Research Council (ERC).
Samfunnsoppdrag jordhelse (Mission A Soil Deal for Europe) er en del av EUs ambisiøse strategi for å skape et klimanøytralt Europa innen 2050. Snart lanserer EU nye utlysninger innen samfunnsoppdrag jordhelse. Gjennom to arrangementer får du høre om mulighetene i både utlysningene og innen det EU kaller levende laboratorier.
I denne forskningsfrokosten har vi bedt arbeidslivsforsker Simen Markussen og utdanningsforsker Henrik Zachrisson om å krysse faggrensene og kombinere kunnskapen og perspektivene sine. Målet er å løfte frem nye ideer og politiske muligheter.
Det forskes for lite på en rekke sykdommer som utelukkende eller i hovedsak rammer kvinner. Hvor vi forsker mest i dag og hvor kunnskapshullene er størst?
Energiforskningskonferansen er Forskningsrådets store konferanse for miljøvennlig energi.
Vi feirer 20-årsjubileum for våre næringslivsrettede virkemidler og ser fremover sammen med næringminister Jan Christian Vestre, NHO, innovasjonsforskere og bedrifter. Vi vil også dele ut Innovasjonsprisen 2022.
Bli med på vår åpen digitale kafé for klynge 5 i Horisont Europa! Den overordnede driveren for klynge 5 – Klima, energi og mobilitet, er å akselerere den grønne og digitale omstillingen, og tilhørende transformasjon av vår økonomi, industri og samfunn med sikte på å oppnå klimanøytralitet i Europa innen 2050.
Likestilling mellom kjønnene anses som nødvendig for utviklingen av en mer inkluderende og bærekraftig verden. Hvordan kan vi som forskere, lærere og ledere, med våre styrker og erfaringer, jobbe sammen mot dette viktige målet?
I denne forskningsfrokosten vil vi dele resultater fra kunnskapsoppsummeringen av forskning om omsorgovertakelser og vurderinger av konsekvenser av strategien.
Brukermedvirkning innebærer at brukeren betraktes som en partner i forskningen, men hva skal til for å lykkes og hvordan kan ulike aktører samarbeide?
Forskningsrådets BALANSE-program har i ti år finansiert ny kunnskap, læring og innovative tiltak for å fremme likestilling og kjønnsbalanse i toppstillinger ved forskningsinstitusjonene. Vi feirer tiårsdagen ved å oppsummere og se fremover, sammen med nobelprisvinner May-Britt Moser og en rekke andre ledende navn fra forsknings-Norge: Hva er status for likestillingen i norsk forskning i dag? Og hvor går veien videre?
B. 2 - Kurset gir en introduksjon til prosjektutvikling i Horisont Europa (arbeidsprogram, emner og utlysninger, søknadsprosess, hva som kjennetegner søknader til Horisont Europa, de ulike prosjekttypene, samt søknadsforberedelse). I løpet av kurset vil vi gjennomgå søknadsprosessen fra ide til ferdig prosjektforslag, og du vil få prøve deg gjennom en praktisk øvelse.
Vi lanserer boka Kjønn og Akademia: På vei mot BALANSE?, som oppsummerer ti år med tiltak for å bedre kjønnsbalansen i norsk akademia.
B.3 - Kurset vil hjelpe deg til å få mest mulig ut av ditt foreslåtte prosjekt, og øke sjansene for å skape en reell vitenskapelig og samfunnsmessig påvirkning fra prosjektet. Betydningen av formidling, utnyttelse og innovasjon vil bli forklart. Du vil lære ulike tilnærminger for å utvikle og beskrive formidlingsstrategier og utvikle strategier for utnyttelse av prosjektets resultater. Du lærer også hvordan du kan skreddersy budskapene dine til ulike målgrupper. Vi viser også noen eksempler fra virkelige prosjekter som inspirasjon.
Bli med på konferanse om utfordringene knyttet til naturmangfold og klima på tvers av ulike sektorer.
Årets program setter datadrevet utvikling i matproduksjon og jordhelse på dagsorden. Formålet med arrangementet er å skape en arena hvor teknologer, bønder, forskere, matindustrien og andre interesserte får kunnskap om og diskuterer teknologiløsninger for et fremtidsrettet og bærekraftig norsk jordbruk. Vi håper dette vil initiere samarbeid på tvers av fag, bransjer og landegrenser.
C.2 - Kurset gir deg innsikt i de formelle avtalene knyttet til Horizon Europe-prosjekter. Dette er viktig informasjon ikke bare for koordinatorer av Horizon Europe-prosjekter, men like viktig for prosjektpartnerne.
Webinar: A.2 - Kurset gir en introduksjon av partnerskapstypene, samt å gi en liste over de 49 partnerskapene som har blitt lansert. Eksempler på prosjekter vil bidra til å skille partnerskap fra klyngeprosjekter.
Skal du søke på en av de store utlysningene våre i 2023? Bli med på dette tematiske søkerwebinar for å få vite mer om hva du må svare på i søknaden og i prosjektbeskrivelsen.
Søk om samfinansiering av doktorgrads-kandidater og postdoktorer gjennom Marie Sklodowska-Curie Actions COFUND-ordning. Dette møtet er rettet mot beslutningstagere og andre som vil ha ekstra finansiering til doktorgrads- og postdoktor-programmer.
Hvordan kan petroleumsnæringen bidra med ny kunnskap og teknologi for å øke forsyningssikkerhet, redusere klimagassutslipp og skape verdier for selskaper og samfunnet. Hvilke muligheter ligger i akselerering av ny teknologi for å dempe en gryende konflikt om krafttilgang?
WEBINAR: A.3 - Dette kurset vil hjelpe deg å forstå hvilken type partnere du skal se etter i Horizon Europe, hvis du foreslår et samarbeidsprosjekt i Horizon Europe eller bare leter etter et konsortium å bli med i. Du vil lære hva som kjennetegner et vinnerkonsortium i Horizon Europe, og du vil få praktiske råd og verktøy som du kan bruke når du søker etter prosjektpartnere.
Forskningsrådet inviterer til informasjonsmøte for norske aktører som er interessert i utlysningene i HERITAGE-delen i klynge 2. Her vil du få informasjon om utlysningene på feltet for 2023 og 2024.
På konferansen «Blir alt bra? Pandemiens konsekvenser for barn og unge i Norden» samler vi forskere, politikere og representanter for ungdommene selv for å fortelle og diskutere: Hva vet vi om pandemiens konsekvenser for barn og unge i Norden? Og hvilke spørsmål må vi forske mer på?
Velkommen til et uformelt nettmøte om klynge 6 i Horisont Europa.
Prosjektverkstaden er eit tilbod til aktørar i Vestland som vil lære meir om å strukturere og planlegge eit forskings- og innovasjonsprosjekt i næringsliv eller i offentleg sektor. I forkant av prosjektverkstaden vil det vere eit kort informasjonsmøte om moglegheiter for finansiering av FoU-prosjekt.
Har du tenkt å søke ERC Consolidator Grant (CoG) i februar 2023? Forskningsrådet og Universitetet i Oslo inviterer forskere til kurs i å skrive søknad til det europeiske forskningsrådet, ERC.
Måten vi tenker på helse og hvordan vi yter helsetjenester er i rask endring. Hvilken retning vi skal ta er avhengig av hvilken verden og hva slags samfunn vi ønsker å skape. Kan vi skape et samfunn som fremmer helse, som også gir økt livskvalitet for den enkelte og som sikrer bærekraft i helsetjenesten? Gjennom en fremtidsvisjon setter man en retning og en endring. Nå formuleres denne visjonen. Slik flytter vi oppmerksomheten fra behandling til forebygging, der vi kan koble sammen aktører og aktivere mennesker for å jobbe sammen mot bærekraftige løsninger, inkluderende partnerskap og helhetstenkning rundt helse.
Det er lett å ta for gitt at alle forskere kjenner til ERC og de midler som lyses ut til fremragende forskere på alle nivåer av erfaringsstigen. Faktum er at dette ikke er tilfelle. Dette er en kort innføring som gir unge, og også mer erfarne, forskere en basiskunnskap om hva ERC er, hva slags ordninger det kan søkes om, hva kriteriene er for tildeling, og alt det som gjør at du kan vurdere om og eventuelt når du skal søke om et ERC grant.
Formålet med ERC Proof of Concept (PoC) er å legge til rette for kommersiell utnyttelse og/eller samfunnsmessig innovasjon av forskningsresultater som er finansiert av European Research Council (ERC).
Konferanse for dei som er opptatte av at forskingsbasert kunnskap skal takast i bruk i forvaltning og politikk.
Kurset handler essensielt om hvordan du forvandler en forsknings- og innovasjonside' til et attraktivt forslag. Hva du må skrive og råd om hvordan du kan strukturere og presentere ideene dine. En praktisk øvelse med å evaluere et forslag bidrar til å understreke noen viktige leksjoner. Alle deltaker bes ta med egne PC/nettbrett.
WEBINAR: Dette er et erfaringsbasert kurs der kursholderne deler av sin erfaring med EU prosjekter. Vi går gjennom oppbygningen av Horisont Europa og bakgrunnen for dem. I tillegg får kursdeltakere muligheten til å gjennomføre en topic-analyse som en øvelse til hvordan finne relevante utlysninger. Kursholderne går også gjennom hvordan skrive impact i EU søknader og veien videre når man først har fått et EU-prosjekt.
Forskningsrådet og Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse inviterer til seminar om likeverdig partnerskap og hvordan disse verdiene bør legges til grunn for arbeidet med retningslinjer for ansvarlig internasjonalt samarbeid.
Meld deg på konferansen som er møteplass for norsk havbruksnæring og en viktig arena for å formidle norsk havbruksforskning.
Møt oss på Arctic Innovation Week og lær mer om skattefradragsordningen SkatteFUNN.
Vi lyser ut midler til teknologikonvergens for å oppnå radikalt ny teknologiutvikling på tvers av de muliggjørende teknologiene. Bli med på webinar for å høre mer om utlysningene.
Norges forskningsråd arrangerer "ERC søknadslesedager" for forskere som planlegger en søknad til The European Research Council (ERC). På lesedagen vil du få mulighet til å se gjennom søknader som har fått finansiering fra ERC, for å se hvordan et vellykket ERC-prosjekt kan struktureres. Over 40 norske ERC-grantees har vært så vennlige å gi tillatelse til at vi kan gjøre søknaden deres tilgjengelig på lesedagen.
B.3 - Webinaret vil hjelpe deg til å få mest mulig ut av ditt foreslåtte prosjekt, og øke sjansene for å skape en reell vitenskapelig og samfunnsmessig påvirkning fra prosjektet. Betydningen av formidling, utnyttelse og innovasjon vil bli forklart. Du vil lære ulike tilnærminger for å utvikle og beskrive formidlingsstrategier og utvikle strategier for utnyttelse av prosjektets resultater. Du lærer også hvordan du kan skreddersy budskapene dine til ulike målgrupper. Vi viser også noen eksempler fra virkelige prosjekter som inspirasjon.
Under workshopen vil du få gode råd og forutsetninger for å søke om midler i Pilot Helse ordningen. Vi vil introdusere Pilot Helse-ordningen og årets utlysning av midler til forprosjekter.
Den neste Folkehelsemeldingen kommer i 2023. Forskningsrådet er bedt om å anbefale konkrete tiltak for ytterligere å fremme forskning og innovasjon om folkehelsetiltak. Forskningsrådet inviterer deg til innspillsmøte i forbindelse med dette.
I 2020 annonserte vi en hasteutlysning for COVID-19-forskning. På denne konferansen oppsummerer vi forskningens muligheter og betydning i krisetider, hva vi har lært og hva tar vi med oss videre.
Matchmaking for dere som vil søke på utlysninger innenfor teknologikonvergens i 2022.
Delta i en interaktiv workshop for utarbeide prosjektforslag innenfor cybersikkerhet i Horisont Europa.
ONS - Offshore Northern Seas - er en utstillingsmesse, en konferanse og en festival. Vi presenterer 18 innovative bedrifter med spennende teknologier.
Kurset gir deg en detaljert gjennomgang av økonomireglene i Horisont 2020 og Horisont Europa, og vi gjennomgår hvilke kostnader som er godkjente og hvilke som ikke er det. Vi snakker om ulike måter å beregne personalkostnader på, og viser hvilke andre godkjente kostnader som kan inngå og hvordan disse beregnes (f.eks. reisekostnader, utstyr og internfakturerte kostnader). På slutten av kurset gjennomgår vi hvordan en prosjektrevisjon gjennomføres.
Det har vært knyttet stor spenning til den første utlysningen i CBE-JU, som skal følge opp arbeidet fra Biobased Industry (BBI-JU). 22. juni får vi besøk fra CBE-JU administrasjon i Brussel, som kommer med førstehånds informasjon om årets utlysning. Ikke gå glipp av denne muligheten!
Kurset er en introduksjon til finansiering og budsjettering I Horisont Europa, og gjennomgår grunnprinsippene for EU-finansiering i forsknings- og innovasjonsprosjekter. Vi forklarer på hvilke måter budsjettering i Horisont Europa skiller seg fra Horisont 2020, og lærer deg å sette opp en god ressursplan og tilhørende budsjett. Kurset avsluttes med en praktisk workshop, hvor du lærer å sette opp budsjett og kalkulere kostnader for et tenkt prosjekt.
Prosjektverkstaden er eit tilbod til aktørar i Vestland som vil lære meir om å strukturere og planlegge eit forskings- og innovasjonsprosjekt i næringsliv eller i offentleg sektor. Prosjektverkstaden består av to delar: sjølve kurset og eit tilbod om individuell samtale med ein rådgjevar.
Kurset dekker de samme tematiske områdene som dag 2 av kurset Horizon Europe Proposal Writing Focus: Impact (2 dager) – Nivå 2, men går dypere, på et mer avansert nivå.
MSCA Doctoral Networks (DN) finansierer doktorgradsstipendiater som utdannes i europeiske forskerutdanningsnettverk. Nettverkene eller prosjektene har fire års varighet, med mulighet for å finansiere mellom 10 og 15 PhD-studenter i inntil tre år hver. Noe for deg og dine partnere? I webinaret vil du få en grunnleggende innføring i krav til søknaden, evalueringskriterier med mer. Vi har også med en forsker som fikk finansiering for et par år siden til å fortelle om sine erfaringer.
Kurset gir et innblikk i hva som kjennetegner et vellykket forsknings- og innovasjonsprosjekt i EU, hva som må gjøres i forberedelsesfasen, og forklarer de enkelte partneres ansvar og oppgaver i prosjektet. Vi kommer inn på hvordan man bygger et godt konsortium, de ulike trinnene i søknadsskriveprosessen og hvordan man best kan lede et søknadsutviklingsløp fram til innlevering
I dette kurset vil du få hjelp til å forstå hvilke forsknings- og utviklingsaktiviteter som kan inngå i SkatteFUNN-prosjekter, og veiledning til en god prosjektbeskrivelse.
Seminaret er en del av en større diskusjon om hvordan vi kan redusere klimagassutslippene våre og samtidig tilpasse oss klimaendringene. Dette seminaret fokuserer på hvordan forskningen kan bidra til gjennomføring av de to samfunnsoppdragene "klimanøytrale og smarte byer" og "klimarobuste regioner" under Horisont Europa.
Vi inviterer alle som er interessert i FME-utlysninger til dialogmøter 16. og 23. juni, dato velges i påmeldingen. Vi ønsker kommentarer og forslag til arbeidet med utlysning og forslag som bidrar til at FME-ordningen utvikles og blir enda bedre.
På dette webinaret får dere vite mer om hva en førkommersiell anskaffelse er, hvordan dere søker og hvordan dere kan utforme et forprosjektet eller hovedprosjekt på en mest mulig hensiktsmessig måte.
I dette frokostseminaret vil vi gå gjennom hva som kan søkes på innenfor petroleum i de to utlysningene Innovasjonsprosjekt i næringslivet og Demonstrasjonsprosjekt i næringslivet.
Norges forskningsråd arrangerer "ERC søknadslesedager" for forskere som planlegger en søknad til The European Research Council (ERC). På lesedagen vil du få mulighet til å se gjennom søknader som har fått finansiering fra ERC
Under dette seminaret vil du få informasjon om nasjonale og europeiske utlysninger som er relevante for aktører innen kriminalitetsfeltet.
Visste du at standarder er vesentlig for å understøtte forskning, innovasjon og konkurransekraft? Og at EUs Horisont Europa peker på standardisering som verktøy for å gi forskningen økt samfunnsnytte? Meld deg på "Standard Morgen" 14. juni og lær mer om tematikken.
Velkommen til webinar om EUs Innovative Health Initiative (IHI) partnerskap. Du vil få informasjon om partnerskapet og få vite mer om tematikken for det kommende arbeidsprogrammet som vil bli publisert i juni, samt høre norske aktører reflektere rundt implementering og deltakelse i partnerskapet.
WEBINAR: Kurset fokuserer på to viktige elementer i Horisont Europa; Impact (samfunnseffekt) og Exploitation (resultatutnyttelse). Du vil lære hvordan man best får fram og beskriver samfunnseffektene, både av forsknings- og innovasjonsprosjekter (RIA) og innovasjonsprosjekter (IA).
Har du tenkt å søke ERC Starting Grant (StG) i oktober 2022? Forskningsrådet og Universitetet i Oslo inviterer forskere til kurs i å skrive søknad til det europeiske forskningsrådet, ERC.
Forskningsrådet inviterer til en time med nasjonale og europeiske perspektiver på European Open Science Cloud (EOSC) og medlemskap i EOSC Association. Representanter fra EOSC Association og norske medlemmer i EOSC Association vil bidra med sine betraktninger omkring hva EOSC er og hvordan norske institusjoner og tjenesteleverandører kan bidra til, dra nytte av og påvirke utviklingen av EOSC.
I dette webinaret får du basisinformasjon om MSCA PF 2022 utlysningen som har frist 14. september 2022. En forsker som fikk finansiering for et par år siden vil også fortelle om sine erfaringer.
WEBINAR: Kurset starter med en gjennomgang av hvordan en god konsortieavtale kan være et svært godt verktøy for prosjektleder. Deretter får du en gjennomgang av økonomireglene i Horisont Europa, og de viktigste forskjellene fra Horisont 2020, samt en praktisk øvelse i kostnadsberegning.
Dette er det ultimate kurset for deg som er interessert i å få full og detaljert oversikt over alle finansielle sider ved Horisont 2020/Horisont Europa, fra budsjettering, rapportering av kostnader og til prosjektrevisjoner i regi av Europakommisjonen.
Kurset gir deg en introduksjon i å utarbeide en Grant Agreement, trinn for trinn. Kurset gjennomgår også andre formelle og uformelle avtaler mellom partnerne i et prosjekt, slik som hvordan man skal håndtere konfidensiell informasjon, hvilke forpliktelser partnerne har, samt ulike måter å håndtere intellektuell eiendom (IP).
WEBINAR: Kurset er en introduksjon til finansiering og budsjettering I Horisont Europa, og gjennomgår grunnprinsippene for EU-finansiering i forsknings- og innovasjonsprosjekter. Vi forklarer på hvilke måter budsjettering i Horisont Europa skiller seg fra Horisont 2020, og lærer deg å sette opp en god ressursplan og tilhørende budsjett. Kurset avsluttes med en praktisk workshop, hvor du lærer å sette opp budsjett og kalkulere kostnader for et tenkt prosjekt.
Kurset gir en introduksjon til de juridiske forpliktelser man har som deltaker i et EU-prosjekt, og gir tips om gode prosjektledelsesrutiner og verktøy en koordinator kan bruke. Kurset gir også en gjennomgang av periodisk rapportering og sluttrapportering i et prosjekt, både teknisk og økonomisk. Kurset gjennomgår også noen vanlige feil som ofte gjøres i prosjektenes økonomirapportering.
Kurset gir en introduksjon til et EU-prosjekts livssyklus; hvordan starte opp prosjektet, samt rapportering og ledelse underveis. Vi vil gjennomgå Funding and Tenders Portal, og du vil få verdifulle tips om gode måter å spre informasjon om prosjektet og prosjektresultater gjennom hele prosjektperioden. Kurset inneholder også en praktisk øvelse i prosjektledelse, hor vi diskuterer hvordan man kan håndtere vanskelige situasjoner som kan oppstå i et prosjekt på best mulig måte.
Kurset starter med en gjennomgang av hvordan en god konsortieavtale kan være et svært godt verktøy for prosjektleder. Deretter får du en gjennomgang av økonomireglene i Horisont Europa, og de viktigste forskjellene fra Horisont 2020, samt en praktisk øvelse i kostnadsberegning.
Meldinger ved utskriftstidspunkt 1. juni 2023, 17:08 CEST
Har du fått e-post om at prosjektet ditt til SkatteFUNN er trukket? Dette skyldes en IT-feil. Vi beklager dette og jobber med å rette opp i feilen.