Webinar (nivå 1, for nybegynnere): kurset er en introduksjon til finansiering og budsjettering I Horisont Europa, og gjennomgår grunnprinsippene for EU-finansiering i forsknings- og innovasjonsprosjekter. Vi forklarer på hvilke måter budsjettering i Horisont Europa skiller seg fra Horisont 2020, og lærer deg å sette opp en god ressursplan og tilhørende budsjett. Kurset avsluttes med en praktisk workshop, hvor du lærer å sette opp budsjett og kalkulere kostnader for et tenkt prosjekt.
Har du tenkt å søkje ERC Starting Grant (StG) i oktober 2023? Forskingsrådet og Universitetet i Oslo inviterer forskarar til kurs i å skrive søknad til det europeiske forskingsrådet, ERC.
D.2 (nivå 2, for viderekomne): Kurset gir deg en detaljert gjennomgang av økonomireglene i Horisont 2020 og Horisont Europa, og vi gjennomgår hvilke kostnader som er godkjente og hvilke som ikke er det. Vi snakker om ulike måter å beregne personalkostnader på, og viser hvilke andre godkjente kostnader som kan inngå og hvordan disse beregnes (f.eks. reisekostnader, utstyr og internfakturerte kostnader). På slutten av kurset gjennomgår vi hvordan en prosjektrevisjon gjennomføres.
D.3 (nivå 2 og 3, for viderekomne og avanserte): Dette er det ultimate kurset for deg som er interessert i å få full og detaljert oversikt over alle finansielle sider ved Horisont 2020/Horisont Europa, fra budsjettering, rapportering av kostnader og til prosjektrevisjoner i regi av Europakommisjonen. For å få fullt utbytte av kurset er det en forutsetning å ha gjennomført D2-kurset, da D.3-kurset bygger på D.2
33% av Norges befolkning har lav helsekompetanse. Vi vet at lav helsekompetanse er assosiert med redusert helse og det bidrar til sosial ulikhet. Vårens lansering av den nye Folkehelsemeldingen har synliggjort et behov for konkrete tiltak for å utjevne den sosiale ulikheten i Norge.
Horisont Europa har innført en ny type finansiering, kalt Lump Sum Funding - eller engangsfinansiering - for enkelte prosjektutlysninger. I dette kurset går vi igjennom alt du som søker på disse prosjektutlysningene trenger å vite om engangsfinansiering.
Kva kjenneteiknar forskingssamarbeidet mellom Noreg og India og korleis kan ein skape berekraftige samarbeidskanalar mellom dei to landa i møte med eit geopolitisk verdsbilete i stadig endring?
Med Pilot Helse-utlysningen vil vi bidra til økt offentlig-privat samarbeid slik at det offentlige kan utvikle bedre helsetjenester og næringslivet få økt verdiskaping gjennom hjemmemarkedet og muligheter for skalering internasjonalt.
B. 2 (nivå 2, for viderekomne): Kurset gir en introduksjon til prosjektutvikling i Horisont Europa (arbeidsprogram, emner og utlysninger, søknadsprosess, hva som kjennetegner søknader til Horisont Europa, de ulike prosjekttypene, samt søknadsforberedelse). I løpet av kurset vil vi gjennomgå søknadsprosessen fra ide til ferdig prosjektforslag, og du vil få prøve deg gjennom en praktisk øvelse.
ERC Synergy Grants (SyG) let to til fire framifrå "principal investigators" (PI) gå saman om ei problemstilling for eit prosjekt, og gir moglegheita for eit samarbeid i opp til seks år. Norske toppforskarar viser bra interesse for denne ordninga, og Forskingsrådet vil stimulere til endå høgare deltaking ved å arrangere eit webinar 14. juni.
C.3 (nivå 2 og 3, kurs for viderekomne og avanserte): Dette kurset er for deg som ønsker å bli en god prosjektleder for et EU-prosjekt. Kurset fokuserer på samarbeidsprosjektene i Horisont Europa og Horisont 2020. Vi gjennomgår Grant Agreement og Consortium Agreement, to viktige premissgivere for EU-prosjekter, og du lærer hvordan en god konsortieavtale kan være et svært godt verktøy for prosjektleder.
Utredningen har hatt som formål å vurdere om det er forskningsfaglig grunnlag for å opprette et kombinert forsknings- og testsenter på Svalbard for utvikling og bruk av null eller lavutslipps -energiteknologi under arktiske forhold.
Velkommen til åpen kafé for klynge 3 - Samfunnssikkerhet - i Horisont Europa. Vi presenterer resultater fra 2022 og informere om muligheter i 2023, med særlig vekt på utlysningene med søknadsfrist I november, hvor totalbudsjett er over 185 millioner euro.
Bli med på et uformelt møte hver fjerde fredag i hver måned.
Velkommen til open kafé for klyngje 3 - Samfunnstryggleik - i Horisont Europa. Vi presenterer resultat frå 2022 og informere om moglegheiter i 2023, med særleg vekt på utlysingane med søknadsfrist I november, der totalbudsjett er over 185 millionar euro.
Norges forskningsråd arrangerer "ERC søknadslesedager" for forskere som planlegger en søknad til The European Research Council (ERC). På lesedagen får du mulighet til å se på søknader som har fått finansiering fra ERC, for å se hvordan et vellykket ERC-prosjekt kan struktureres.
Meldinger ved utskriftstidspunkt 1. juni 2023, 02:04 CEST