Godkjente forskningsorganisasjoner kan søke.
Formålet med søknadstypen er å fremme fornyelse og utvikling i forskningen innenfor alle fag og tematiske områder. Prosjektene skal bidra til viktig ny innsikt i den internasjonale kunnskapsfronten, og kan være med eller uten ambisjoner om anvendelse på kort eller lang sikt.
Formålet er fornyelse og utvikling i forskningen som kan bidra til å flytte forskningsfronten. Utlysningen retter seg mot forskere som har vist evne til å utføre forskning av høy vitenskapelig kvalitet og er åpen for alle fag- og forskningsområder.
Støtten skal gi talenter under 40 år mulighet til å forfølge egne ideer og å lede et forskningsprosjekt. Utlysningen er rettet mot forskere tidlig i karrieren, 2–7 år etter disputas, som har vist potensial til å utføre forskning av høy vitenskapelig kvalitet.
Formålet er å fremme internasjonal mobilitet og karriereutvikling blant forskere tidlig i karrieren, og bidra til kunnskapsoverføring til norske forskningsmiljøer. Utlysningen retter seg mot forskere på postdoktornivå, som skal tilbringe to år ved en utenlandsk forskningsorganisasjon og det tredje året ved en norsk. Utlysningen er åpen for alle fag- og forskningsområder.
Formålet er å flytte forskningsfronten gjennom tverrfaglige prosjekter med større bevilgninger. Vi støtter forskere fra forskjellige fag som sammen vil frembringe ny kunnskap som ikke ville vært mulig å oppnå uten tverrfaglig samarbeid.
Godkjente forskningsorganisasjoner i samarbeid med offentlig sektor, næringsliv, andre offentlige organisasjoner og/eller private organisasjoner kan søke.Formålet med søknadstypen er å utvikle ny kunnskap og bygge kompetanse og kompetansemiljøer som samfunnet eller næringslivet trenger for å møte viktige samfunnsutfordringer. Prosjektene skal stimulere og støtte samarbeid mellom forskningsmiljøene og de som representerer den samfunnsutfordringen det søkes om midler til.
Formålet med søknadstypen er å utvikle ny kunnskap og bygge forskningskompetanse som samfunnet eller næringslivet trenger for å møte viktige samfunnsutfordringer. Prosjektene skal stimulere og støtte samarbeid mellom forskningsmiljøer og aktører utenfor forskningssektoren som representerer samfunnets og/eller næringslivets behov for kunnskap og forskningskompetanse.
Målet med utlysningen er å utvikle ny kunnskap innenfor temaene digital sikkerhet og kunstig intelligens, robotikk og autonomi med tilhørende systemer. Innsatsen skal resultere i at forskningsfronten flyttes, sørge for viktig kompetansebygging og skape nye muligheter for mennesker og samfunn på kortere og lengre sikt.
Bedrifter og offentlig sektor kan søke.
Formålet med søknadstypen er verdiskaping og fornyelse i næringsliv og offentlig sektor. Prosjektene skal bidra til økt konkurranseevne i nytt og eksisterende næringsliv, styrke omstillingsevne i norsk økonomi og offentlig sektor samt å bedre samspill og kunnskapsoverføring på tvers av aktører.
Et innovasjonsprosjekt skal føre til fornyelse og bærekraftig verdiskaping for bedriftene som deltar i prosjektet. Det skal også gi samfunnsøkonomiske gevinster ved at ny kunnskap og nye løsninger blir tilgjengelige.
Formålet med utlysningen er å stimulere bedrifter til større satsing på demonstrasjon og verifisering av teknologi, som kan bidra til innovasjon og bærekraftig verdiskaping i tråd med deres forretningsstrategi. Utlysningen av demonstrasjonsprosjekt i 2021 omfatter tematikk innenfor petroleum, maritim industri (grønn skipsfart) og landbasert mat, miljø og bioressurser.
Formålet med utlysningen er å stimulere til at flere bedrifter med liten eller ingen erfaring med forsknings- og utviklingsarbeid (FoU) tar forskning i bruk i sitt innovasjonsarbeid.
Bedrifter innenfor alle bransjer kan søke om støtte til et nærings-ph.d.-prosjekt. Et Nærings-ph.d.-prosjekt er et samarbeidsprosjekt mellom en søkerbedrift og en gradsgivende forskningsorganisasjon. Doktorgradsprosjektet skal være relevant for søkerbedriften og utføres av en ansatt.
Virksomheter i offentlig sektor kan søke om støtte til et offentlig sektor-ph.d.-prosjekt. Et OFFPHD-prosjekt er et samarbeidsprosjekt mellom en offentlig virksomhet og en gradsgivende institusjon. Doktorgradsprosjektet skal være relevant for den offentlige virksomheten og utføres av en ansatt.
Denne utlysningen er kun for registrering av forprosjekter som er tildelt etter Landbrukets innovasjonscamp.
Dette er et varsel om kommende utlysning. Et innovasjonsprosjekt i offentlig sektor skal bidra til at offentlig sektor innoverer tjenester, infrastruktur og forvaltning på en bærekraftig, systematisk og effektiv måte. Prosjektene skal ta utgangspunkt i behov og utfordringer og inngå i den offentlige virksomhetens planer for utvikling. Prosjektet skal gjennomføres i et faktisk samarbeid mellom den offentlige prosjekteieren, FoU-miljøer og andre relevante aktører.
Skisser fungerer som en dialog mellom søker og Forskningsrådet for å avklare om en prosjektidé er relevant for en konkret utlysning eller ikke. Skisser kan være både frivillige og obligatoriske, det kommer an på utlysningen den er knyttet til.
Denne skisseutlysningen kvalifiserer til å sende inn fullstendig søknad til utlysningen Forskningssenter for petroleum. Søkere som ikke har sendt inn en skisse til skissefristen, kan heller ikke søke midler gjennom hovedutlysningen. Godkjente norske forskningsorganisasjoner kan sende skisse.
Godkjente forskningsorganisasjoner kan søke. Mange utlysninger krever samarbeid med næringsliv eller aktører i offentlig sektor.
Formålet med søknadstypen er konsentrert og langsiktig satsing for å styrke og videreutvikle fremragende og nyskapende forsknings- og innovasjonsmiljøer eller for å bygge opp forskningsmiljøer på strategisk viktige områder. Forskningssenter er ramme for utlysing innenfor flere ulike senterordninger som enten skal støtte de beste miljøene og lede til grensesprengende forskning og nyskapende innovasjon eller styrke prioriterte områder.
Formålet med utlysningen er å etablere et forskningssenter for spesialpedagogikk og inkluderende praksis. Senteret er en langsiktig satsing som skal ha som overordnet mål å styrke den spesialpedagogiske forskningen i Norge.
Vi lyser ut midler til å etablere Forskningssenter for klinisk behandling (FKB). Bare søkere som har sendt inn obligatorisk skisse til fristen 06.01.2021, kan søke. Søker må være en godkjent norsk forskningsorganisasjon med tilgang til pasienter i forpliktende samarbeid med relevante aktører.
Formålet med utlysningen er å etablere inntil to nye forskningssentre for petroleum. Forskningssentrene skal styrke kapasitet og kompetanse med sikte på å løse definerte og avgrensede utfordringer for utnyttelse av petroleumsressursene på norsk sokkel.
Teknologioverføringskontorer (TTO), godkjente forskningsorganisasjoner og mikroselskaper med utspring fra forskningsorganisasjoner og/eller TTO kan søke.
Formålet med søknadstypen er å fremme økt kommersiell anvendelse av offentlig finansiert forskning i Norge. Prosjektene skal avklare usikkerhet knyttet til den kommersielle anvendelsen av lovende forskningsresultater, spørsmål som ved å forbli uløst, hindrer prosjektet i å komme videre i kommersialiseringen.
Formålet med et kvalifiseringsprosjekt er å gjennomføre innledende undersøkelser av det kommersielle potensialet i forskningsresultater.
Formålet med et verifiseringsprosjekt er å redusere teknologisk og markedsmessig usikkerhet i prosjektet.
Et STUD-ENT-prosjekt skal redusere teknologisk og markedsmessig usikkerhet i studentdrevne forretningsideer. Målet ved sluttført prosjekt er at de mest kritiske spørsmål og usikkerheter er avklart slik at neste ledd i kommersialiseringsprosessen utløses. Studenter på master-, profesjons- eller ph.d.-nivå kan søke i samarbeid med et norsk universitet eller en norsk høyskole.
Godkjente forskningsorganisasjoner, bedrifter, offentlig sektor, frivillig sektor og sammenslutninger kan søke.
Formålet med søknadstypen er å finansiere planlegging av, samarbeid om, koordinering av og formidling fra FoU-aktiviteter. Prosjektene skal for eksempel støtte opp om mobilitet, nasjonale og internasjonale nettverk, publisering, dialog og formidling knyttet til FoU-aktiviteter.
Formålet med utlysningen er å finansiere en møteplass der norske forskningsinstitusjoner kan bli oppdatert på nye ideer, metoder og teorier om kjønnsbalanse i akademia. Denne utlysningen er en tilleggsbevilgning til pågående Balanse-prosjekter. Kun disse kan søke.
Arrangementsstøtte kan gis til norske forskningsinstitusjoner, bedrifter, offentlig virksomheter, organisasjoner, eller sammenslutninger av disse for å styrke deres mulighet til å arrangere konferanser, workshops og seminarer.
Formålet med ordningen er å øke andelen unge forskere som tar et forskningsopphold i utlandet. Internasjonal erfaring er viktig for forskerkarrieren og bidrar til å styrke norsk forskning ved å øke kompetansen, utvikle nettverk og styrker dermed mulighetene for tilgang til den internasjonale forskningsfronten.
Formålet med utlysningen er å få flere forskere til å ta et forskningsopphold i utlandet og skape mer internasjonalt samarbeid. Internasjonal erfaring er viktig for forskerkarrieren. Å øke kompetansen og utvikle nettverk bidrar til å styrke norsk forskning og dermed mulighetene for tilgang til den internasjonale forskningsfronten.
Støtten fra PES2020 skal bidra til å forbedre kvaliteten på innsendte EU-søknader. Søker du om støtte fra PES2020, må du derfor søke så tidlig som mulig, helst så snart et planlagt prosjekt begynner å ta form, og seinest fire uker før EU-fristen.
Formålet med forskningsopphold i Norge for gjesteforskere er å legge til rette for mer internasjonalt samarbeid.
Støtten fra Forskningsrådet skal styrke norske institusjoner og bedrifter som attraktive partnere i framtidige utlysninger fra Horisont 2020, inkludert Eurostars. Målet med arrangementene må være at dere kan få tilgang til nye nettverk og at dere får profilere dere som attraktive partnere i framtidige H2020-søknader.
Formålet med utlysningen er å finne mulige samarbeidspartnere til fremtidige internasjonale, næringsrettede prosjekter. Det kan søkes om reisestøtte til alle land utenfor EU/EØS.
"Forsker til låns" skal øke samarbeidet mellom bedrifter og FoU-miljøer. Ordningen passer for små og mellomstore bedrifter som har bruk for økt forskerkompetanse internt i bedriften i en periode og for forskere som ønsker å bli bedre kjent med næringslivets utfordringer og bidra i bedrifters FoU-arbeid.
Vi ønsker å støtte kommunikasjons- og formidlingsprosjekter som bidrar til økt forståelse og det å lettere kunne ta i bruk forskningsbasert kunnskap fra ett eller flere av temaene klima, mat og bioressurser, naturmangfold og/eller miljø.
Bedrifter kan få dekket 50 timers tilgang til en pool av forskere med kompetanse og erfaring innenfor forskjellige deler av IKT-forskningen og/eller forskning som er relevant for reiselivsnæringa. Bedrifter som har et SkatteFUNN-prosjekt innenfor et av disse temaene kan søke.
Har du søkt ERC og gått videre til trinn 2, men likevel ikke fått midler? Da kan du få støtte til å forberede en ny søknad. Forskningsrådet gir inntil 500 000 kroner i støtte dersom du sender inn en ny søknad innen to år etter den første ERC-søknaden.
Program for samfunnsutviklingens kulturelle forutsetninger (SAMKUL) lyser ut midler til ekstra kommunikasjon og formidling av de forskningsprosjektene som har fått bevilgning fra programmet. Programmet ønsker å bidra til samfunnsutvikling og -debatt, så vel som fagutvikling og fagdebatt, gjennom å legge til rette for kommunikasjon og spredning av forskningen i prosjektene.
Med "Medvirkningsordning"(MVO) under ENERGIX-programmet vil Forskningsrådet styrke norske interesser på energiområdet i forbindelse med EUs prioriteringer i H2020.
Formålet med utlysningen er å gi støtte til planlegging av eventuell norsk deltagelse i etableringen av forskningsinfrastruktur i ESFRI Roadmap.
Støtte til å søke om formell norsk deltakelse i partnerskap i Horisont Europa, spesielt avtalebaserte og institusjonelle partnerskap. Søknader må være rettet mot konkrete utlysninger fra EU-kommisjonen (Call for Expressions of Ideas, Expression of Interest).
Utlysningen skal fremme samarbeid om forskning og/eller innovasjon ved å dekke norske organisasjoners kostnader ved etablering og drift av nasjonale nettverk eller internasjonale nettverk med norsk koordinering, norske aktørers deltakelse i internasjonale nettverk og aktiviteter opp mot strategisk viktige plattformer.
Formålet med utlysningen er å støtte prosjekter i en tidlig fase hos bedriftene. Prosjektene må ha som mål å sende inn en søknad til Forskningsrådets Pilot-T-utlysning.
Skal du reise ut fra Norge med et MSCA Individual fellowship? Eller har du fått et stipend i et MSCA Innovative Training Network for å ta en doktorgrad i et land utenfor Norge? Da kan du få ekstra økonomisk støtte fra Forskningsrådet.
Formålet med utlysningen er å mobilisere til økt FoU-innsats i følgende tjenestenæringer: reiseliv, kulturnæringer, finans og varehandel.
Pilot Helse er en ny satsing som gir virksomheter i offentlig sektor og bedrifter støtte til å utvikle prosjekter som skal ha et helhetlig innovasjonsløp sammen med andre relevante samfunnsaktører. Prosjektene skal bidra til en bærekraftig helse- og omsorgstjeneste og til verdiskaping i norsk næringsliv. Du kan søke om forprosjekt fram til 5. mai 2021.
Styrke barn og unges muligheter til å lære seg hvordan digitalt innhold og tjenester utvikles og anvendes. Frivillige organisasjoner kan søke.
En førkommersiell anskaffelse er en innovativ anskaffelse med forskning, der offentlige virksomheter utforderer næringsliv og forskere til å skape innovasjoner som dekker deres behov. Forprosjektene gir offentlig virksomheter støtte til å forberede en førkommersiell anskaffelse.
Formålet er å få til samarbeid om doktorgradsutdanning slik at kandidatene får en koordinert utdanning av god kvalitet som kvalifiserer for forskning og for annet arbeid som krever god vitenskapelig innsikt og kompetanse. Vi støtter prosjekter som styrker doktorgradsutdanningens relevans for arbeidslivet. Formålet er å utvikle og bruke nye metoder og tilnærminger som kan bidra til dette, i samspill med én eller flere partnere i næringslivet, offentlig sektor og/eller organisasjonslivet.
Registrering av norske forskningsorganisasjoner, bedrifter og andre virksomheter som deltar i bevilgede prosjekter i europeiske, nordiske og andre internasjonale fellesprogrammer.
ACT (Accelerating CCS Technology) er et internasjonalt samarbeid hvor formålet er å støtte forskning, utvikling og demonstrasjon innenfor CO2-håndtering (CCUS).
Fellesutlysningen skal stimulere til økt samarbeid mellom norske og brasilianske bedrifter for å utvikle nye teknologier og tjenester rettet mot offshore petroleumsvirksomhet.
Dette er et varsel om kommende utlysning for å fremme samarbeid mellom kinesiske og norske forskere innenfor klimasystemforskning. Hensikten er å bidra til bedre klimaprognoser gjennom videreutvikling av metoder og modeller, økt forståelse av de ulike komponentene i klimasystemet og bedre innsikt i polarområdenes rolle.
SkatteFUNN er en rettighetsbasert skattefradragsordning som skal motivere norsk næringsliv til å øke sin satsing på forskning og utvikling (FoU).
Utlysningen vil støtte transnasjonale forskningsprosjekter innenfor persontilpasset medisin. Utlysningen legger føringer for tverrfaglig samarbeid om implementering av persontilpasset medisin.
Forskningsrådet lyser ut 10 millioner kroner til norske forskere som vil delta i internasjonalt forskningssamarbeid om økologisk landbruk.
Forskningsrådet lyser ut 1,5 millioner kroner til norske forskere og næringsliv som vil delta i internasjonalt forskningssamarbeid om marin og maritim teknologi.
Forskningsrådet lyser ut 10 millioner til norske forskere som vil delta i internasjonalt forskningssamarbeid om vern og restaurering av økosystemer og naturmangfold.
I slutten av januar lyser 14 av JPI Urban Europes medlemsland ut 18 millioner euro til forsknings- og innovasjonsprosjekter for bærekraftige byer.