Godkjente forskningsorganisasjoner i samarbeid med offentlig sektor, næringsliv, andre offentlige organisasjoner og/eller private organisasjoner kan søke.Formålet med søknadstypen er å utvikle ny kunnskap og bygge kompetanse og kompetansemiljøer som samfunnet eller næringslivet trenger for å møte viktige samfunnsutfordringer. Prosjektene skal stimulere og støtte samarbeid mellom forskningsmiljøene og de som representerer den samfunnsutfordringen det søkes om midler til.
Målet med utlysningen er å utvikle ny kunnskap innenfor temaene digital sikkerhet og kunstig intelligens, robotikk og autonomi med tilhørende systemer. Innsatsen skal resultere i at forskningsfronten flyttes, sørge for viktig kompetansebygging og skape nye muligheter for mennesker og samfunn på kortere og lengre sikt.
Bedrifter og offentlig sektor kan søke.
Formålet med søknadstypen er verdiskaping og fornyelse i næringsliv og offentlig sektor. Prosjektene skal bidra til økt konkurranseevne i nytt og eksisterende næringsliv, styrke omstillingsevne i norsk økonomi og offentlig sektor samt å bedre samspill og kunnskapsoverføring på tvers av aktører.
Formålet med utlysningen er å stimulere til at flere bedrifter med liten eller ingen erfaring med forsknings- og utviklingsarbeid (FoU) tar forskning i bruk i sitt innovasjonsarbeid.
Virksomheter i offentlig sektor kan søke om støtte til et offentlig sektor-ph.d.-prosjekt. Et OFFPHD-prosjekt er et samarbeidsprosjekt mellom en offentlig virksomhet og en gradsgivende institusjon. Doktorgradsprosjektet skal være relevant for den offentlige virksomheten og utføres av en ansatt.
Denne utlysningen er kun for registrering av forprosjekter som er tildelt etter Landbrukets innovasjonscamp.
Dette er et varsel om kommende utlysning. Et innovasjonsprosjekt i offentlig sektor skal bidra til at offentlig sektor innoverer tjenester, infrastruktur og forvaltning på en bærekraftig, systematisk og effektiv måte. Prosjektene skal ta utgangspunkt i behov og utfordringer og inngå i den offentlige virksomhetens planer for utvikling. Prosjektet skal gjennomføres i et faktisk samarbeid mellom den offentlige prosjekteieren, FoU-miljøer og andre relevante aktører.
Dette er et varsel om kommende utlysning. I en førkommersiell anskaffelse beskriver offentlige virksomheter deres behov og utfordrer næringslivet til å foreslå innovative løsninger som kan dekke dette behovet.
Godkjente forskningsorganisasjoner, bedrifter, offentlig sektor, frivillig sektor og sammenslutninger kan søke.
Formålet med søknadstypen er å finansiere planlegging av, samarbeid om, koordinering av og formidling fra FoU-aktiviteter. Prosjektene skal for eksempel støtte opp om mobilitet, nasjonale og internasjonale nettverk, publisering, dialog og formidling knyttet til FoU-aktiviteter.
Styrke barn og unges muligheter til å lære seg hvordan digitalt innhold og tjenester utvikles og anvendes. Frivillige organisasjoner kan søke.
Arrangementsstøtte kan gis til norske forskningsinstitusjoner, bedrifter, offentlig virksomheter, organisasjoner, eller sammenslutninger av disse for å styrke deres mulighet til å arrangere konferanser, workshops og seminarer.
Formålet med ordningen er å øke andelen unge forskere som tar et forskningsopphold i utlandet. Internasjonal erfaring er viktig for forskerkarrieren og bidrar til å styrke norsk forskning ved å øke kompetansen, utvikle nettverk og styrker dermed mulighetene for tilgang til den internasjonale forskningsfronten.
Formålet med utlysningen er å finne mulige samarbeidspartnere til fremtidige internasjonale, næringsrettede prosjekter. Det kan søkes om reisestøtte til alle land utenfor EU/EØS.
Vi ønsker å støtte kommunikasjons- og formidlingsprosjekter som bidrar til økt forståelse og det å lettere kunne ta i bruk forskningsbasert kunnskap fra ett eller flere av temaene klima, mat og bioressurser, naturmangfold og/eller miljø.
Har du søkt ERC og gått videre til trinn 2, men likevel ikke fått midler? Da kan du få støtte til å forberede en ny søknad. Forskningsrådet gir inntil 500 000 kroner i støtte dersom du sender inn en ny søknad innen to år etter den første ERC-søknaden.
Med "Medvirkningsordning"(MVO) under ENERGIX-programmet vil Forskningsrådet styrke norske interesser på energiområdet i forbindelse med EUs prioriteringer i H2020.
Støtte til å søke om formell norsk deltakelse i partnerskap i Horisont Europa, spesielt avtalebaserte og institusjonelle partnerskap. Søknader må være rettet mot konkrete utlysninger fra EU-kommisjonen (Call for Expressions of Ideas, Expression of Interest).
Utlysningen skal fremme samarbeid om forskning og/eller innovasjon ved å dekke norske organisasjoners kostnader ved etablering og drift av nasjonale nettverk eller internasjonale nettverk med norsk koordinering, norske aktørers deltakelse i internasjonale nettverk og aktiviteter opp mot strategisk viktige plattformer.
En førkommersiell anskaffelse er en innovativ anskaffelse med forskning, der offentlige virksomheter utforderer næringsliv og forskere til å skape innovasjoner som dekker deres behov. Forprosjektene gir offentlig virksomheter støtte til å forberede en førkommersiell anskaffelse.
Pilot Helse er en ny satsing som gir virksomheter i offentlig sektor og bedrifter støtte til å utvikle prosjekter som skal ha et helhetlig innovasjonsløp sammen med andre relevante samfunnsaktører. Prosjektene skal bidra til en bærekraftig helse- og omsorgstjeneste og til verdiskaping i norsk næringsliv. Du kan søke om forprosjekt fram til 5. mai 2021.
ACT (Accelerating CCS Technology) er et internasjonalt samarbeid hvor formålet er å støtte forskning, utvikling og demonstrasjon innenfor CO2-håndtering (CCUS).
Registrering av norske forskningsorganisasjoner, bedrifter og andre virksomheter som deltar i bevilgede prosjekter i europeiske, nordiske og andre internasjonale fellesprogrammer.
Her omtales internasjonale fellesutlysinger hvor Forskningsrådet finansierer sammen med andre land. Søknadsmottaket og søknadsbehandlingen foregår på en annen plattform en våre.
JPI Urban Europes 14 medlemsland lyser nå ut 18 millioner euro til forsknings- og innovasjonsprosjekter for bærekraftige byer. Forskningsrådet deltar i utlysningen med 19 millioner norske kroner til norske partnere.