Lurer du på hva Forskningsrådet finansierer?

I vår prosjektbank finner du oppdatert statistikk og informasjon om alle prosjekter vi har finansiert siden 2004. Nå har vi gjort den den enklere å finne frem i.  

En laptop som viser en side med tittel Prosjektbanken, foto av isfjell, to bokse der det står Se statistikken og Se prosjektene

Prosjektbanken har nå fått en ny og mer brukervennlig drakt. Blant annet med bedre veiledningstekster og nye søkefunksjoner.

I tillegg til statistikk og informasjon om alle prosjekter som har fått finansiering fra Forskningsrådet, fra 2004 har den også informasjon om EU-prosjekter med norske deltakere og SkatteFUNN-prosjekter.

Du finner detaljert informasjon om de enkelte prosjektene og statistikk fordelt på blant annet tema, år, geografi og organisasjon.

Nye muligheter

- Med hjelp fra interaksjonsdesignere har vi utviklet et nytt brukergrensesnitt. Mange av endringene vi nå har gjort er på bakgrunn av verdifulle innspill fra brukere, forklarer Kari-Anne Kristensen, prosjektleder for for Prosjektbanken i Forskningsrådet.

Hun vil spesielt trekke fram filtreringsmenyen, som er inspirert fra finn.no. Den viser filtreringene tydeligere og gir større muligheter for flervalg. Løsningen har også flere veiledningstekster som nå er plassert rundt i de ulike visningene. 

- Vi har også laget ferdigdefinerte temasider knyttet til langtidsplanens prioriteringer og våre egne porteføljer slik at brukerne skal føle større trygghet når de henter ut statistikk på tema/emner, opplyser Kristensen.

Les om porteføljene våre.

Nå er det også mulig å hente ut statistikk for Forskningsrådets bevilgninger, EU-prosjekter med norske deltaker og godkjente SkatteFUNN-prosjekter samtidig.

Alle prosjektene i Prosjektbanken vil nå fremover bli synlige i Google-søk (og andre søkemotorer), noe som ikke var mulig i forrige versjon.

Les videre:

Ta gjerne kontakt

Kristensen oppfordrer til å bruke litt tid til å gjøre seg kjent med løsningen. Hun legger til at det er mulig å ta kontakt dersom du har spørsmål om Prosjektbanken. Send en mail til: prosjektbanken@forskningsradet.no

-Vi er veldig stolte av løsningen og håper den vil være en forbedring. Prosjektbanken har 2000-2500 sidevisninger pr dag, og vi håper med dette at det blir enda flere. Vi vil fortsette å videreutvikle løsningen og de viktigste innspillene kommer fra brukerne. Derfor er det viktig at dere fortsetter å ta kontakt framover, slik at vi kan bli enda bedre, oppfordrer Kristensen.

Meldinger ved utskriftstidspunkt 17. juni 2024, kl. 22.22 CEST

Det ble ikke vist noen globale meldinger eller andre viktige meldinger da dette dokumentet ble skrevet ut.