Er du nysgjerrig på korleis det er å vere evaluator for EU, eller korleis ein søknad til Horisont Europa blir evaluert?
Vi fekk ti nye porteføljestyre ved starten av 2024. No startar vi arbeidet med nye porteføljeplanar. Vi inviterer til å gi innspel på utkast til porteføljeplan for banebrytande forsking.
B. 2 (nivå 2, for vidarekomne): Kurset gir ein introduksjon til prosjektutvikling i Horisont Europa (arbeidsprogram, emne og utlysingar, søknadsprosess, kva som kjenneteiknar søknader til Horisont Europa, dei ulike prosjekttypane, og dessutan søknadsførebuing). I løpet av kurset vil vi gå gjennom søknadsprosessen frå ide til ferdig prosjektforslag, og du vil få prøve deg gjennom ei praktisk øving.
Kurs (nivå 1, for nybegynnere): kurset er en introduksjon til finansiering og budsjettering I Horisont Europa, og gjennomgår grunnprinsippene for EU-finansiering i forsknings- og innovasjonsprosjekter. Vi forklarer på hvilke måter budsjettering i Horisont Europa skiller seg fra Horisont 2020, og lærer deg å sette opp en god ressursplan og tilhørende budsjett. Kurset avsluttes med en praktisk workshop, hvor du lærer å sette opp budsjett og kalkulere kostnader for et tenkt prosjekt.
D.2 - Kurset gir deg en detaljert gjennomgang av økonomireglene i Horisont 2020 og Horisont Europa, og vi gjennomgår hvilke kostnader som er godkjente og hvilke som ikke er det. Vi snakker om ulike måter å beregne personalkostnader på, og viser hvilke andre godkjente kostnader som kan inngå og hvordan disse beregnes (f.eks. reisekostnader, utstyr og internfakturerte kostnader). På slutten av kurset gjennomgår vi hvordan en prosjektrevisjon gjennomføres.
Dette er ein møteplass for personar som koordinerer Horisont Europa-prosjekt, fortrinnsvis samarbeidsprosjekt i pilar 2. Dagsordenen er open, spesifikke tema kan bli tekne opp på enkelte møte, etter innspel frå dykk.
Auka vekt på internasjonalisering dei siste tiåra har hatt mange positive effektar for det norske forskingssystemet. Men no er verda i endring. Den geopolitiske situasjonen utfordrar rammevilkåra for forskingsinstitusjonane. Ansvarleg internasjonalt kunnskapssamarbeid har komme på dagsordenen, og forskingsmiljøa må orientera seg på nytt når det gjeld samarbeidsrelasjonar, rekruttering, personvern og tryggleik. Dette er eit hybrid arrangement om kva Indikatorrapporten seier om internasjonalisering i år?
Nivå 2, kurs for viderekomne): kurset gir deg innsikt i de formelle avtalene knyttet til Horizon Europe-prosjekter. Dette er viktig informasjon ikke bare for koordinatorer av Horizon Europe-prosjekter, men like viktig for prosjektpartnerne.
Kurset dekker blant annet spørsmål knyttet til informasjon, kommunikasjon, utnyttelse av resultater, datadeling og datahåndteringsplaner når du skal skrive en søknad og følge opp et prosjekt.
Human Frontier Science Program (HFSP) fremjar og finansierer internasjonalt samarbeid innan grunnforsking. I dette webinaret får du informasjon om HFSP-utlysingane for 2026; "Research Grants" og "Postdoctoral Fellowships". Dei forventa søknadsfristane er i mars og mai 2025. Du får høve til å stille spørsmål.
Webinar: Kurset gir en introduksjon til Horisont Europa, EUs niende rammeprogram. (Nivå 1: kurs for nybegynnere.)
Dette er et 2-dagers praktisk kurs som vil hjelpe deg til å forstå prosjektledelse og rapportering for Horisont Europa-prosjekter.
WEBINAR: A.2 - Dette kurset vil hjelpe deg å forstå hvilken type partnere du skal se etter i Horisont Europa, hvis du foreslår et samarbeidsprosjekt i Horisont Europa eller bare leter etter et konsortium å bli med i. Du vil lære hva som kjennetegner et vinnerkonsortium i Horisont Europa, og du vil få praktiske råd og verktøy som du kan bruke når du søker etter prosjektpartnere.
Horisont Europa har innført en ny type finansiering, kalt Lump Sum Funding - eller engangsfinansiering - for enkelte prosjektutlysninger. I dette kurset går vi igjennom alt du som søker på disse prosjektutlysningene trenger å vite om engangsfinansiering.
Norges forskningsråd arrangerer "ERC søknadslesedager" for forskere som planlegger en søknad til The European Research Council (ERC). På lesedagen får du mulighet til å se på søknader som har fått finansiering fra ERC, for å se hvordan et vellykket ERC-prosjekt kan struktureres.
B1: (Nivå 1, for nybegynnere): kurset gir et innblikk i hva som kjennetegner et vellykket forsknings- og innovasjonsprosjekt i EU, hva som må gjøres i forberedelsesfasen, og forklarer de enkelte partneres ansvar og oppgaver i prosjektet. Vi kommer inn på hvordan man bygger et godt konsortium, de ulike trinnene i søknadsskriveprosessen og hvordan man best kan lede et søknadsutviklingsløp fram til innlevering
C.1 (nivå 1, for nybegynnere): Kurset gir en introduksjon til et EU-prosjekts livssyklus; hvordan starte opp prosjektet, samt rapportering og ledelse underveis. Vi vil gjennomgå Funding and Tenders Portal, og du vil få verdifulle tips om gode måter å spre informasjon om prosjektet og prosjektresultater gjennom hele prosjektperioden. Kurset inneholder også en praktisk øvelse i prosjektledelse, hvor vi diskuterer hvordan man kan håndtere vanskelige situasjoner som kan oppstå i et prosjekt på best mulig måte.
Kurs (nivå 1, for nybegynnere): kurset er en introduksjon til finansiering og budsjettering I Horisont Europa, og gjennomgår grunnprinsippene for EU-finansiering i forsknings- og innovasjonsprosjekter. Vi forklarer på hvilke måter budsjettering i Horisont Europa skiller seg fra Horisont 2020, og lærer deg å sette opp en god ressursplan og tilhørende budsjett.
Kurset handler essensielt om hvordan du forvandler en forsknings- og innovasjonside' til et attraktivt forslag. Hva du må skrive og råd om hvordan du kan strukturere og presentere ideene dine. En praktisk øvelse med å evaluere et forslag bidrar til å understreke noen viktige leksjoner. Alle deltaker bes ta med egne PC/nettbrett. (Nivå 2, kurs for viderekomne.)
Bli med på den opne digitale kaféen vår for klyngje 6 i Horisont Europa! Europa og verda må takle klimaendringar og konsekvensane for menneske og miljø, ei veksande verdsbefolkning som treng mat og skape eit robust samfunn. Til det treng vi ei grøn og digital omstilling som inkluderer alle. Formålet med open digital kafé er å skape ein arena der deltakarane er villige til å dele spørsmål, utfordringar, idear, erfaringar og diskutere i fellesskap.
Jonas Gahr Støre, som den gang var helseminister, tok initiativ til HelseOmsorg21-strategien. Målet var å skape en målrettet og helhetlig innsats for forskning og innovasjon innen helse og omsorg. Nå ti år etter gjør vi opp status. Hvordan har det gått og hva har vi lært?
WEBINAR: Kurset kjøres i fem bolker à 1,5 timer i samme uke. Dette er et erfaringsbasert kurs der kursholderne deler av sin erfaring med EU prosjekter. Vi går gjennom oppbygningen av Horisont Europa og bakgrunnen for dem. I tillegg får kursdeltakere muligheten til å gjennomføre en topic-analyse som en øvelse til hvordan finne relevante utlysninger. Kursholderne går også gjennom hvordan skrive impact i EU søknader og veien videre når man først har fått et EU-prosjekt.
Nettmøte om utlysningen "Strategisk posisjonering av norske interesser og forskningsagenda i partnerskap under Horisont Europa og kompetansesatsinger av nasjonal interesse".
Forskningsrådet inviterer til en samtale der vi retter oppmerksomheten mot internasjonale og nasjonale utviklingstrekk og hvordan de påvirker forskningens rolle i samfunnsutviklingen. Hvilken kunnskap er det behov for, og hvordan sikrer vi at denne kunnskapen blir realisert og tatt raskt i bruk? På scenen denne dagen vil du få møte mennesker med unik innsikt i sine fagområder, glitrende forskningsformidlere og fremragende innovatører. Vi vil også dele ut Forskningsrådets priser, innovasjonsprisen og formidlingsprisen.
Vurderer du å søke om å koordinere et Horisont Europa-prosjekt? På denne åpne kaféen får vi besøk av en koordinator som vil gi tips til hva som kan være viktig å vurdere når du vil ta en koordinatorrolle i et Horisont Europa-prosjekt. Det blir selvsagt god tid til dialog og spørsmål.
Vi fekk ti nye porteføljestyre ved starten av 2024, som har arbeidd med nye porteføljeplanar. Vi inviterer til å gi innspel på utkast til porteføljeplan for demokrati og global utvikling.
Meldinger ved utskriftstidspunkt 1. november 2024, kl. 19.51 CET