Lump Sum finansiering- eller engangsfinansiering brukes i økende grad i Horisont Europa for å gjøre programmet enklere ved å fjerne behovet for å rapportere faktiske kostnader og redusere den økonomiske feilraten. Det er ment å forenkle finansieringsmekanismen mens alle hovedtrekkene i forskningsfinansieringen forblir de samme.
Forskingsrådet lyser ut 140 millionar kroner til tidlegfase teknologioverføring for åra 2025 og 2026 retta mot godkjende, norske forskingsorganisasjonar.
Vi lyser nå ut 100 millionar kroner til prosjekt i prekommersiell fase. I webinaret går vi gjennom utlysinga og svarar på spørsmål.
Webinar: Kurset gir en introduksjon til Horisont Europa, EUs niende rammeprogram. (Nivå 1: kurs for nybegynnere.)
WEBINAR: A.2 - Dette kurset vil hjelpe deg å forstå hvilken type partnere du skal se etter i Horisont Europa, hvis du foreslår et samarbeidsprosjekt i Horisont Europa eller bare leter etter et konsortium å bli med i. Du vil lære hva som kjennetegner et vinnerkonsortium i Horisont Europa, og du vil få praktiske råd og verktøy som du kan bruke når du søker etter prosjektpartnere.
Horisont Europa har innført en ny type finansiering, kalt Lump Sum Funding - eller engangsfinansiering - for enkelte prosjektutlysninger. I dette kurset går vi igjennom alt du som søker på disse prosjektutlysningene trenger å vite om engangsfinansiering.
Norges forskningsråd arrangerer "ERC søknadslesedager" for forskere som planlegger en søknad til The European Research Council (ERC). På lesedagen får du mulighet til å se på søknader som har fått finansiering fra ERC, for å se hvordan et vellykket ERC-prosjekt kan struktureres.
I 2024 lanserer vi 72 nye ph.d.-prosjekt som blir gjennomført i privat og offentleg sektor. Vi har derfor glede av å invitere til eit oppstartseminar for desse ph.d.-studentane den 27. september i lokala til Forskingsrådet.
Bli med som publikum på den nasjonale finalen i Forsker Grand Prix. Opplev spennende og underholdende forskningsformidling fra ti av Norges beste unge forskere. Gled deg til en kveld med fremragende forskningsformidling. Du kommer garantert til å lære noe nytt.
Har du tenkt til å søkje eller delta i ein søknad om KI-senter? 1. november opnar hovudutlysinga og fristen 15.januar nærmar seg. Då veit vi det dukkar opp nye spørsmål. I dette webinaret svarer vi på spørsmål dykk har om hovudutlysinga av KI-senter.
B. 2 (nivå 2, for vidarekomne): Kurset gir ein introduksjon til prosjektutvikling i Horisont Europa (arbeidsprogram, emne og utlysingar, søknadsprosess, kva som kjenneteiknar søknader til Horisont Europa, dei ulike prosjekttypane, og dessutan søknadsførebuing). I løpet av kurset vil vi gå gjennom søknadsprosessen frå ide til ferdig prosjektforslag, og du vil få prøve deg gjennom ei praktisk øving.
I dette møtet vil vi informere om Transport 2050 - senter for transportforsking, lansert i Nasjonal transportplan.
Dette er et praktisk kurs om prosjektledelse, rapportering og praktisk oppfølging fra dag til dag av et prosjekt. I løpet av kurset går vi gjennom de finansielle reglene og rapporteringsprotokollene som gjelder i Horisont Europa.
Vi fekk ti nye porteføljestyre ved starten av 2024. No startar vi arbeidet med nye porteføljeplanar. Vi inviterer til å gi innspel på utkast til porteføljeplan for mogleggjerande teknologi.
Havbruk 2024 går av stabelen i Tromsø 22.-24. oktober 2024. Dette er ein konferanse som har funne stad annakvart år sidan år 2000 i eit samarbeid mellom Forskingsfinansieringa til fiskeri- og havbruksnæringa (FHF) og Forskingsrådet. Tema for Havbruk 2024 er «Kunnskap for eit berekraftig havbruk».
Dette er et 2-dagers praktisk kurs som vil hjelpe deg til å forstå prosjektledelse og rapportering for Horisont Europa-prosjekter.
Vi fekk ti nye porteføljestyre ved starten av 2024. No startar vi arbeidet med nye porteføljeplanar. Vi inviterer til å gi innspel på utkast til porteføljeplan for innovasjon.
Forskningsrådet og Komité for kjønnsbalanse og mangfold i forskning (Kif-komiteen) inviterer til konferanse.
D.2 - Kurset gir deg en detaljert gjennomgang av økonomireglene i Horisont Europa, og vi gjennomgår hvilke kostnader som er godkjente og hvilke som ikke er det. Vi snakker om ulike måter å beregne personalkostnader på, og viser hvilke andre godkjente kostnader som kan inngå og hvordan disse beregnes (f.eks. reisekostnader, utstyr og internfakturerte kostnader). På slutten av kurset gjennomgår vi hvordan en prosjektrevisjon gjennomføres.
Kurs (nivå 1, for nybegynnere): kurset er en introduksjon til finansiering og budsjettering I Horisont Europa, og gjennomgår grunnprinsippene for EU-finansiering i forsknings- og innovasjonsprosjekter. Vi forklarer på hvilke måter budsjettering i Horisont Europa skiller seg fra Horisont 2020, og lærer deg å sette opp en god ressursplan og tilhørende budsjett. Kurset avsluttes med en praktisk workshop, hvor du lærer å sette opp budsjett og kalkulere kostnader for et tenkt prosjekt.
D.2 - Kurset gir deg en detaljert gjennomgang av økonomireglene i Horisont 2020 og Horisont Europa, og vi gjennomgår hvilke kostnader som er godkjente og hvilke som ikke er det. Vi snakker om ulike måter å beregne personalkostnader på, og viser hvilke andre godkjente kostnader som kan inngå og hvordan disse beregnes (f.eks. reisekostnader, utstyr og internfakturerte kostnader). På slutten av kurset gjennomgår vi hvordan en prosjektrevisjon gjennomføres.
Auka vekt på internasjonalisering dei siste tiåra har hatt mange positive effektar for det norske forskingssystemet. Men no er verda i endring. Den geopolitiske situasjonen utfordrar rammevilkåra for forskingsinstitusjonane. Ansvarleg internasjonalt kunnskapssamarbeid har komme på dagsordenen, og forskingsmiljøa må orientera seg på nytt når det gjeld samarbeidsrelasjonar, rekruttering, personvern og tryggleik. Dette er eit hybrid arrangement om kva Indikatorrapporten seier om internasjonalisering i år?
Nivå 2, kurs for viderekomne): kurset gir deg innsikt i de formelle avtalene knyttet til Horizon Europe-prosjekter. Dette er viktig informasjon ikke bare for koordinatorer av Horizon Europe-prosjekter, men like viktig for prosjektpartnerne.
Kurset dekker blant annet spørsmål knyttet til informasjon, kommunikasjon, utnyttelse av resultater, datadeling og datahåndteringsplaner når du skal skrive en søknad og følge opp et prosjekt.
B1: (Nivå 1, for nybegynnere): kurset gir et innblikk i hva som kjennetegner et vellykket forsknings- og innovasjonsprosjekt i EU, hva som må gjøres i forberedelsesfasen, og forklarer de enkelte partneres ansvar og oppgaver i prosjektet. Vi kommer inn på hvordan man bygger et godt konsortium, de ulike trinnene i søknadsskriveprosessen og hvordan man best kan lede et søknadsutviklingsløp fram til innlevering
C.1 (nivå 1, for nybegynnere): Kurset gir en introduksjon til et EU-prosjekts livssyklus; hvordan starte opp prosjektet, samt rapportering og ledelse underveis. Vi vil gjennomgå Funding and Tenders Portal, og du vil få verdifulle tips om gode måter å spre informasjon om prosjektet og prosjektresultater gjennom hele prosjektperioden. Kurset inneholder også en praktisk øvelse i prosjektledelse, hvor vi diskuterer hvordan man kan håndtere vanskelige situasjoner som kan oppstå i et prosjekt på best mulig måte.
Kurs (nivå 1, for nybegynnere): kurset er en introduksjon til finansiering og budsjettering I Horisont Europa, og gjennomgår grunnprinsippene for EU-finansiering i forsknings- og innovasjonsprosjekter. Vi forklarer på hvilke måter budsjettering i Horisont Europa skiller seg fra Horisont 2020, og lærer deg å sette opp en god ressursplan og tilhørende budsjett.
Kurset handler essensielt om hvordan du forvandler en forsknings- og innovasjonside' til et attraktivt forslag. Hva du må skrive og råd om hvordan du kan strukturere og presentere ideene dine. En praktisk øvelse med å evaluere et forslag bidrar til å understreke noen viktige leksjoner. Alle deltaker bes ta med egne PC/nettbrett. (Nivå 2, kurs for viderekomne.)
WEBINAR: Kurset kjøres i fem bolker à 1,5 timer i samme uke. Dette er et erfaringsbasert kurs der kursholderne deler av sin erfaring med EU prosjekter. Vi går gjennom oppbygningen av Horisont Europa og bakgrunnen for dem. I tillegg får kursdeltakere muligheten til å gjennomføre en topic-analyse som en øvelse til hvordan finne relevante utlysninger. Kursholderne går også gjennom hvordan skrive impact i EU søknader og veien videre når man først har fått et EU-prosjekt.
Forskingsrådet inviterer til ein samtale om internasjonale og nasjonale utviklingstrekk og korleis dei påverkar rolla på forskinga i samfunnsutviklinga. Kva kunnskap er det behov for, korleis realiserer me den og korleis sikrar me at han kjem raskt i bruk? På scena denne dagen vil du få møta menneske med unik innsikt i sine fagområde, glitrande forskingsformidlarar og framifrå innovatørar. Me vil også dela ut Forskingsrådets prisar, Innovasjonsprisen og Formidlingsprisen.
Meldinger ved utskriftstidspunkt 19. september 2024, kl. 00.41 CEST