Seminar

Antarktisseminaret 2024

Hvor:

Framsenteret, Hjalmar Johansens gate 14, Tromsø

Passer for:

Norske polarforskere, norsk polarforvaltning, forskningsorganisasjoner, offentlig sektor og andre med interesser for Antarktis.

Pris:

Seminaret og måltider er gratis, men deltakerne betaler selv reise og hotellopphold. Bindende påmelding. Påmeldte som ikke dukker opp kan bli fakturert.

Påmeldingsfrist:

25. april 2024

7. mai kl. 09:00–8. mai kl. 16:00

Om arrangementet

Norsk Polarinstitutt og Norges forskningsråd inviterer til Antarktisseminar 7.-8. mai 2024 i Tromsø. Seminaret er et fysisk seminar og er det femte i rekken.

Seminaret har som hovedformål å være møteplass for alle Antarktisforskere i Norge. Seminaret er en arena for formidling av aktiviteter, resultater og annen informasjon.

Vi inviterer til innsending av poster-egenbidrag

Frist for innsending av poster-egenbidrag er 25. april 2024. 
Frist for muntlig egenbidrag er utløpt.

(For information in English switch the page to English language)

Generelle instruksjoner:

Et av hovedmålene med det norske Antarktisseminaret er å være en viktig nasjonal møteplass for alle antarktisforskere i Norge. Årets Antarktisseminar vil legge til rette både for formidling av aktuell forskning og diskusjoner og utveksling om nye ideer og strategier for fremtidig tverrfaglig antarktisforskning.  Dette gjøres gjennom en kombinasjon av presentasjoner, paneldiskusjoner og gruppearbeid. Seminaret er for alle forskere, inkludert de som er på starten av sin karriere (ECR), de som forsker på forhold som kan være relevant for Antarktis uten at de selv primært fokuserer på Antarktis, og forskere som nylig har kommet til Norge som driver Antarktisforskning.

I tråd med seminarets målsetning bør presentasjonene understreke hovedlinjene i forskningen og gjerne det nyskapende i den – med mål om både å engasjere og informere deltagerne. Deltagerne kommer fra ulike fagdisipliner, og presentasjonene må ta høyde for dette. Det er også viktig at den avsatte tiden til presentasjon overholdes. Tenketank-økten vil bygge videre på problemstillingene adressert i presentasjonene, som igjen tas videre til panelavslutningen. 

Seminarets hovedspråk er norsk, men foredragsholdere som ikke er komfortable med å presentere på norsk, gis anledning til å presentere på engelsk. Vi oppfordrer til bruk av engelskspråklige lysbilder, også i norsk-språklige presentasjoner.

Tema #1 "Antarktisforskning er min fremtid!"

Det første temaet vil fokusere på pågående forskning og ideer hos forskere som er tidlig i sin karriere. Vi inviterer til bidrag fra forskere fra alle disipliner, og som selv er på et tidlig stadium av karrieren sin: doktorgradsstudenter, postdoktorer og forskere. Presentasjonene bør presentere pågående forskning i og om Antarktis, samt fremtidige planer eller ideer, eller forskningsresultater som kan ha overføringsverdi til antarktisforskning (for eksempel arktiske studier som kan betraktes i en antarktissammenheng).

Tema #2: "Min forskning i en bredere sammenheng - hvorfor er arbeidet mitt viktig?"

Det andre temaet er rettet mot forskere midt i karrieren som har vært aktive innen antarktisforskning uansett disiplin og som driver eller nylig har avsluttet forskningsprosjekter med for eksempel et regionalt fokus. I tråd med det generelle temaet om å utvikle et fremtidsrettet norsk antarktiskforskningsmiljø, vil vi bevege oss bort fra den tradisjonelle formen for å presentere og forsvare resultatene av den vitenskapelige forskningen, og heller tilby et forum der andre kan lære av erfarne antarktisforskere når det gjelder å formulere forskningsspørsmål som setter forskningen i en større kontekst.

Tema #3: "Fremtidssikring av norsk antarktisforskning"

Det tredje temaet er fremtidsrettet og har som mål å legge til rette for utveksling og diskusjoner om fremtidige retninger for norsk antarktisforskning. Vi søker egenbidrag fra seniorforskere, forskergruppeledere, forskningsfinansiører eller enkeltpersoner som er villige til å dele synspunktene sine om relevante spørsmål for denne sesjonen, for eksempel: Hvilke områder bør vi fokusere på eller forbedre vårt bidrag til, og hvorfor? Hvilke hindringer eksisterer, og hvordan kan de håndteres?

Mal for egenbidrag

For innsending av egenbidrag bruker du denne malen.
Frist for innsending av poster-egenbidrag er 25. april 2024.
Det kan sendes til antarktisforskning@npolar.no
Husk å merke eposten "Egenbidrag Antarktisseminaret 2024".

Program for seminaret vil komme på Norsk Polarinstitutts webside her.

 

Kontakt

Christina A. Pedersen

    Forskningsavdelingen, Norsk Polarinstitutt

Birgit Njåstad

    Antarktisprogrammet, Norsk Polarinstitutt

Jon Børre Ørbæk

    Hav og polar

Meldinger ved utskriftstidspunkt 28. april 2024, kl. 08:29 CEST

Det ble ikke vist noen globale meldinger eller andre viktige meldinger da dette dokumentet ble skrevet ut.