Kan vi få støtte fra Forskningsrådet?

Offentlige virksomheter som trenger forskning i sitt innovasjonsarbeid for å utvikle tjenester, infrastruktur og forvaltning kan søke Forskningsrådet. Vi støtter aktiviteter der offentlig sektor samarbeider med forskere.

Fra og med 2022 skal alle tilskuddsmottakere som er forskningsorganisasjoner eller offentlig sektor (prosjektansvarlige og samarbeidspartnere) ha handlingsplaner for likestilling (Gender Equality Plans (GEP)) (åpner i ny fane) tilgjengelig på sine nettsider. Denne må være på plass innen kontraktsinngåelse for prosjekter med tilskudd fra oss.

Se definisjon på offentlig sektor

Strategi for innovasjon i offentlig sektor

Forskningsrådets har lagt en ambisiøs strategi for innovasjon i offentlig sektor. For å styrke innovasjonsevnen bør offentlige virksomheter koble seg tettere med forskningsmiljøer.

Faktaark: Innovasjon i Offentlig sektor 2019

Nøkkeltall og alt annet du trenger å vite om innovasjon i Offentlig sektor.

Last ned faktaarket som pdf
Ikon av en stabel dokumenter

Syv tips til et vellykket arbeid med søknaden

Å skrive en søknad til Forskningsrådet kan være tidkrevende, derfor er det viktig ikke å snuble på målstreken. Her er syv tips til hvordan du kan komme vel i mål.

Se de syv tipsene

Fra idé til prosjekt

Har dere en prosjektidé og lurer på om Forskningsrådet er noe for dere? Vi har verktøyene, kompetansen, finansieringen og nettverkene du trenger for å komme i gang. 

Suksesshistorier fra Offentlig sektor

Mange aktører i Offentlig sektor sender prosjektforslag til Forskningsrådet. Noen får tilslag, andre får avslag. Hva kjennetegner dem som lykkes?

Arrangementer for offentlig sektor

Nyheter for offentlig sektor

Meldinger ved utskriftstidspunkt 22. januar 2022, 00.08 CET

Det ble ikke vist noen globale meldinger eller andre viktige meldinger da dette dokumentet ble skrevet ut.