Taresjokolade eller kanskje en smak av insekter?

Besøker du Forskningstorget i Oslo 18. og 19. september kan du se og smake på fremtidens matbord. Det består f.eks. av fiskehoder, rekeskall, insekter, treflis, tang og tare.

Foto: Forskningsdagene/Bård Gudim
Foto: Forskningsdagene/Bård Gudim

Forskerne mener det bare er et tidsspørsmål før dette blir en del av kosten vår. Fremtidens mat er full av energirike molekyler. På Forskningstorget kan du lære om trygg mat og hva som er sunn mat – eller ta turen gjennom Kreftforeningens tarm som er 6m lang, 4m bred og 3 m høy…

Forskning knyttet til mat står i sentrum når Forskningsdagene i år arrangeres for 21. gang. Forskningstorget i Oslo er ett av 15 torg rundt om i landet. De aller fleste foregår denne helgen, mens Tromsø, Førde og Hammerfest har torg neste helg.

Forskningsdagene 2015

Festivalen for folk og forskere foregår i år fra 16. til 27. september. Det blir nesten tusen arrangementer på over hundre steder i landet. I tillegg til torgene, kan du møte forskere på f.eks. kjøpesentre, i busser, kantiner, på scener, kafeer, puber, torg og gater i hele Norge.

Arrangementene er gratis.

Torget i Oslo er på Universitetsplassen, og har åpent fra kl. 09-16 fredag 18.9 og fra 10-17 lørdag 19.9.

Sjekk www.forskningsdagene.no for å finne flere arrangementer.