Ta hjemmetempen!

Forskningsrådet inviterer norske skolebarn til å gjøre en sjekk av hjemmetempen i årets Forskningskampanje.

Hvem styrer energibruken hjemme? I Forskningskampanjen 2012 skal norske elever kartlegge innetemperatur, og intervjue familien om energibruken. Kampanjen går av stabelen i forbindelse med Forskningsdagene i september.

- Forskningskampanjen har flere ganger vist at skolebarn kan gi forskningen svært verdifulle bidrag, sier administrerende direktør i Forskningsrådet, Arvid Hallén. 

I fjor var 15000 elever med å samle viktig kunnskap om egne matpakker. I år er det hjemmetemperaturen elevene skal finne ut mer om.

Hvem og hva bestemmer innetemperaturen?
I Norge vet forskerne mye om energibruk når det gjelder biler, fabrikker og til boliger. Men de vet svært lite om innetemperaturen og hvordan strømforbruket i husholdningene henger sammen med innetemperaturen i ulike rom. Elevene skal kartlegge innetemperatur i fire rom hjemme og intervjue familien om energibruken.

Forskere fra Statistisk Sentralbyrå og Senter for energi- og miljøøkonomisk forskning venter spent på resultatene som de skal bruke i sitt forskningsarbeid. 
 
Åpent for påmelding
Forskningen skal foregå i løpet av ukene 38-43, men påmeldingen er allerede åpnet. Les mer og meld dere på hos Forskningskampanjen 2012 på forskningskampanjen.no.

De 100 første skolene som melder seg på får ett klassesett med termometre.