Forskningsdagene mot ny rekord

Forskningsdagene, Nordens største forskningsfestival, forventer 200 000 besøkende på over 100 steder i Norge den kommende uken. I dag starter festivalen

Forskningsdagene er Norges viktigste møteplass for forskere og folk flest. Arrangementet tilbyr et bredt spekter av aktiviteter fordelt på over 1000 arrangementer i Norge. Det er Forskningsrådet som står bak forskningsfestivalen som presenterer forskning på utradisjonelt vis. Her kan folk delta i aktiviteter og selv erfare hvilke utfordringer og muligheter forskning byr på.

 

- Forskningsdagene dreier seg om å formidle forskningsresultater, men like mye å gi folk muligheten til å bli kjent med forskningens gleder og utfordringer , sier adm dir Arvid Hallén i Forskningsrådet. - Festivalen oppmuntrer de besøkende til å spørre om det de lurer på . Vi håper at festivalen vil bidra til at enda flere ser forskningens betydning i et moderne samfunn, avslutter Hallén.

 

Alle de store byene har forskningstorg med aktiviteter for hele familien i, også mindre steder som Hønefoss, Sunndalsøra, Hammerfest og Finnsnes. Det største torgarrangementet er i Oslo, det minste på Storslett i Nordreisa.