Horisont Europa kurstilbud
Vi har kurstilbud til deg enten du er nybegynner eller allerede har lang erfaring med EU-prosjekter.
Hvem er dette for?
Dette er kurs som passer for deg som er forsker, EU-rådgiver ved et universitet eller høgskole, jobber i næringslivet eller offentlig sektor og ønsker å få mer kunnskap om mulighetene i Horisont Europa.
Hva får du?
- Grundig opplæring i alle fasene i Horisont Europa fra prosjektsøking til rapportering etter avsluttet prosjekt.
- I tillegg til kurs vi i Forskningsrådet holder selv, tilbyr vi kurs fra Europa Media og Sintef som har førstehåndskunnskap med å utvikle og lede vellykkede prosjekter innen Horisont Europa.
- Kursene er gratis og åpne for alle, men påmelding er bindende. Vi tar et gebyr på 1.000 kr for registrerte deltakere som ikke møter opp eller som melder seg av etter at påmeldingsfristen er utløpt.
- Noen av kursene holdes digitalt, mens andre kurs har fysisk oppmøte. De fleste kursene foregår på engelsk. For webinarer vil lenke til pålogging og til kursmaterialet bli sendt påmeldte deltakere noen dager før kursstart.
- Nye kurs blir lagt ut to ganger i året (høst og vinter).
Kurstilbudet:
Alle kursene i denne serien er for nybegynnere. De passer også for deg som allerede har en del erfaring, men ønsker en oppdatering om hva som er nytt i Horisont Europa. I denne kursserien lærer du det grunnleggende om Horisont Europa, hva slags finansieringsordninger du kan søke på og hvordan du kan finne partnere.
- A.1 Introduction to Horizon Europe (1,5-hour long webinar).
- A.2 Introduction to Horizon Europe Partnerships (1,5-hour long webinar).
- A.3 Looking for partners and joining consortia (1,5-hour long webinar).
Hvordan skrive gode søknader til Horisont Europa? Hva bør dere tenke på når dere bygger konsortier? I denne kursserien jobber dere med å utarbeide prosjektforslaget.
- B.1 EU R&I Proposal Writing: the first steps (1 day) – Level 1.
- Horisont Europa - Prosjektutvikling 1 (1 day).
- B.2 Horizon Europe Proposal Writing Focus: Impact (2 days) – Level 2.
- How to Develop a Successful Horizon Europe Proposal (1 day).
- B.3 Dissemination, Exploitation, Innovation in Horizon Europe – Level 3.
Prosjektlederkursene passer for seg som skal lede og koordinere Horisont Europa-prosjekter, og spenner fra nybegynnerkurs til kurs for viderekomne. Både du som er prosjektleder for første gang og du som er erfaren prosjektleder vil altså finne kurs som passer for deg.
Vi går igjennom roller og ansvar en prosjektleder har, og gir tips om hvordan du leder et prosjekt med mange partnere, samt hvordan du rapporterer prosjektframdrift till Kommisjonen. I denne kursserien er det også et eget kurs om det formelle prosjektavtaleverket som gjelder for Horisont Europa-prosjekter: Grant Agreement og Consortium Agreement.
- C.1 Research and Innovation Project Management: the first steps (1-day) – Level 1.
- C.2 Grant Agreement preparation and the Consortium Agreement in Horizon Europe (1-day) – Level 2.
- C.3 Master of Project Management and Reporting in HE and H2020 (2-day) – Level 2/3.
Økonomi- og budsjetteringskursene passer for deg som skal være koordinator/prosjektleder, partnerleder eller økonomiansvarlig i et Horisont Europa-prosjekt. Kursene spenner fra introduksjonskurs i økonomireglene for nybegynnere, til avanserte kurs i prosjektøkonimi og kostnadsrapportering.
I denne kursserien er det også et eget kurs i prosjektrevisjoner/audits. Kommisjonen gjennomfører slike prosjektrevisjoner for å sjekke at en organisasjon som deltar i Horisont Europa-prosjekter har økonomirutiner og regler i orden, og det er derfor viktig å kjenne til hvordan slike revisjoner gjennomføres og hva du kan bli bedt om å dokumentere.
- D.1 Basic Finance and Budgeting in Horizon Europe (1 day) – Level 1 (linked with B1 and C1).
- D.2 Financial rules of H2020 and Horizon Europe (2 days) – Level 2.
- D.3 H2020 and Horizon Europe Financial Audits (1 day) – Level 2/3.
- E.1 Horizon Europe Finances as Consultancy (1-3-days) – Level 3 Offered only as a tailored course for specific organisations (Face to Face only).
- E.2 Innovation and Exploitation – the business-oriented approach (1- day workshop) Offered only as a tailored course for specific organisations (Face to Face).
- E.3 Grant week (3- day course) Offered as a tour in major Norwegian cities B1+C1+D1 course combination (Face to Face).
Forskningsrådets nasjonale kontaktpersoner (NCP) for ERC (European Research Council) og MSCA (Marie Skłodowska-Curie Actions) tilbyr webinarer og arrangementer rettet mot de ulike årlige utlysningene i ERC og MSCA.
European Research Council - ERC
- Introduksjon til ERC (30 minutt webinar, opptak og presentasjoner legges ut).
- ERC skrivekurs i samarbeid med universitetene (4-5 timer, ikke opptak).
- ERC Proposal Reading Day (3 timer fysisk møte med stille egenlesing av innvilgede søknader).
- Tematiske webinarer (Etikk, ERC Proof of Concept, ERC Synergy grant) (1,5 - 2 timer, opptak og presentasjon legges ut).
Marie Skłodowska-Curie Actions - MSCA
- MSCA Postdoctoral Fellowships (1,5 time webinar, opptak og presentasjon legges ut).
- MSCA Doctoral Networks (1,5 time webinar, opptak og presentasjon legges ut).
- MSCA COFUND (1,5 time webinar, opptak og presentasjon legges ut).
- MSCA Staff Exchanges (1,5 time webinar, opptak og presentasjon legges ut).
Webinarene som retter seg mot de faste utlysningene, arrangerer vi kort tid etter at utlysningen har åpnet. (Omlag 4 - 5 måneder før søknadsfristen).
Kan vi hjelpe deg?
Vi kan også skreddersy kurs og veiledning ved behov. Ta kontakt med spesialrådgiver Inger Nordgard for mer informasjon.
Kontakt
Nasjonale kontaktpersoner (NCP)
Du kan også ta kontakt med de Nasjonale kontaktpersonene for spørsmål knyttet opp mot bestemte områder i Horisont Europa.
Meldinger ved utskriftstidspunkt 8. februar 2023, 11.29 CET
Viktig informasjon
Til utlysingane med søknadsfrist 8. februar betener vi vakttelefonen +47 22 03 72 00 torsdag 2. februar til tysdag 7. februar kl. 08.00–15.45 og onsdag 8. februar kl. 08.00–13.00.