Samarbeidspartnere i utlandet
Forskningsrådet kan dekke kostnadene til utenlandske forskningsorganisasjoner som er samarbeidspartnere hvis utlysningen åpner for det. Dere skal ha samarbeidsavtaler med alle samarbeidspartnere, så det er lurt å tenke på dette allerede når dere skriver søknaden.
Budsjettering av kostnader
Når forskningsinstitutter eller organisasjoner fra UH-sektoren i utlandet er samarbeidspartner, kan dere budsjettere og kostnadsføre personal- og indirekte kostnader på én av følgende to måter:
- enten ut fra organisasjonenes egne beregningsmodeller, eller
- med faktisk lønn inkludert sosiale kostnader, med et tillegg på 25 prosent for indirekte kostnader
Forskningsrådet finansierer forskertid hos samarbeidspartnere i utlandet opp til satser for finansiering av forskertid i UH-sektoren og i helseforetakene. En eventuell differanse mellom faktiske kostnader og Forskningsrådets satser må dekkes gjennom egen eller annen finansiering.
Dersom den utenlandske forskningsorganisasjonen eller instituttet leverer FoU-tjenester i prosjektet, avtales pris på et fritt grunnlag. Kostnader for tjenesten skal da føres som Innkjøp av FoU-tjenester i søknadsskjemaet.
Vi åpner i begrenset grad for bruk av denne kostnadstypen. Det er derfor viktig at du sjekker om den aktuelle utlysningen åpner for innkjøp av FoU-tjenester.
Samarbeid med utvalgte land - Money Follows Cooperation (MFC)
Forskningsrådet har inngått samarbeidsavtaler med noen land som følger en modell som kalles "Money Follows Cooperation", forkortet MFC. Som nevnt ovenfor kan Forskningsrådet dekke kostnadene til samarbeidspartnere i utlandet. MFC-avtalene sikrer at denne åpenheten går begge veier. Det vil si at norske forskere kan delta og bli finansiert av forskningsråd i samarbeidslandet når de deltar i rollen som samarbeidspartner. Les mer om hvordan Money Follows Cooperation virker.
Meldinger ved utskriftstidspunkt 10. oktober 2024, kl. 22.21 CEST
Viktig varsel
Til utlysingane med søknadsfrist ved midnatt 16. oktober, inkludert innovasjonsprosjekt i næringslivet, betener vi vakttelefonen +47 22 03 72 00 måndag 14. oktober, tysdag 15. oktober og onsdag 16. oktober kl. 08.00–15.45 .