Hvordan kan Europas største økosystem for innovasjon hjelpe deg? European Institute for Innovation&Technology støtter europeisk innovasjon gjennom 9 tematiske kunnskaps- og innovasjonsnettverk (Knowledge and Innovation Communities - KICs).
SANOCEAN-programmet starta i 2019 med eit tydeleg fokus på hav, eit satsingsområde som er prioritert av begge land. Programmet har støtta 10 samarbeidsprosjekt og er no avslutta.
WEBINAR: A.3 - Dette kurset vil hjelpe deg å forstå hvilken type partnere du skal se etter i Horisont Europa, hvis du foreslår et samarbeidsprosjekt i Horisont Europa eller bare leter etter et konsortium å bli med i. Du vil lære hva som kjennetegner et vinnerkonsortium i Horisont Europa, og du vil få praktiske råd og verktøy som du kan bruke når du søker etter prosjektpartnere.
WEBINAR: Dette er et erfaringsbasert kurs der kursholderne deler av sin erfaring med EU prosjekter. Vi går gjennom oppbygningen av Horisont Europa og bakgrunnen for dem. I tillegg får kursdeltakere muligheten til å gjennomføre en topic-analyse som en øvelse til hvordan finne relevante utlysninger. Kursholderne går også gjennom hvordan skrive impact i EU søknader og veien videre når man først har fått et EU-prosjekt.
(Nivå 2, kurs for viderekomne.) Kurset handler essensielt om hvordan du forvandler en forsknings- og innovasjonside' til et attraktivt forslag. Hva du må skrive og råd om hvordan du kan strukturere og presentere ideene dine. En praktisk øvelse med å evaluere et forslag bidrar til å understreke noen viktige leksjoner. Alle deltaker bes ta med egne PC/nettbrett.
Bli med på et uformelt møte hver fjerde fredag i hver måned.
Svalbardkonferansen (Svalbard Science Conference) blir arrangert for 4. gong og er eit samarbeid mellom Forskingsrådet, Norsk polarinstitutt , Norsk institutt for luftforsking, Meteorologisk institutt og Svalbard Science Forum.
Forskingsrådet har fått i oppdrag frå Olje- og energidepartementet å gi råd om det er forskingsfagleg grunnlag for å opprette eit forskings- og testsenter for energiomstilling i Arktis, lokalisert på Svalbard.
Lump Sum finansiering- eller engangsfinansiering brukes i økende grad i Horisont Europa for å gjøre programmet enklere ved å fjerne behovet for å rapportere faktiske kostnader og redusere den økonomiske feilraten. Det er ment å forenkle finansieringsmekanismen mens alle hovedtrekkene i forskningsfinansieringen forblir de samme.
Kurset gir en kort introduksjon til Horisont Europa, politisk bakgrunn og viktige mål. Vi kommer inn på hva som er nytt sammenlignet med Horisont 2020. Viktige satsinger som missions, clusters og partnerskap vil bli gjennomgått, samt viktigheten av samfunnseffekt av prosjektene. Det vil bli gitt praktiske eksempler fra tidligere Horisont 2020 søknader som norske miljøer har deltatt i.
Meldinger ved utskriftstidspunkt 25. september 2023, 02:40 CEST