Den Europeiske Skyen for Åpen Forskning (EOSC) jobber for å fremme åpen forskning i Europa. Målet med EOSC er å skape en felles plattform for data og tjenester uavhengig av fagfelt og landegrenser. Med denne digitale kaféen inviterer til en uformell samtale for å fange opp brukerbehov og høre hva dere mener om dette initiativet.
Marie Sklodowska-Curie Actions gir årlig rundt 1700 stipender til postdoktorstillinger. Hvis du vurderer et utenlandsopphold som postdoktor, eller ønsker å veilede en fremragende utenlandsk forsker som vil søke et MSCA Postdoctoral Fellowship ved en norsk institusjon, er nøye forberedelse viktig for å lykkes i konkurransen. Under dette webinaret får du informasjon og tips knyttet til utlysningen for 2025.
Vil du være med og forme dronestrategien for forsvarssektoren? Vi inviterer deg med kunnskap om droner, forskning eller utdanning til å gi innspill. Dine erfaringer og perspektiver er viktige for å sikre utviklingen av en solid og kunnskapsbasert strategi.
WEBINAR: Kurset kjøres i fem bolker à 1,5 timer i samme uke. Dette er et erfaringsbasert kurs der kursholderne deler av sin erfaring med EU prosjekter. Vi går gjennom oppbygningen av Horisont Europa og bakgrunnen for dem. I tillegg får kursdeltakere muligheten til å gjennomføre en topic-analyse som en øvelse til hvordan finne relevante utlysninger. Kursholderne går også gjennom hvordan skrive impact i EU søknader og veien videre når man først har fått et EU-prosjekt.
Vi arrangerer ein dialogbasert kafé om COST. Dette webinaret er spesielt berekna på deg som lurar på kvifor og korleis bli med i eit COST-nettverk, inkl. korleis delta i arbeidsgrupper for kvart enkelt nettverk.
Vurderer du å søkje eller delta i ein Grønn plattform søknad til årets utlysing? I dette webinaret svarer vi på spørsmål du har om utlysinga.
Har du ein ny og spennande forskingsidé, men treng hjelp frå andre dyktige forskarar? Då kan ERC Synergy Grants vere noko for deg. Bli med på webinaret vårt for å lære meir.
Under dette innspelsmøtet ønskjer vi tilbakemeldingar på om vi har skildra behovet for forskingsinfrastruktur innan feltet tydeleg, eller om det finst viktige manglar som vi ikkje har fanga opp.
MSCA Doctoral Networks (DN) er ei ettertrakta ordning som finansierer doktorgradsstipendiatar frå heile verda i europeiske forskarutdanningsnettverk. Nettverka, eller prosjekta, varar i fire til fem år, og kan finansiere 15 PhD-studentar i inntil tre år.
Er du interessert i korleis det norske forskingssystemet ser ut? I Indikatorrapporten får du statistikken forklart. Rapporten er den viktigaste enkeltkjelda for å forstå det norske forskings- og innovasjonssystemet. No presenterer me nye tal som viser kor mykje pengar som vart brukte på forsking og utvikling i Noreg fram til og med 2023.
Vil du være med og forme fremtidens fôr? Innen 2034 skal alt fôr til oppdrettsfisk og husdyr være bærekraftig. Det krever nytenking, samarbeid – og dine innspill.
Meldinger ved utskriftstidspunkt 10. mai 2025, kl. 02.41 CEST