Illustrasjonsbilde åpen digital kafé
Webinar

Webinar om ERC Synergy Grant

Passer for:

Forskere og EU-rådgivere

Pris:

Gratis

Påmeldingsfrist:

07.06.2024 kl. 07.00

Digitalt:

Arrangementet strømmes

7. jun. kl. 10.00–11.45

Om arrangementet

Presentasjoner fra webinaret

2+2=5? Du har en kjempespennende forskningsidé som er virkelig banebrytende, men trenger også spisskompetansen til en eller flere andre PIs for å kunne løse utfordringen? ERC Synergy Grants kan være løsningen. Delta i vårt webinar om ordningen!

ERC Synergy Grants (SyG) lar to til fire fremragende "principal investigators" (PIs) gå sammen om en problemstilling for et prosjekt, og gir muligheten for et samarbeid i inntil seks år. Norske toppforskere viser god interesse for denne ordningen og har lyktes godt, og Forskningsrådet vil stimulere til bredere deltagelse ved å arrangere et webinar 7. juni. Fra ERC Executive Agency deltar utlysningskoordinator Agnes Kulcsar med siste nytt om utlysningen for 2025, og Dr. Siri Eldevik Håberg, fagdirektør ved Folkehelseinstituttet og sentredirektør for SFF "Centre for Fertility and Health", forteller om erfaringene sine med å søke og få Synergy Grant med prosjektet "Biosfer".

Med sine individuelle grants finansierer ERC fremragende forskningsledere med grensesprengende idéer. Noen ganger er forskningsutfordringen så komplekst og ambisiøs at det krever at du jobber sammen med andre forskningsledere. Det er her Synergy Grants kommer inn. SyG er åpen for alle fagfelt og er bottom-up, og for forskere på Starting, Consolidator og Advanced Grants-nivå. Det kan søkes om midler opp til 10 millioner euro, pluss opp til 4 millioner i tilleggsmidler.

ERC SyG har tentativ søknadsfrist allerede i starten av november 2024 for budsjettåret 2025, og utlysningen åpner til sommeren, planlagt til 11. juli 2024. To til fire "principal investigators" (PIs) kan gå sammen om et prosjekt. Én av PI´ene i et SyG kan jobbe ved en institusjon utenfor EUs medlemsland eller de assosierte landene. Du finner informasjon om SyG på ERCs sider https://erc.europa.eu/apply-grant/synergy-grant

Fullstendig informasjon om utlysningen, inkludert veiledningsdokument, blir publisert når utlysningen åpner. På ERCs nettsider finner du også informasjon om de andre søknadstypene til ERC.

Møtet blir holdt på engelsk, og er beregnet på for forskere og EU-rådgivere.

Program
Møtet er digitalt, med to timers varighet fra kl. 10:00:

  • Velkommen og innledning om NCP-enes støtte til søkere
  • ERC SyG Call Co-coordinator i ERC Executive Agency, Agnes Kulcsar, presenterer utlysingen for 2025
  • Senterleder ved SFF Centre for Fertility and Health, Siri Eldevik Håberg, PI i SyG "Biosfer" forteller om erfaringene sine med å søke og få et ERC SyG
  • Spørsmål og svar

Kontaktpersonar

Per Magnus Kommandantvold

    SpesialrådgiverBanebrytende forskning

Berit Sundby Avset

    SeniorrådgiverBanebrytende forskning

Meldinger ved utskriftstidspunkt 24. juni 2024, kl. 22.35 CEST

Det ble ikke vist noen globale meldinger eller andre viktige meldinger da dette dokumentet ble skrevet ut.