Kurset gir en innføring i lumpsum-finansiering, en engangsstøtte uten detaljerte krav til kostnadsrapportering for hver utgift. Kurset viser deg hvordan du skriver søknad om et lumpsum-prosjekt, og hvordan du kan planlegge og lede et slikt prosjekt på en effektiv måte.
På kurset lærer du de viktigste prinsippene for budsjettering i Horisont Europa-prosjekter og forskjellene mellom standard- og lumpsum-budsjetter.
Kurset gir en grundig innføring i de økonomiske reglene i Horisont Europa. Kurset dekker både søknadsfasen, med vekt på budsjettering og lumpsum, og rapporteringsfasen med de viktigste reglene du må kunne.
Kurset gir deg verktøyene du trenger for å tolke og bruke utlysningsteksten riktig når du skal skrive en søknad til Horisont Europa.
På dette kurset får du konkrete verktøy for å lede søknadsarbeidet – fra idé til ferdig søknad.
Kurset gir deg oversikt over kravene til formidling og kommunikasjon – både i søknaden og i prosjektgjennomføringen. Du lærer hvordan du utvikler en god strategi og hva som må til for å rapportere riktig til EU.
Kurset gir en innføring i hvordan du kan identifisere og håndtere etiske og sikkerhetsmessige spørsmål både i søknadsarbeidet og under prosjektgjennomføringen.
Kurset gir en innføring i de viktigste juridiske kravene og frivillige tilnærmingene knyttet til åpen forskning og håndtering av forskningsdata.
Kurset gir en grundig innføring i to viktige tverrgående prioriteringer i forsknings- og innovasjonsprosjekter: kjønnsperspektivet og integrering av samfunnsvitenskap og humaniora (SSH).
Dette korte webinaret gir innsikt i hvordan du kan beskrive aspekter ved åpen innovasjon og sosial innovasjon i søknaden og hvordan du kan realisere det på en vellykket måte når prosjektet gjennomføres.
Kurset gir økonomiansvarlige og regnskapsførere detaljert kunnskap om finansreglene i Horisont Europa, med vekt på kostnadsberegning, rapportering og håndtering av ulike kostnadstyper.
På dette kurset lærer du hva som må gjøres i forberedelsesfasen, hva som forventes av hver partner, hvordan du bygger et sterkt konsortium, trinnene i søknadsskriving, og hvordan du leder søknadsarbeidet fram til innlevering.
Kurset gir en enkel innføring i hele livssyklusen til et samarbeidsprosjekt i Horisont Europa. Du lærer om prosjektoppstart, rapportering og viktige ledelsesoppgaver.
Kurset gir en grunnleggende innføring i økonomi og budsjettering i Horisont Europa-prosjekter. Du lærer hvordan du setter opp et godt budsjett, og hvilke regler som gjelder for kostnadsbasert finansiering og lumpsum-finansiering.
Dette to-dagers kurset gir deg kunnskap om prosjektledelse og rapportering i Horisont Europa. Du lærer hvordan du følger opp prosjektet fra start til slutt, med vekt på rapporteringsrutiner, økonomi og anvendelse av prosjektresultater.
Dette kurset vil hjelpe koordinatorer (og fremtidige koordinatorer) med å forberede seg på å koordinere Horisont Europa-prosjekter. Kurset er basert på vår direkte og praktiske erfaring fra koordinering av prosjekter under Horisont 2020 og Horisont Europa.
Kurset gir nye koordinatorier en praktisk innføring i hvordan man organisererer oppstarten og kommer i gang med et Horisont Europa-prosjekt som har fått tildelt midler.
Kurset gir deg innsikt i hvilke typer partnere du bør se etter i Horisont Europa, enten du planlegger å initiere et eget samarbeidsprosjekt eller om du ønsker å bli med i et eksisterende konsortium.
Kurset gir deg oversikt over de viktigste avtalene i Horisont Europa-prosjekter – både Grant Agreement (GE) og Consortium Agreement (CA) – og hva du som koordinator eller partner må passe på.
Kurset gir en grundig innføring i hvordan EU-kommisjonens revisjoner fungerer. Du lærer hva slags dokumentasjon som etterspørres, hvordan du bør forberede deg, og hvilke feil som går igjen.
Kurset gir deg innsikt i hva som kjennetegner søknader som får gjennomslag i Horisont Europa, og hva som skal til for å oppnå høye poengsummer og gode tilbakemeldinger fra evaluatorene.
Kurset gir deg grunnleggende informasjon om de formelle avtalene knyttet til Horisont Europa-prosjekter – fra signering av Grant Agreement (GA) til utforming av konsortieavtaler.
Meldinger ved utskriftstidspunkt 1. juli 2025, kl. 09.01 CEST