Temabilde for Forsker Grand Prix som viser abstrakt illustrasjon på rød bakgrunn
Annet

Den nasjonale finalen i Forsker Grand Prix

Hvor:

Digitalt og Eldorado, Torggata 9b, 0181 Oslo

Pris:

Gratis

Påmeldingsfrist:

28. sep kl. 12.00

Digitalt:

Arrangementet strømmes

28. sep. kl. 19.00–21.00

Om arrangementet

Bli med som publikum på den nasjonale finalen i Forsker Grand Prix. Opplev spennende og underholdende forskningsformidling fra ti av Norges beste unge forskere.

Forsker grand prix er en konkurranse der unge forskere får fire minutter hver til å presentere sin forskning på en klar, kreativ og overbevisende måte. De blir vurdert av en fagjury og publikum som stemmer på sin favoritt.

Deltakerne konkurrerer om førsteplassen, og du er med på å avgjøre hvem som vinner. Deltakerne kommer fra Bergen, Bodø, Kristiansand, Oslo, Stavanger og Tromsø. De er alle godt i gang med doktorgraden sin, men har ennå ikke disputert. Bredden er stor, både når det gjelder fag, institusjon og hva de vil med forskningen sin.

Solveig Kloppen er kveldens konferansier og loser oss rutinert gjennom kvelden.

Gled deg til en kveld med fremragende forskningsformidling. Du kommer garantert til å lære noe nytt. 

Slik foregår konkurransen

Hver deltaker forbereder to presentasjoner på fire minutters lengde av sitt eget forskningsprosjekt. I tur og orden skal de på scenen med sine tilmålte fire minutter. Når tiden er ute, gir publikum i salen poeng fra 1 til 6. Så slippes dommerpanelet til.

Deltakeren får direkte, men konstruktiv tilbakemelding fra et dommerpanel bestående av en representant fra henholdsvis akademia, scenekunst og media. Etter å ha gitt hver sin begrunnelse gir de også poeng fra 1 til 6.

Etter pausen avsløres resultatene fra første omgang. Kun tre deltakere får gå videre til den siste finaleomgangen.

De tre kandidatene får nye fire minutter på å fortelle utdypende om forskningen sin, før en nasjonal vinner til slutt kåres.

 

Meldinger ved utskriftstidspunkt 20. juli 2024, kl. 08.42 CEST

Det ble ikke vist noen globale meldinger eller andre viktige meldinger da dette dokumentet ble skrevet ut.