WEBINAR: Kurset kjøres i fem bolker à 1,5 timer i samme uke. Dette er et erfaringsbasert kurs der kursholderne deler av sin erfaring med EU prosjekter. Vi går gjennom oppbygningen av Horisont Europa og bakgrunnen for dem. I tillegg får kursdeltakere muligheten til å gjennomføre en topic-analyse som en øvelse til hvordan finne relevante utlysninger. Kursholderne går også gjennom hvordan skrive impact i EU søknader og veien videre når man først har fått et EU-prosjekt.
Vi arrangerer ein dialogbasert kafé om COST. Dette webinaret er spesielt berekna på deg som lurar på kvifor og korleis bli med i eit COST-nettverk, inkl. korleis delta i arbeidsgrupper for kvart enkelt nettverk.
Vurderer du å søkje eller delta i ein Grønn plattform søknad til årets utlysing? I dette webinaret svarer vi på spørsmål du har om utlysinga.
Har du ein ny og spennande forskingsidé, men treng hjelp frå andre dyktige forskarar? Då kan ERC Synergy Grants vere noko for deg. Bli med på webinaret vårt for å lære meir.
Norges forskningsråd arrangerer "ERC søknadslesedager" for forskere som planlegger en søknad til The European Research Council (ERC). På lesedagen får du mulighet til å se på søknader som har fått finansiering fra ERC, for å se hvordan et vellykket ERC-prosjekt kan struktureres.
Lump Sum finansiering- eller engangsfinansiering brukes i økende grad i Horisont Europa for å gjøre programmet enklere ved å fjerne behovet for å rapportere faktiske kostnader og redusere den økonomiske feilraten. Det er ment å forenkle finansieringsmekanismen mens alle hovedtrekkene i forskningsfinansieringen forblir de samme.
Vi arrangerer dette møte for å informere om den internasjonale utlysningen "Clean Energy Transition Partnership" (CETP) Joint Call 2025. Målet med denne utlysningen er å støtte internasjonalt samarbeid om forskning og innovasjon for å gjøre Europa klimanøytralt innen 2050.
Vil du være med og forme fremtidens fôr? Innen 2034 skal alt fôr til oppdrettsfisk og husdyr være bærekraftig. Det krever nytenking, samarbeid – og dine innspill.
Kurset gir deg en detaljert gjennomgang av økonomireglene i Horisont 2020 og Horisont Europa, og vi gjennomgår hvilke kostnader som er godkjente og hvilke som ikke er det. Vi snakker om ulike måter å beregne personalkostnader på, og viser hvilke andre godkjente kostnader som kan inngå og hvordan disse beregnes (f.eks. reisekostnader, utstyr og internfakturerte kostnader). På slutten av kurset gjennomgår vi hvordan en prosjektrevisjon gjennomføres.
Under dette innspelsmøtet ønskjer vi tilbakemeldingar på om vi har skildra behovet for forskingsinfrastruktur innan feltet tydeleg, eller om det finst viktige manglar som vi ikkje har fanga opp.
Forskingsrådet arrangerer søknadslesedag for forskarar og administrativt tilsette som er i gang med ein søknad til klyngje 2 - kultur, kreativitet og inkluderande samfunn, i Horisont Europa. På lesedagen vil du få høve til å sjå på søknader som har fått finansiering frå klyngje 2, for å sjå korleis eit vellykka prosjekt kan strukturerast. Arrangementet har avgrensa talet på plassar.
Kurset handler om hvordan du forvandler en forsknings- og innovasjonsidé til et attraktivt EU-prosjektforslag. Hva du må skrive og råd om hvordan du kan strukturere og presentere idéene dine. En praktisk øvelse med å evaluere et forslag bidrar til å understreke noen viktige leksjoner. Alle deltakere må ta med egen PC eller nettbrett.
Forskningsrådet, Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (HK-dir) og Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) har gleden av å invitere til Panoramaseminaret 2025 i Trondheim. Panoramaseminaret tar for seg muligheter og utfordringer i akademisk samarbeid med landene omfattet av Panoramastrategien: USA, Canada, Brasil, India, Kina, Sør-Afrika, Japan, Russland og Sør-Korea.
MSCA Doctoral Networks (DN) er ei ettertrakta ordning som finansierer doktorgradsstipendiatar frå heile verda i europeiske forskarutdanningsnettverk. Nettverka, eller prosjekta, varar i fire til fem år, og kan finansiere 15 PhD-studentar i inntil tre år.
Koordinatorforumet er ein møteplass for deg som jobbar med å koordinere Horisont Europa-prosjekt, spesielt samarbeidsprosjekt under Pilar 2. Vi deler erfaringar og tips om korleis du kan samarbeide godt med folk frå Europakommisjonen og uavhengige ekspertar, både før og etter gjennomgangen.
Er du interessert i korleis det norske forskingssystemet ser ut? I Indikatorrapporten får du statistikken forklart. Rapporten er den viktigaste enkeltkjelda for å forstå det norske forskings- og innovasjonssystemet. No presenterer me nye tal som viser kor mykje pengar som vart brukte på forsking og utvikling i Noreg fram til og med 2023.
På denne åpne kafeen vil vi dele informasjon om 2026-utlysningene i klynge 2 i Horisont Europa. Det blir også god til til å dele erfaringer og til å stille spørsmål.
Vi er halvveis i FNs havforskningstiår for bærekraftig utvikling. Under dette seminaret diskuterer vi Norges innsats til nå og planene fram mot 2030. Flere deltakere presenterer sine arbeid, med fokus på marin forskning, havnæring og forskningskommunikasjon. Nasjonalkomiteen for havforskningstiåret legger fram en underveisvurdering og kommer med sine anbefalinger.
I 2025 lanserer vi 98 nye ph.d.-prosjekt som blir gjennomført i privat og offentleg sektor. Vi har derfor glede av å invitere til eit oppstartseminar for desse ph.d.-studentane den 25. september i lokala til Forskingsrådet.
Vi er glade for å kunngjøre den femte Svalbardkonferansen. Forskning på Svalbard er viktigere enn noen gang. Årets tema er «Svalbard som et arktisk midtpunkt for klimaendringer og internasjonalt samarbeid».
Meldinger ved utskriftstidspunkt 20. mai 2025, kl. 21.28 CEST