Yasmine deltok på Forskningsdagene

Førsteprisvinner Yasmine formidlet fra eget forskningsprosjekt om datamanipulasjon, demokrati og valg under Forskningsdagene.

Jente står på scene og snakker i mikrofon
Unge forskere-deltakelse kan gi mange muligheter. Yasmine Kroknes-Gomez snakket om prosjektet sitt på den nasjonale åpningen av Forskningsdagene 2021. Foto: Sahand Ammari / Forskningsrådet

Tema for Forskningsdagene er "Fred og konflikt". Yasmine Kroknes-Gomez, en av førsteprisvinnerne i årets konkurranse, hadde dermed høyaktuell forskning å formidle fra sitt prosjekt om datamanipulasjon. Hun deltok på den nasjonale åpningen av festivalen sammen med toppforskere på feltet fred, konflikt og demokrati.

Under sendingen snakket Yasmine om prosjektet sitt og hvordan digital manipulasjon kan påvirke valg. Hun vant en 1. pris i klassen for humanistiske fag og samfunnsfag i 2021 for oppgaven: The impact of Russian information manipulation on the legitimacy of European democracy

Forskningsdagene er en forskningsfestival for hele landet i regi av Forskningsrådet. Festivalen varer fra 22. september til 3. oktober og du kan delta på digitale og fysiske arrangementer over hele landet. 

Se sendingen fra arrangementet her (spol fram til ca. 34:40 for å se innslaget med Yasmine)

Meldinger ved utskriftstidspunkt 19. mai 2024, kl. 00:51 CEST

Det ble ikke vist noen globale meldinger eller andre viktige meldinger da dette dokumentet ble skrevet ut.