Kronprins Haakon blir beskytter for Konkurransen Unge forskere

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen har sagt ja til å være høy beskytter for Konkurransen Unge forskere. Konkurransen Unge forskere inviterer elever fra ungdomsskole og videregående skole til å være med.

HKH Kronprins Haakon Magnus. Foto: Dimitri Koutsomytis,=Oslo/Det kongelige hoff
H.K.H. Kronprinsen. Foto: Dimitri Koutsomytis, = Oslo / Det kongelige hoff

Ungdom som deltar i Unge forskere kan fordype seg i noe de lurer på, og være med i konkurranse med andre ungdommer som også vil finne løsninger eller undersøke noe.

Det er Forskningsrådet som arrangerer Konkurransen Unge forskere, og det er en av de eldste konkurransene for ungdom som forsker, med mer enn 50 års historie. Hvert år deltar rundt 150 prosjekter, som vurderes av en jury med representanter fra ulike fagområder på Universitetet i Oslo. Viktige målsetninger for konkurransen er å fremme kritisk tenkning blant unge og rekruttere flere til forskning.

Prosjekter innen alle fagområder kan meldes på, og vinnerne i de ulike kategoriene vinner pengepriser. Når smittesituasjonen i verden tillater det, får vinnerne også reise til ulike land og representere Norge i internasjonale konkurranser og seminarer. Eksempler på slike konkurranser er VM for unge forskere i USA og EM i et europeisk land, i regi av Europakommisjonen.

-Vi er veldig glade og stolte over at H.K.H. Kronprinsen er konkurransens beskytter, sier Anne Kjersti Fahlvik, fungerende administrerende direktør i Forskningsrådet. Jeg håper at flere unge legger merke til konkurransen, og at de får lyst til å delta. Lærere spiller også en viktig rolle for å gi elevene veiledning. Denne høsten kom nye læreplaner, og konkurransen kan være en aktivitet i sammenheng med disse, og gi inspirasjon på nye måter, sier Fahlvik.

Påmeldingsfrist for deltakelse i 2021 er 15. januar, og innlevering av prosjekter er 1. februar.

Meldinger ved utskriftstidspunkt 26. februar 2024, 17:28 CET

Det ble ikke vist noen globale meldinger eller andre viktige meldinger da dette dokumentet ble skrevet ut.