Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Inntil en halv million i støtte for å forbedre ERC-søknad

Forskningsrådet oppretter en ordning der vi gir inntil 500.000 kroner i støtte til forskere som ikke har lykkes i andre runde med ERC-søknad og vil forsøke på nytt.

Støtteordningen skal gjøre det mulig for forskerne å få tid og økonomi til å forbedre sin søknad til Det europeiske forskningsrådet ERC.

Se utlysningen: Økonomisk støtte til å sende ny ERC-søknad

Forskningsrådet ønsker at flere forskere skal søke ERC, og at flere oppnår ERC-finansiering, sier divisjonsdirektør Anders Hanneborg. (Foto: Sverre Jarild) Utlysningen retter seg mot prosjektledere som har søkt en av ERCs tre finansieringer, Starting Grant, Conslidator Grant eller Advanced Grant, har gått videre til andre runde, men likevel ikke fått ERC-finansiering.

– Forskningsrådet ønsker at flere norske forskere skal søke og helst oppnå ERC-finansiering. Derfor har vi opprettet denne ordningen, sånn at prosjektledere som har søknader som var like ved å nå opp, skal kunne gjøre forbedringer og sende ERC på nytt, sier divisjonsdirektør Anders Hanneborg  i Forskningsrådet.

Aktuelle søkere må oppfylle dette:

  • Har søkt ERC som Principal Investigator (prosjektleder)
  • Søknaden har gått til andre runde, men ikke oppnådd ERC-finansiering
  • Søkerinstitusjonen må være norsk

Forbedret søknad må sendes til første eller andre frist etter at den opprinnelige søknaden er behandlet i ERC. Se utlysningsteksten (lenke høyere opp) for detaljer.

Skrevet av:
Brita Skuland Seniorrådgiver +47 22 03 75 02 bsk@forskningsradet.no
Publisert:
25.04.2016
Sist oppdatert:
04.02.2019