Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

SFF-ordningen gir Norges fremste vitenskapelige miljøer mulighet til å organisere seg i sentre som har ambisiøse vitenskapelige mål. Forskningsrådet har som mål å starte opp nye SFF-er omtrent hvert femte år. Neste utlysning vil sannsynligvis ha søknadsfrist i slutten av 2020.

Mer om ordningen

Nyheter

 • Alle SFF-ene som er midtveisevaluert får videre finansiering

  Internasjonale vitenskapelige komiteer har evaluert de 13 sentrene for fremragende forskning som startet opp i 2013. Alle sentrene får finansiering i en ny femårsperiode, men fire av sentrene ble bedt om å arbeide fram en ny strategisk plan før de ble godkjent.

 • Får 2,5 millioner euro hver fra ERC

  To norske forskere får Advanced Grant fra Det europeiske forskningsrådet ERC. De to leder hvert sitt Senter for fremragende forskning (SFF).

 • Nå kan du ta Horisont 2020-kurs hjemme i din egen stue

  Har du ikke anledning å delta på Forskningsrådets Horisont 2020-kurs på Lysaker? Nå tilbyr vi tre e-læringskurs slik at du skal ha bedre sjanser for å lykkes i EUs forsknings- og innovasjonsprogram Horisont 2020. Registrer deg i vår kursportal og ta kursene når du vil og hvor du vil.

 • Ti nye sentre for fremragende forskning

  Forskningsrådet gir ti forskningsmiljøer status som Senter for fremragende forskning (SFF). Sentrene får til sammen 1,5 milliarder kroner over ti år for å drive forskning på internasjonalt toppnivå.

 • Tre av fem ERC-tildelinger går til SFF

  Sentrene for fremragende forskning spiller en sentral rolle for norsk gjennomslag i ERC. Nærmere 60 prosent av ERC-tildelingene til norske forskningsmiljøer går til forskere som er tilknyttet en SFF.

 • Inntil en halv million for nytt ERC-forsøk

  Forskningsrådet oppretter en støtteordning for forskere som nesten lyktes i ERC og vil forbedre søknaden til et nytt forsøk.

Flere nyheter