Forskerprosjekt for fornyelse
Last ned utlysningen
Last ned maler
21. februar: Kravet til seneste tillatte prosjektstart er endret i denne utlysningen. Seneste tillatte prosjektstart er endret fra 01.12.2021 til 01.08.2021.
20. mars: Søknadsfristen er flyttet fra 6. mai til 20.mai 2020. Krav til prosjektleder er endret.
24.mars: Utlyst beløp ble økt for noen av temaene.
24.mars: Under "Demokrati, styring og fornyelse" ble det gjort to endringer: utlyst beløp til forskning på samfunnssikkerhet er økt fra 40 til 80 millioner og et nytt tema lagt til (50 millioner til makroøkonomiske utfordringer).
30. mars: Under temaområdet "Global utvikling" er midler til forskning på global helse styrket med 20 millioner kroner knyttet til epidemier i utviklingsland.
19. mai: Søknadsfristen er flyttet fra 20. mai til 25.mai 2020.
Viktige datoer
04. mar 2020
Webinar for universiteter og høyskoler
06. mar 2020
Webinar for universiteter og høyskoler
09. mar 2020
Webinar for forskningsinstitutter og andre forskningsorganisasjoner
12. mar 2020
Webinar for forskningsorganisasjoner med helseforskning
19. mai 2020
Åpen for søknad
25. mai 2020
Søknadsfrist
01. jan 2021
Tidligste tillatte prosjektstart
01. aug 2021
Seneste tillatte prosjektstart
31. jul 2027
Seneste tillatte prosjektslutt
Viktige datoer
Formål
Formålet er fornyelse og utvikling i forskningen som kan bidra til å flytte den internasjonale forskningsfronten. Utlysningen retter seg derfor mot forskere som har vist evne til å utføre forskning av høy vitenskapelig kvalitet. Utlysningen er åpen for søknader innenfor alle fag- og forskningsområder.
Om utlysningen
Utlysningen favner alle fag og forskningsområder og vi tar imot søknader om støtte til både anvendt og grunnleggende forskning. Samtidig har utlysningen øremerkede midler med spesifiserte prioriteringer.
Hvilket tema du mener søknaden din er relevant for, velger du i søknadsskjemaet. Du kan velge inntil fem temaer.
Du kan være prosjektleder på kun én søknad som sendes inn til enten Forskerprosjekt for fornyelse (denne utlysningen), Forskerprosjekt for unge talenter eller Treårig Forskerprosjekt med internasjonal mobilitet med søknadsfrist 20. mai 2020.
Hvis du er prosjektleder på et Forskerprosjekt, Unge forskertalent-prosjekt eller Mobilitetsstipend som ble innvilget etter behandlingen av søknader vi mottok til fristen 10. april 2019, kan du ikke sende inn søknad til fristen 20. mai 2020.
Det er ikke begrensning på hvor mange søknader du kan være samarbeidspartner på.
Forskningsorganisasjoner kan også søke på rundt 1,6 milliarder innenfor et bredt utvalg av temaer til fristen 2. september 2020. I disse utlysningene forutsetter vi at forskningsmiljøet samarbeider med relevante aktører utenfor forskningssektoren. Les mer her: Kompetanse- og samarbeidsprosjekt.
Utlysningen finnes både på norsk og engelsk. Den norske utlysningsteksten er juridisk bindende.
Hvem kan søke?
Bare godkjente, norske forskningsorganisasjoner kan søke. Se listen med godkjente forskningsorganisasjoner.
Hvem kan delta i prosjektet?
Krav til prosjektansvarlig
Organisasjonen som står som prosjektansvarlig i søknadsskjemaet, må ha godkjent at søknaden sendes til Forskningsrådet.
Krav til prosjektleder
Du må ha godkjent doktorgrad eller tilsvarende før søknadsfristen.
- Har du ikke godkjent doktorgrad, men førstestillingskompetanse eller ansettelse som forsker 1, forsker 2 eller seniorforsker i instituttsektoren eller i helseforetak, kan du også søke.
Du kan være prosjektleder på kun én søknad som sendes inn til enten Forskerprosjekt for fornyelse (denne utlysningen), Forskerprosjekt for unge talenter eller Treårig Forskerprosjekt med internasjonal mobilitet med søknadsfrist 20. mai 2020.Hvis du er prosjektleder på et Forskerprosjekt, Unge forskertalent-prosjekt eller Mobilitetsstipend som ble innvilget etter behandlingen av søknader vi mottok til fristen 10. april 2019, kan du ikke sende inn søknad til fristen 20. mai 2020.
Det er ikke begrensning på hvor mange søknader du kan være samarbeidspartner på.
Krav til samarbeidspartner
Det er bare godkjente forskningsorganisasjoner (se "Hvem kan søke?" over) eller tilsvarende forskningsorganisasjoner i andre land som kan være samarbeidspartnere og motta støtte til et Forskerprosjekt.
Andre organisasjonstyper, inkludert bedrifter og andre foretak, kan ikke være samarbeidspartnere i forskerprosjekter og motta støtte, men de kan være leverandør av FoU-tjenester til prosjektet. Eventuelle immaterielle rettigheter knyttet til resultater av leverandørens arbeid tilfaller oppdragsgiveren. For foretak er det spesielt viktig å være oppmerksom på at Forskningsrådet ikke tildeler statsstøtte gjennom Forskerprosjekt.
Se også informasjonssiden vår om statsstøtteregelverket.
En og samme aktør kan ikke inneha to ulike roller i prosjektet. Det betyr at en leverandør av FoU-tjenester i prosjektet kan ikke samtidig være prosjektansvarlig eller samarbeidspartner i prosjektet.
Hva kan du søke om støtte til?
Du finner detaljert og viktig informasjon på nettsiden om hva budsjettet skal inneholde.
Du kan søke om støtte til faktiske kostnader som er nødvendig for å gjennomføre prosjektet. Prosjektansvarlig skal hente inn opplysninger om kostnader fra samarbeidspartnerne i prosjektet. Disse kostnadene skal legges inn i kostnadsplanen under den kostnadstypen de tilhører.
Du kan få støtte til følgende kostnader:
- Personal- og indirekte kostnader, knyttet til forskertid (inkludert stipendiatstillinger) ved forskningsorganisasjonene som deltar i prosjektet. For doktorgradsstipend og postdoktorstipend er støtten begrenset oppad til tre årsverk.
- Innkjøp av FoU-tjenester. Prosjektansvarlig og samarbeidspartnere kan sammen eller hver for seg kjøpe FoU-relaterte tjenester fra offentlige og private leverandører.
- Utstyr. Dette omfatter drifts- og avskrivningskostnader for vitenskapelig utstyr og forskningsinfrastruktur som er nødvendig for å gjennomføre prosjektet.
- Driftskostnader, som er kostnader til øvrig aktivitet som er nødvendig for å gjennomføre prosjektets FoU-aktiviteter.
Dersom doktorgrads- og postdoktorstipendiater inngår i prosjektet og det foreligger konkrete planer om utenlandsopphold for disse, kan dette inngå i søknaden. Forskningsrådet har også en egen utlysning for utenlandsopphold til doktorgrads- og postdoktorstipendiater. Her kan prosjektleder søke om støtte til utenlandsopphold for stipendiater som inngår i prosjektet, i løpet av prosjektperioden.
Omfang av støtte
Forskningsrådet kan gi støtte på 4–12 millioner kroner per prosjekt i denne utlysningen. Det stilles ikke krav til egenfinansiering og vi kan derfor finansiere inntil 100 prosent av samlede godkjente kostnader.
Forutsetning for støtte
Forskningsrådet tildeler ikke statsstøtte gjennom denne utlysningen. Dette innebærer at Forskningsrådets finansiering kun skal gå til forskningsorganisasjonenes ikke-økonomiske aktivitet. Vi forutsetter at nødvendig regnskapsmessig skille er på plass. Foretak kan ikke motta støtte til å dekke prosjektkostnader eller motta indirekte støtte gjennom rettigheter til prosjektresultater.
Forskningsrådets forutsetninger for bevilgning og utbetaling av støtte for første år og eventuelle tilsagn og utbetalinger for etterfølgende år er angitt i Generelle vilkår for FoU-prosjekter.
Forskningsartikler og forskningsdata
Prosjektansvarlig forskningsorganisasjon avgjør hvilke(n) arkivløsning(er) som skal brukes for lagring av forskningsdata som oppstår i prosjektet. Prosjektansvarlig forskningsorganisasjon oppgir dette i forbindelse med revidering av søknad.
Om medisinske og helsefaglige studier som involverer mennesker
For medisinske og helsefaglige studier som involverer mennesker stiller Forskningsrådet særskilte krav og retningslinjer om prospektiv registrering av studier og offentliggjøring av resultater.
Aktuelle temaområder for denne utlysningen
Utlysningen favner alle fag og forskningsområder og vi tar imot søknader om støtte til både anvendt og grunnleggende forskning. Samtidig har utlysningen øremerkede midler med spesifiserte prioriteringer.
Hvilket tema du mener søknaden din er relevant for, velger du i søknadsskjemaet. Du kan velge inntil fem temaer.
Banebrytende forskning
Naturvitenskap, teknologi, humaniora, samfunnsvitenskap og livsvitenskap.
Forskningsrådets målrettede satsing på banebrytende forskning skal bidra til å styrke vår nasjonale kunnskapsberedskap. Dette gjøres gjennom å satse på de beste, innenfor både grunnleggende forskning og anvendt forskning. Midlene skal gå til å fremme vitenskapelig kvalitet i internasjonal forskningsfront og dristig og nyskapende forskning. Det er en nasjonal konkurransearena som favner alle fag og temaer. Du finner mer informasjon om satsingen til høyre på siden.
Prioritering mellom søknader
Kun søknader med karakter 6 eller 7 på samlet vurdering, samt karakter 6 eller 7 på vurderingskriteriet Excellence fra panelet kan få finansiering.
Når vi prioriterer mellom søknader med lik karakter på samlet vurdering fra panelet, tar vi følgende hensyn:
- Karakteren på kriteriet forskningskvalitet (excellence) vil vektlegges mer enn de andre kriteriene.
- Vi legger vekt på søknadenes rangering i panelene.
- Blant søknader som står tilnærmet likt etter at de er vurdert i lys av punktene over, prioriterer vi søknader med kvinnelig prosjektleder.
Midler med spesielle føringer 24 millioner til fornybar energi og fangst og lagring av karbondioksid 25 millioner til grunnleggende IKT-forskning for digital transformasjon |
Behandlingsprosedyre
Midlene med spesielle føringer vil fordeles på Forskerprosjekt for fornyelse, Forskerprosjekt for unge talenter og Treårig Forskerprosjekt med internasjonal mobilitet. Søknader som er relevante for disse midlene, vil i første omgang bli vurdert på lik linje med de andre søknadene om støtte til banebrytende forskning, innenfor de 640–815 millionene beskrevet ovenfor. De som når opp i denne konkurransen, vil få tildelt midler derfra. Deretter er det porteføljestyrene som tildeler midlene med spesielle føringer til relevante prosjekter.
FRIPRO - Banebrytende forskning
- vitenskapelig kvalitet i internasjonal forskningsfront
- dristig og nyskapende forskning
- karriere for unge forskertalenter
Kontaktpersoner
Demokrati, styring og fornyelse
Mange av utviklingstrekkene knyttet til epidemier, klimaendringer, digitalisering, økt flyt av varer og tjenester, migrasjon, politisk uro og endringer i kriminalitetsbildet fører til økt kompleksitet og nye avhengighetsforhold i samfunnet. Koronapandemien viser tydelig behovet for et godt og kunnskapsbasert samfunnssikkerhetsarbeid med effektiv og god krisehåndtering på alle nivåer og blant alle aktører i samfunnet. Krisen viser hvordan lover og regler, beredskap og forsyningssikkerhet settes under press som følge av karantener, stengning av grenser og andre begrensninger i bruk av infrastruktur.
Vi har behov for kunnskap for å identifisere, forstå og håndtere risiko, trusler og sårbarhet i lys av samfunnsutviklingen. Vi har et særlig behov for kunnskap om hvordan samfunnet kan være forberedt på det usikre og ukjente i krisesituasjoner. Søknaden må være tydelig relatert til beskrivelser av perspektiver og temaområder i programplanen for SAMRISK, inkludert forhold som har blitt spesielt aktualisert i forbindelse med dagens krise.
Programplanen kan du laste ned til høyre på siden.
I søknaden må du dessuten inkludere problemstillinger knyttet til digitalisering og/eller IKT-sikkerhet innenfor minst én av disse tematiske prioriteringene:
- sosiale strukturer, verdier og tillit
- teknologi og samfunnssikkerhet
- nye aktører, organisasjonsformer og ansvarsforhold
Det vil i tillegg telle positivt dersom du i søknaden
- viser at prosjektet er tverrfaglig
- har en plan for å bidra til utnyttelse av resultater og innovasjon i praksisfeltet gjennom involvering av brukere
- beskriver konkrete planer for nasjonale og internasjonale samarbeid
Dersom kjønnsdimensjoner er relevant i forskningen, må du beskrive dette i søknaden.
Prioritering mellom søknader
Når vi prioriterer mellom søknader med lik relevans og samme karakter på samlet vurdering fra ekspertpanelene, tar vi følgende hensyn:
- Søknader som i stor grad overlapper med prosjekter som allerede har bevilgning fra SAMRISK, vil ikke bli prioritert.
- Vi vil tilstrebe balanse mellom de tre tematiske prioriteringene blant de søknadene som blir innstilt.
- Blant søknader med tilnærmet lik vurdering på punktene ovenfor, prioriterer vi søknader med kvinnelig prosjektleder.
SAMRISK II programplan
Planen gir oversikt over
- utfordringer, mål og prioriteringer
- forventede resultater, virkninger og samfunnseffekter
- tilgjengelige ressurser og budsjett
Vi lyser ut midler til forskning som svarer på sentrale makroøkonomiske utfordringer og som utvikler relevant kunnskap om utformingen og implementeringen av økonomisk politikk.
Koronavirus-pandemien har allerede vidtrekkende konsekvenser for den globale økonomien. Samtidig er det et stort fall i oljeprisen som sammen med betydelig uro i valutamarkedene har stor påvirkning på norsk økonomi. Håndteringen av kriser har også i seg selv stor betydning for samfunnsøkonomien. De krisene vi ser nå, illustrerer behovet for å frembringe ny kunnskap og nye modeller. Det er også behov for å forstå hvilke muligheter som oppstår for omstilling, effektivisering og omfordeling. Vi har behov for kunnskap for å identifisere, forstå og håndtere årsakene til, og ringvirkningene av, de raske skiftene i den økonomiske utviklingen.
Midlene skal gå til forskning på de ekstraordinære forholdene omtalt over innenfor områdene:
- konjunkturer, formue og økonomisk politikk
- bærekraftig velferdsstat i en global økonomi
- vekst, produktivitet og omstilling
Søknaden må være relevant for minst én av disse tematiske prioriteringene:
- drivere av makroøkonomiske konjunkturer og økonomisk politikk
- drivere, ringvirkninger og utfordringer i en ressursrik økonomi
- velferdsstatens finansiering
- økende ulikhet
- produktivitet
- omstilling
Du finner utdypende informasjon om prioriteringene i plandokumentet Forskning om makroøkonomiske utfordringer.
Prioritering mellom søknader
Når vi prioriterer mellom søknader med lik relevans og samme karakter på samlet vurdering fra panelet, tar vi følgende hensyn:
- Karakteren på vurderingskriteriet forskningskvalitet (excellence) vil vektlegges mer enn de andre kriteriene.
- Det teller positivt om søknaden inkluderer internasjonalt samarbeid.
- Det teller positivt om søknaden inkluderer samarbeid mellom forskningsinstitusjoner og -miljø i Norge.
- Vi vil tilstrebe balanse mellom de tematiske prioriteringene blant søknadene som blir innstilt.
- Det teller positivt om søknaden beskriver hvordan forskningsresultater skal kommuniseres til sentrale beslutningstakere, forvaltning og allmenhet.
- Blant søknader med tilnærmet lik vurdering på punktene ovenfor, prioriterer vi søknader med kvinnelig prosjektleder.
Kontaktperson
Global utvikling og internasjonale relasjoner
Midlene skal gå til forskningsprosjekter som kan bygge kunnskap om internasjonal utvikling og bidra til fattigdomsreduksjon og bærekraftig utvikling. Forskningen skal ha relevans for norsk utviklingspolitikk og bidra til å oppnå bærekraftsmålene (last ned dokumentet The 2030 Agenda for
Sustainable Development her).
Prosjektene skal være et samarbeid mellom flere forskningsorganisasjoner. Det er viktig at partnere er involvert i prosjektet fra utforming av søknadene.
Søknaden må være relevant for minst én av følgende tematiske prioriteringer. Prioritet gis til prosjekter som fokuserer på ett eller flere av de 16 partnerlandene i norsk utviklingspolitikk, definert i Meld.St.17 (2017–2018).
- utdanning
- humanitære spørsmål
- utvikling av næringsliv og jobbskaping, skatt
- konflikt, sikkerhet og sårbarhet
- klima, miljø, hav og fornybar energi
30 millioner er øremerket til prosjekter om "skatt og ulovlig kapitalflyt".
Mer informasjon om de tematiske prioriteringene finner du i programplanen for NORGLOBAL2, som du kan laste ned til høyre på siden.
Søknaden må dessuten oppfylle disse punktene:
- Den må vise at dere har internasjonale partnere i prosjektet, hvorav minst én partner fra utviklingsland.
- Forskningen må være knyttet til et ODA-godkjente land og oppfylle kravene knyttet til forskning i OECDs DAC regelverk.
- Søknader om mer enn 6 millioner kroner må inkludere en ph.d.-kandidat ved en norsk forskningsorganisasjon.
- Søknader om mer enn 9 millioner kroner må inkludere både en ph.d.-kandidat og en postdoktor ved en norsk forskningsorganisasjon.
- I søknaden skal det være redegjort for etiske problemstillinger som kan oppstå i prosjektet.
- Søknader må være tydelig relatert til bærekraftsmålene.
- Særskilt for søknader rettet mot NORGLOBAL2 er at et støttebrev ("letter of intent") fra samarbeidspartnere må være vedlagt søknaden.
I tillegg teller det positivt dersom søknaden:
- har minst én norsk partner i tillegg til søkerinstitusjonen
- inkluderer flere utviklingsland
- inkluderer tverrfaglig forskning
- inkluderer en ph.d.-kandidat ved partnerinstitusjon i samarbeidende utviklingsland (For ph.d.-kandidater ved institusjon i utviklingsland, skal lokale satser benyttes.)
Prioritering mellom søknader
Når vi prioriterer mellom søknader vil vi vektlegge disse hensynene:
- karakter på samlet vurdering fra panelet
- karakter på søknadens relevans
- god tematisk balanse innenfor porteføljen av prosjekter med midler fra NORGLOBAL2. Vi vil derfor prioritere søknader innenfor "humanitære spørsmål" og "utdanning".
- søknader som relaterer seg tydelig til bærekraftsmålene
- søknader som svarer på flere av de tematiske prioriteringene nevnt ovenfor
- søknader som har med partnere fra flere av de 16 partnerlandene
- Det teller positivt om søknaden tydelig beskriver hvordan forskningsresultater skal kommuniseres til sentrale beslutningstakere, forvaltning og allmennhet i Norge og i samarbeidslandene.
- Blant søknader som står tilnærmet likt etter at de er vurdert i lys av punktene over, prioriterer vi søknader med kvinnelig prosjektleder.
NORGLOBAL programplan
Planen gir oversikt over
- utfordringer, mål og prioriteringer
- forventede resultater, virkninger og samfunnseffekter
- tilgjengelige ressurser og budsjett
Midlene skal bidra til økt kunnskap om utenriks- og sikkerhetspolitikk og internasjonale forhold rettet mot Asia, Russland og Europa.
Du kan laste ned alle UTENRIKS' programdokumenter til høyre på siden.
Vi lyser ut 25 millioner kroner til forskerprosjekter innenfor hele den tematiske bredden av programplanen til UTENRIKS.
I tillegg til dette lyser vi ut øremerkede midler til følgende områder:
Asia i endring
- 15 millioner til utviklingsforskningen rettet mot Asia i endring
- 10 millioner til forskning innenfor utenriks- og sikkerhetsfeltet, jamfør faglige og tematiske prioriteringer i dokumentet "Asia i endring"
Utlysningen er forankret i programplanen for UTENRIKS. Søknader som faller inn under de tematiske og faglige prioriteringene nedfelt i dokumentet "Asia i endring", er relevante.
Midlene som er øremerket utviklingsforskning rettet mot Asia i endring, er bevilget til Forskningsrådet over bistandsbudsjettet og søknadene må derfor oppfylle krav til bruk av Official Development Assistance-(ODA)midler. For å oppfylle kravene, må søknaden ha som mål å fremme økonomisk utvikling eller velferd i land listet av OECD Development Assistance Committee (DAC). Mer informasjon finner du her.
Europa
- 50 millioner til Europa-forskning
Utlysningen er forankret i programplanen for UTENRIKS. Søknader som faller inn under de tematiske og faglige prioriteringene nedfelt i dokumentet "Europa i endring, fase 3", er relevante. For å gi bedre balanse i Europa-porteføljen ønsker vi spesielt søknader knyttet til EU-direktivers og internasjonale avtalers virkning på norsk rett.
Russland
- 15 millioner til forskning på Russlands utenriks- og sikkerhetspolitikk, inklusive utenriksøkonomiske forhold
Utlysningen er forankret både i programplanen for UTENRIKS og i NORRUSS Pluss programplan. Søknader som faller inn under de prioriteringer som er gitt kap. 3.2 i Scientific and thematic priorities for the High North, Russia and Eastern Europe er relevante. Vi ber spesielt om søknader som omhandler Russlands strategiske interesser og roller i Midtøsten og Nord-Afrika og hvordan påvirker dette Norsk utenrikspolitikk og handlingsrom.
Øst-Europa
- 12 millioner kroner til forskning på Øst-Europa
Utlysningen er forankret i programplanen for UTENRIKS og i Scientific and thematic priorities for the High North, Russia and Eastern Europe kap. 3.4. Forskning og samarbeid med Ukraina, Georgia og Hviterussland prioriteres.
Disse midlene er bevilget til Forskningsrådet over bistandsbudsjettet og søknadene må derfor oppfylle krav til bruk av Official Development Assistance (ODA) midler. For å oppfylle kravene må søknaden ha som mål å fremme økonomisk utvikling eller velferd i land listet av OECD Development Assistance Committee (DAC). Mer informasjon finner du her.
For søknader til alle områder gjelder dessuten at de må oppfylle disse punktene for å være relevante:
- Søknader om mer enn 6 millioner kroner må inkludere en ph.d.-kandidat ved en norsk forskningsorganisasjon.
- Søknader om mer enn 9 millioner kroner må inkludere både en ph.d.-kandidat og en postdoktor ved en norsk forskningsorganisasjon.
Prioritering mellom søknader
Når vi prioriterer mellom søknader vil vi vektlegge disse hensynene:
- karakter på samlet vurdering fra panelet
- karakter på søknadens relevans
- Det teller positivt om søknaden beskriver hvordan forskningsresultater skal kommuniseres til sentrale beslutningstakere, forvaltning og allmenhet.
- Det teller positivt om søknaden inkluderer internasjonalt samarbeid
- Vi vil tilstrebe balanse mellom de tematiske og faglige prioriteringene i programplanen for UTENRIKS både blant de innstilte søknadene og innenfor den totale porteføljen av prosjekter finansiert av UTENRIKS.
- Blant søknader som står tilnærmet likt etter at de er vurdert i lys av punktene over, vil søknader med kvinnelig prosjektleder prioriteres.
Vi lyser også ut 30 millioner til samarbeidsprosjekt innenfor dette temaet, med frist 2. september 2020.
Midlene skal bidra til ny kunnskap om hvordan vi kan oppnå universell helsedekning og bærekraftige helsesystemer i utviklingsland, avgrenset til global helsesystem- og helsetjenesteforskning. Hensikten er å fremme god helse og livskvalitet for mennesker i utviklingsland. 20 millioner av de tilgjengelige midlene er øremerket forskning som kan bidra til å dekke oppståtte kunnskapsbehov som følge av COVID-19.
Midlene skal gå til prosjekter som inkluderer utstrakt internasjonalt samarbeid og som bidrar til kompetansestyrking i forskningsmiljøer i Norge og i utviklingsland.
Universell helsedekning innebærer at alle mennesker har tilgang til essensielle helsetjenester av høy kvalitet som svarer på de viktigste årsakene til sykdom og død, uten å måtte sette seg i økonomisk uføre.
Helsetjenesteforskning forstås her som et flerfaglig vitenskapelig felt hvor man studerer hvordan sosiale faktorer, finansieringssystemer, organisatoriske strukturer og prosesser, teknologi og personellatferd påvirker tilgang til tjenester, kvaliteten og kostnadene ved tjenestene, og til syvende og sist helse og livskvalitet for befolkningen. Med utviklingsland mener vi her "least developed countries, other low income countries, and lower middle income countries and territories" slik de er definert i OECD DAC listen.
Søknader er kun relevante dersom de oppfyller en eller begge av disse tematiske prioriteringene:
- frembringer ny kunnskap om struktur, organisering, levering, økonomi og finansiering av helsetjenester, inkludert prioritering og fordeling mellom tjenestetilbud
- frembringer ny kunnskap om implementering og/eller levering av nye og/eller forbedrede helsetjenester
Søknader som frembringer ny kunnskap om hvordan helsesystemer og helsetjenester i utviklingsland kan innrettes til å håndtere sykdomsutbrudd med epidemisk potensiale, slik som COVID-19, er relevante. Søknadene kan inkludere et kjønnsperspektiv. Søknadene må være innenfor en eller begge av de ovennevnte tematiske prioriteringene.
For å være relevant må søknaden i tillegg:
- gjøre tydelig rede for hvordan prosjektet skal bidra til å nå bærekraftsmål 3, spesifikt delmål 3.8
- være begrunnet i, og beskrive, brukernes behov og medvirkning i alle deler av prosjektet. Brukere kan i denne sammenhengen være pasienter, klienter og pårørende, befolkningen, ansatte i helse- og velferdstjenestene og forvaltning og myndigheter.
- inkludere partnerskap med forskergrupper og forskningsinstitusjoner i utviklingsland
Særskilt for søknader rettet mot "Global helse", er at et støttebrev ("letter of intent") fra samarbeidspartnerne må være vedlagt søknaden. Prosjekter som søker finansiering kan ha prosjektleder fra utviklingsland.
Forskningsinstitusjoner i høyinntektsland og høyere mellominntektsland kan også være samarbeidspartnere i prosjektet, men kan maksimalt få 30 prosent av Forskningsrådets totale finansiering til prosjektet.
Prioritering mellom søknader
Når vi prioriterer mellom søknader, tar vi følgende hensyn:
- Vi vektlegger søknadens relevans.
- Vi vektlegger samlet vurdering fra panelet.
- Vi vektlegger karakteren på vurderingskriteriet virkninger og effekter (impact) mer enn de andre kriteriene.
Blant søknader som står likt etter at punktene ovenfor er vurdert, vil vi prioritere
- søknader som inkluderer samarbeid og partnerskap med høyt kvalifiserte internasjonale forskergrupper, også utenfor utviklingsland
- søknader med minst én norsk partner i tillegg til søkerinstitusjonen
- søknader som inkluderer en ph.d.-kandidat og/eller en postdoktor ved en norsk forskningsorganisasjon og/eller ved en institusjon i et utviklingsland
Blant søknader som står tilnærmet likt etter at de er vurdert i lys av punktene over, prioriterer vi søknader med kvinnelig prosjektleder.
Kontaktpersoner
Hav
God kunnskap om økosystemene og kunnskap om forekomst og effekter av menneskelig påvirkning er viktig for å kunne forvalte norske kyst- og havområder på en langsiktig og bærekraftig måte. Vi trenger også slik kunnskap for å sikre forsvarlig miljøkvalitet og god mattrygghet.
Midlene skal gå til prosjekter som frembringer nødvendig kunnskap for bærekraftig forvaltning og bruk av marine ressurser. Dette er i tråd med Forskningsrådets bærekraftstrategi der "Rene, trygge og produktive hav" er ett av ti prioriterte kunnskapsområder med basis i FNs bærekraftmål.
Hovedproblemstillingen i søknaden må omhandle minst én av disse tematiske prioriteringene, og det må framkomme tydelig av relevansvedlegget til søknaden hvilken eller hvilke prioriteringer søknaden retter seg mot:
- Økt kunnskap om hvordan individer, populasjoner og økosystemers respons på én påvirkning avhenger av en eller flere andre påvirkninger og hvordan flere påvirkninger (minst to) har effekter på marine økosystemer når de er tilstede samtidig. Aktuelle påvirkninger er klimaendringer, forurensning, forsøpling, fiskeri og akvakultur, men det kan også være andre.
- Økt kunnskap om drivkreftene bak og konsekvenser av variasjoner og endringer i de marine økosystemenes struktur og funksjon. Dette kan gjerne ses i sammenheng med menneskeskapte påvirkningsfaktorer (jamfør punkt 1).
- Utvikling og bruk av nye kostnadseffektive metoder og teknologi som kan gi økt forståelse av prosesser i marine økosystemer.
Polarforskningsprogrammet (POLARPROG) bidrar med inntil 12 millioner kroner som skal gå til forskningsprosjekter innenfor de tematiske prioriteringene ovenfor, men med relevans for polare områder. Se POLARPROGs programplan for definisjon av polare områder. Du kan laste den ned til høyre på siden.
Prioritering mellom søknader
Når vi prioriterer mellom søknader med lik relevans og samme karakter på samlet vurdering fra panelet, tar vi følgende hensyn:
- Vi vektlegger karakteren på vurderingskriteriet forskningskvalitet (excellence) mer enn de andre kriteriene.
- Vi vil tilstrebe å finansiere minst ett prosjekt innenfor hver av de tre tematiske prioriteringene beskrevet over.
- Vi har ønske om å finansiere minst ett prosjekt rettet mot kystnære forhold.
- Blant søknader som står tilnærmet likt etter at de er vurdert i lys av punktene over, prioriterer vi søknader med kvinnelig prosjektleder.
Vi lyser også ut 60 millioner til samarbeidsprosjekt innenfor dette temaet, med frist 2. september 2020.
MARINFORSK programplan
Planen gir oversikt over
- utfordringer, mål og prioriteringer
- forventede resultater, virkninger og samfunnseffekter
- tilgjengelige ressurser og budsjett
POLARPROG programplan
Planen gir oversikt over
- utfordringer, mål og prioriteringer
- forventede resultater, virkninger og samfunnseffekter
- tilgjengelige ressurser og budsjett
Helse
Med unntak av forskning på helse- og velferdstjenester og global helse, lyser vi ut mesteparten av de målrettede midlene til helseforskning i 2020 med frist 2. september, cirka 260 millioner. Midlene skal gå til samarbeidsprosjekt. Kun forskningsorganisasjoner kan søke, men vi stiller krav om samarbeid med aktører utenfor forskningssektoren, slik som kommuner, bedrifter, interesseorganisasjoner eller andre.
Vi lyser ut inntil 60 millioner til forskning om hvordan vi kan oppnå universell helsedekning og bærekraftige helsesystemer i utviklingsland. Fullstendig informasjon finner du under temaområdet "Global utvikling".
Forskningen skal bidra til god kvalitet, kompetanse og effektivitet i helse-, omsorgs- og velferdstjenestene. Den skal også sikre gode pasient- og brukerforløp med utgangspunkt i brukernes behov og bidra til å nå målene i HELSEVEL, se mer om HELSEVEL i lenken til høyre på siden.
Midlene skal gå til tjenesteforskning, slik det er beskrevet i programplanen for HELSEVEL (kap. 3.1), innenfor områdene:
- helse- og omsorgstjenester
- arbeids- og velferdstjenester
- barne- og familievernet
Søknadene må i tillegg falle inn under minst ett av de seks tverrgående kunnskapsområdene beskrevet i programplanen til HELSEVEL (kap. 3.3). Du kan laste ned programplanen til høyre på siden.
Vi har fem tematiske prioriteringer, spesielt relevante er søknader som
- vil frembringe ny kunnskap om hvordan ulike modeller for samarbeid på tvers av tjenesteområder kan bidra til høyere kvalitet og mer bærekraftige tjenester
- vil frembringe ny kunnskap om strukturelle, organisatoriske og økonomiske forhold med betydning for samhandling og integrerte tjenestetilbud
- legger spesiell vekt på overganger for personer med komplekse og sammensatte behov
- vil frembringe ny kunnskap om digitaliseringens muligheter/konsekvenser for økt samhandling og bedre kvalitet på helse-, velferds og omsorgstjenestene
- inneholder et kvantitativ og/eller komparativt perspektiv og design på disse tematiske prioriteringene
For å være relevant må søknaden i tillegg være begrunnet i brukernes behov. Brukere kan i denne sammenhengen være pasienter, klienter og pårørende, befolkningen, ansatte i helse- og velferdstjenestene og forvaltning og myndigheter. Du må beskrive hvem brukerne er, og hvordan de er involvert i planleggingen, gjennomføringen av prosjektet og i utnyttelsen av resultatene.
Prioritering mellom søknader
Ved prioritering mellom søknader vektlegger vi følgende, i den rekkefølgen punktene er satt opp:
- karakter på søknadens relevans
- at minst ett prosjekt innenfor hvert av tjenesteområdene inngår blant de innstilte søknadene, forutsatt at søknaden har karakter 5 eller høyere på kriteriet forskningskvalitet (excellence) fra panelet
- tematisk og faglig balanse i HELSEVEL-porteføljen som helhet
- karakter på samlet vurdering fra fagpanelet
- tverr- og flerfaglighet i de innstilte søknadene
- søknaden inkluderer internasjonalt samarbeid som også kan styrke muligheten for framtidig deltagelse i EU-finansierte prosjekter
- søknaden bidrar til å styrke samarbeid mellom forskningsinstitusjoner og -miljø i Norge
- dersom kjønnsperspektivet i forskningen er relevant, at dette er beskrevet i søknaden
- Blant søknader som står tilnærmet likt etter at de er vurdert i lys av punktene over, vil søknader med kvinnelig prosjektleder prioriteres.
Klima- og polarforskning
Midlene skal gå til prosjekter som har som mål å øke forståelsen av effekter av klimaendringer på natur og konsekvenser for samfunnet, og hvordan disse best kan håndteres.
Klimaendringene påvirker fysisk naturmiljø, naturmangfold og økosystemer. Dette griper inn i samfunnet gjennom å påvirke naturgoder og økosystemtjenester og som belastning og risiko fra naturfarer. Dermed møter samfunnet et bredt spekter av konsekvenser, som belastninger på naturmangfold, fysisk infrastruktur, matproduksjon og matsikkerhet, helseeffekter, ressurskonflikter, migrasjon, og investeringsrisiko.
For å forstå og forutsi slike konsekvenser, er forskning på effekter av klimaendringer en forutsetning. Forskningen er et nødvendig grunnlag for samfunnets klimatilpasning og en viktig motivasjonsfaktor for politikkutforming og handling i arbeidet med omstilling til lavutslippssamfunnet.
Søknadene må passe inn under de tematiske og faglige prioriteringene omtalt i punkt 4.2 i programplanen til KLIMAFORSK, men de må også være avgrenset til landarealer og kystsonen. For at søknaden skal være relevant, må hovedproblemstillingen omhandle en av disse tematiske prioriteringene:
- effekter av klimaendringer på økosystemer og økosystemtjenester/naturgoder. Eventuelle artsspesifikke problemstillinger må være knyttet til sentrale økosystemer eller være relatert til sentrale økosystemstrukturer eller -funksjoner
- fysiske effekter av klimaendringer på natur med konsekvenser for næringer, samfunnssektorer, og menneskers helse og levekår
- samfunnsutfordringer forårsaket av effekter av klimaendringer globalt
Søknaden kan inkludere forskning på de andre tematiske og faglige prioriteringene i programplanen til KLIMAFORSK i den grad det er relevant for prioriteringene ovenfor.
Prosjektene skal ha relevans for
- forvaltningens og samfunnets behov for kunnskap
- viktige pågående nasjonale og internasjonale kunnskapsprosesser knyttet til nasjonale klima- og miljømål, som for eksempel FNs Klimapanel (IPCC), Naturpanelet (IPBES) og relevante bærekraftsmål (SDG-er)
Prioritering mellom søknader
Når vi prioriterer mellom søknader med lik relevans og samme karakter på samlet vurdering fra panelet, tar vi følgende hensyn:
- Karakteren på vurderingskriteriet forskningskvalitet (excellence) vil vektlegges mer enn de andre kriteriene.
- Brukermedvirkning i prosjektene, gjennom for eksempel referansegrupper, vil telle positivt der dette er relevant.
- Kvaliteten på plan for kommunikasjon av forskningsresultater til sentrale beslutningstakere, forvaltning og allmennhet vil bli vektlagt.
- Det vil telle positivt å inkludere rekrutteringsstillinger og/eller unge forskere er i søknaden.
- Tverrfaglighet i prosjektet vil telle positivt der dette er relevant.
- Det vil telle positivt dersom internasjonalt samarbeid er inkludert i søknaden.
- Blant søknader som står tilnærmet likt etter at de er vurdert i lys av punktene over, vil vi prioritere søknader med kvinnelig prosjektleder.
Midlene skal gå til prosjekter som har som mål å øke forståelsen av hvordan de pågående og sannsynlige fremtidige endringene i Arktis påvirker samfunn, politikk og ressurs- og miljøforvaltning.
Flere land viser nå økt interesse for Arktis. Klimaendringene skjer raskere i polare områder enn andre steder på jorda og de økte temperaturene medfører store endringer i fysisk, biotisk og kjemisk miljø. Dette påvirker økosystemene og de høstbare ressursene. Mindre havis gjør at store havområder blir tilgjengelige for økonomisk aktivitet med transportveier, turisme og maritime næringer. Arktis gjennomgår store endringer blant annet som følge av næringsutvikling og innovasjon, demografi, urbanisering, migrasjon, utvikling av infrastruktur og teknologi. Samlet gir dette både muligheter og utfordringer for arktiske samfunn og andre som har interesser i næringer og samfunnsutvikling i regionen. Dette stiller store krav til bærekraftig utvikling, planlegging og økosystembasert forvaltning.
Endringene er ikke like over hele Arktis og ulike geografiske områder, lokalsamfunn og samfunnsstrukturer påvirkes og tilpasser seg forskjellig. Dette kan medføre behov for ulike politiske og forvaltningsmessige tiltak, på lokalt, nasjonalt og internasjonalt nivå – og på tvers av disse nivåene.
Søknader er relevante dersom prosjektet vil bidra til samfunnsvitenskapelige aspekter ved å ha søkelys på ett eller begge av disse forskningsspørsmålene:
- hvordan endringer i Arktis påvirker ulike lokalsamfunn og samfunnsstrukturer, inkludert hvordan menneskelig aktivitet forsterker endringene
- om og hvordan nasjonal og internasjonal politikkutforming, samfunnsplanlegging og ressurs- og miljøforvaltning responderer på disse endringene
Prioriteringene er utdypet i programplanene for Polarforskningsprogrammet (kap. 4.1 og 4.3) og i de tematiske og faglige prioriteringene for The High North, Russia and Eastern Europe (kap. 3.1), som du kan laste ned til høyre på siden.
Det geografiske området for utlysningen er Arktis slik det er definert på side 6 i POLARPROGs programplan. Sirkumpolare studier der en større del av de norske nordområdene inkluderes, er relevante dersom det styrker det polare elementet i prosjektet.
Antarktis omfattes ikke av denne utlysningen.
Søknaden må i tillegg være relevant for minst én av disse tematiske prioriteringene:
- nasjonalt lovverk og folkerettslige problemstillinger
- geopolitikk og geoøkonomiske forhold
- samfunnsutvikling, -planlegging og -økonomi
- naturgoder og økosystemtjenester, naturfarer og påfølgende samfunnsmessige effekter
Prosjektene skal være relevante for norske forhold og for forvaltningens, næringslivets og/eller samfunnets behov for kunnskap. I søknaden skal du beskrive hvordan prosjektet vil oppnå dette.
Prioritering mellom søknader
Når vi prioriterer mellom søknader med lik relevans og samme karakter på samlet vurdering fra ekspertpanelene, tar vi følgende hensyn:
- Karakteren på vurderingskriteriet forskningskvalitet (excellence) vil vektlegges mer enn de andre kriteriene.
- Vi vil tilstrebe balanse mellom de tematiske prioriteringene blant prosjektene som blir innstilt.
- Vi legger vekt på en god og realistisk kommunikasjonsplan med beskrivelse av konkrete tiltak og aktiviteter rettet mot relevante brukergrupper.
- Brukermedvirkning gjennom for eksempel referansegrupper, vil telle positivt der dette er relevant.
- Søknader som inkluderer rekrutteringsstillinger og/eller unge forskere, vil telle positivt.
- Blant søknader som står tilnærmet likt etter at de er vurdert i lys av punktene over, prioriterer vi søknader med kvinnelig prosjektleder.
POLARPROG programplan
Planen gir oversikt over
- utfordringer, mål og prioriteringer
- forventede resultater, virkninger og samfunnseffekter
- tilgjengelige ressurser og budsjett
Muliggjørende teknologier
Midlene skal gå til å bygge kunnskap om nanoteknologi, mikroteknologi og avanserte materialer, med betydelig relevans for fremtidige anvendelser.
Prosjektene må være på såkalt TRL-nivå 2 eller høyere og inkludere tiltak for å integrere RRI i forskningspraksisen.
Søknaden må være relevant for minst én av disse tematiske prioriteringene:
- fornybar energi
- miljø og klima
- bedre helse og medisinsk teknologi
- økt verdiskapning og innovasjon basert på nasjonale naturressurser
- økt kunnskap om effekter av nanomaterialer på mennesker og økosystemer
I søknaden må du beskrive hvordan dere planlegger å knytte kontakt med aktører/interessenter – nasjonale og/eller internasjonale – som har interesse for resultatene fra forskningen. Disse kan komme fra næringslivet, offentlig sektor eller andre grupperinger. Kontakten med aktører/interessenter kan organiseres i rådgivende grupper, planlagte konferanser eller via andre tiltak.
Søknaden må beskrive hvordan dere planlegger å anvende nasjonalt finansiert forskningsinfrastruktur.
Du finner utdypende informasjon om TRL, RRI og prioriteringene i programplanen for NANO2021 til høyre på siden.
Prioritering mellom søknader
Når vi prioriterer mellom søknader med lik karakter på samlet vurdering fra panelet, tar vi følgende hensyn:
- Vi vektlegger gjennomgående høye karakterer for alle vurderingskriteriene.
- Karakteren for vurderingskriteriet forskningskvalitet (excellence), vil bli prioritert.
- Vi prioriterer karakteren for relevans.
- Vi vil tilstrebe balanse mellom de tematiske prioriteringene blant prosjektene som blir innstilt.
- Blant søknader som står tilnærmet likt etter at de er vurdert i lys av punktene over, prioriterer vi søknader med kvinnelig prosjektleder.
NANO2021 programplan
Planen gir oversikt over
- utfordringer, mål og prioriteringer
- forventede resultater, virkninger og samfunnseffekter
- tilgjengelige ressurser og budsjett
Se: NANO2021 programplan (pdf).
Kontaktperson
Petroleum
Midlene skal gå til å bygge kunnskap som kan bidra til reduserte klimagassutslipp, energieffektivisering og redusert fotavtrykket i miljøet og til reduksjon av risikoen for storulykker og forbedret arbeidsmiljø knyttet til petroleumsindustrien på norsk sokkel.
Relevanskarakteren vil ta hensyn til både strukturelle og tematiske prioriteringer.
Strukturelle prioriteringer
Søknader som tar for seg problemstillinger der samarbeid med industrien er særskilt krevende å få etablert eller ikke er hensiktsmessig, er relevante. Søknaden må derfor gi et konkret og tydelige svar på hvordan prosjektet faller inn under ett av eller begge disse punktene:
- områder hvor det er interesse-konflikt, og hvor uavhengig forskning uten industrideltagelse vil være en styrke for forskningen
- områder der industrien ikke har stor egeninteresse av forskningen, men der samfunnseffektene er store og viktigere enn effektene for verdiskaping og nytte direkte hos industrien
Prosjekter der det er hensiktsmessig og en styrke å etablere samarbeid med industrien, skal søke på utlysningen Kompetansebyggende prosjekter for næringslivet med søknadsfrist 02.09.2020.
Tematiske prioriteringer
Søknaden må være relevant for minst én av disse tematiske prioriteringene:
- reduksjon av klimagassutslipp, energieffektivisering og miljø
- storulykker og arbeidsmiljø
Alle søkere må lese programplanen til PETROMAKS 2. De tematiske prioriteringene er utfyllende beskrevet i kap. 4.2.1 og 4.2.5. Du kan laste ned programplanen til høyre på siden.
Prioritering mellom søknader
Når vi prioriterer mellom søknader med lik relevans og samme karakter på samlet vurdering fra panelet, tar vi følgende hensyn:
- Vi vil se søknader om Forskerprosjekt for fornyelse i sammenheng med søknader innenfor de samme tematiske prioriteringene i de andre utlysningene som behandles i Porteføljestyret for petroleum i 2020. Dette gjelder Kompetanseprosjekt, Innovasjonsprosjekt og Demonstrasjonsprosjekt for næringslivet.
- Porteføljestyret vil gjøre en samlet vurdering på tvers av utlysningene med hensyn til de tverrgående prioriteringene i programplanen:
- nordområdene
- reduksjon av klimagassutslipp og energieffektivisering
- digitalisering
- utfordringer ved implementering og bruk av ny teknolog
- Blant søknader som står tilnærmet likt etter at de er vurdert i lys av punktene over, prioriterer vi søknader med kvinnelig prosjektleder.
PETROMAKS2 programplan
Planen gir oversikt over
- utfordringer, mål og prioriteringer
- forventede resultater, virkninger og samfunnseffekter
- tilgjengelige ressurser og budsjett
Se: PETROMAKS2 programplan (pdf).
Kontaktpersoner
Utdanning og kompetanse
Midlene skal gå til forskning om og for utdanningssektoren. Målet er å bygge kunnskap av høy kvalitet og relevans for politikkutforming, forvaltning og praksisfelt, og bidra til kunnskapsbasert utvikling.
Søknaden må være relevant for minst ett av de fire områdene i programplanen for FINNUT. Det er også åpent for prosjekter som ser på flere av områdene i sammenheng.
De fire områdene er:
- læringsprosesser, vurderingsformer og læringsutbytte
- praksis, profesjonsutøvelse og kompetanseutvikling
- styring, ledelse, organisering og resultatoppnåelse
- utdanning, samfunn og arbeidsliv
Du finner utdypende informasjon på side 15–16 i programplanen, som du kan laste ned til høyre på siden.
Vi etterspør forskning for og om hele utdanningssektoren og alle utdanningsnivåer, fra barnehage og skole til høyere utdanning og læring i arbeidslivet. Også prosjekter som ser på overgangene mellom nivåene i utdanningsløpet og overgangen fra utdanning til arbeidsliv er relevante.
I tillegg vil det telle positivt dersom søknaden:
- har et aktivt samarbeid med minst en annen nasjonal forskningsinstitusjon
- beskriver konkrete planer for internasjonalt samarbeid, for eksempel sampublisering eller mobilitet
- inkluderer rekrutteringsstillinger
- er tverr - eller flerfaglig, for eksempel samarbeid mellom to eller flere fag
Prioritering mellom søknader
Når vi prioriterer mellom søknader, tar vi følgende hensyn:
- karakter på samlet vurdering fra panelet
- karakter på søknadens relevans
- Vi tilstreber balanse mellom de fire områdene beskrevet over blant søknadene som blir innstilt.
- Vi vil vektlegge at de innstilte søknadene dekker ulike deler og nivåer av utdanningssektoren.
- Blant søknader som står tilnærmet likt etter at de er vurdert i lys av punktene over, prioriterer vi søknader med kvinnelig prosjektleder.
Vi lyser også ut 125 millioner til samarbeidsprosjekt innenfor dette temaet, med frist 2. september 2020.
Vi lyser også ut 30 millioner til Forskerprosjekt for unge talenter innenfor dette temaet, med frist 20. mai 2020.
Velferd, kultur og samfunn
Vi lyser ut 85 millioner til tjenesteforskning innenfor disse områdene:
- helse- og omsorgstjenester
- arbeids- og velferdstjenester
- barne- og familievernet
Fullstendig informasjon finner du under temaområdet "Helse".
Vi lyser ut midler til forskning på alle temaområdene i programplanen til velferd, arbeidsliv og migrasjon (VAM). Forskningen skal gi kunnskap av høy kvalitet som bidrar til at samfunnet får bedre evne, virkemidler og kapasitet til å håndtere og løse aktuelle samfunnsutfordringer.
Midlene skal gå til prosjekter som gir kunnskap om, og bidrar til å løse, samfunnsutfordringer innenfor ett eller flere av områdene i VAMs programplan (som du kan laste ned til høyre på siden):
- velferd, levekår og ulikhet
- omstillingsdyktig, inkluderende og helsefremmende arbeidsliv
- aktivt medborgerskap, migrasjon og institusjonenes rolle
Søknaden skal ta utgangspunkt i nasjonal og internasjonal kunnskapsstatus på disse områdene.
Spesielt relevant er:
- søknader som svarer på programplanens kap. 4.2 "Omstillingsdyktig, inkluderende og helsefremmende arbeidsliv"
- forskning på effekter og tiltak, se omtale i programplanens kap. 5.1 "Forskning i VAM"
I tillegg teller det positivt dersom søknaden
- er fler- og tverrfaglige
- inkluderer rettsvitenskapelige perspektiver
- inkluderer aktivt nasjonalt og internasjonalt samarbeid
Prioritering mellom søknader
Når vi prioriterer mellom søknader med lik relevans og samme karakter på samlet vurdering fra panelet, tar vi følgende hensyn:
- Blant prosjektlederne, vil vi tilstrebe en balanse mellom erfarne forskere og forskere som er tidligere i karrieren.
- Blant søknader som står tilnærmet likt etter at de er vurdert i lys av punktene over, prioriterer vi søknader med kvinnelig prosjektleder.
Vi lyser også ut 72 millioner til samarbeidsprosjekt innenfor dette temaet, med frist 2. september 2020.
VAM programplan
Planen gir oversikt over
- utfordringer, mål og prioriteringer
- forventede resultater, virkninger og samfunnseffekter
- tilgjengelige ressurser og budsjett
Kontaktperson
Forskningen skal utfordre og utvide eksisterende kunnskapsgrunnlag for samfunnsmessige veivalg, og bidra med nye perspektiver og ny kunnskap på særlig samfunnsrelevante områder.
Søknadene må være relevante for disse prioriteringene
Midlene skal gå til prosjekter som viser hvordan ny kunnskap om kulturelle fenomener kan bidra til å belyse og håndtere aktuelle samfunnsutfordringer på området "Kunnskap, velferd og mangfold", slik det er beskrevet i SAMKULs programplan kapittel 4.2.3. Søknadene må også reflektere SAMKUL-perspektivet generelt (kapittel 4.1 og 4.2). Du kan laste ned programplanen til høyre på siden.
Prosjektene må ta opp aktuelle samfunnsutfordringer i kunnskapssamfunnet og velferdssamfunnet. Gjennom analyser av historiske, språklige og kommunikative, religiøse, normative og estetiske dimensjoner, skal prosjektene gi ny innsikt i disse utfordringene, og i hvordan de kan håndteres.
Skal søknaden nå opp i konkurransen, må den i tillegg oppfylle minst én av følgende prioriteringer:
- humanistiske perspektiver
- fler- og tverrfaglighet
- internasjonalt og nasjonalt samarbeid
Prioritering mellom søknader
Når vi prioriterer mellom søknader med lik relevans og samme karakter på samlet vurdering fra panelet, tar vi følgende hensyn:
- Søknader med prosjektleder som allerede har et pågående prosjekt innenfor SAMKUL, vil ikke bli prioritert.
- Søknader som overlapper med pågående prosjekter finansiert av Forskningsrådet, vil ikke bli prioritert.
- Søknader som bringer inn rettsvitenskapelige perspektiver, vil bli prioritert.
- Innenfor den overordnede tematiske prioriteringen, vil vi tilstrebe balanse mellom forskningstemaene for de prosjektene som blir innstilt.
- Blant prosjektlederne, vil vi tilstrebe en balanse mellom erfarne forskere og forskere som er tidligere i karrieren.
- Blant søknader som står tilnærmet likt etter at de er vurdert i lys av punktene over, prioriterer vi søknader med kvinnelig prosjektleder.
SAMKUL programplan
Planen gir oversikt over
- utfordringer, mål og prioriteringer
- forventede resultater, virkninger og samfunnseffekter
- tilgjengelige ressurser og budsjett
Kontaktperson
Forskningen vi støtter skal gi kunnskap om utfordringer og muligheter knyttet til endringer i teknologiske og økonomiske rammebetingelser i kultur- og mediesektoren, og om kultur- og mediepolitikk.
Søknaden må være relevant for minst én av disse tematiske prioriteringene:
- digitalisering
- økonomiske endringstrekk
- kultur- og mediepolitikk
I søknaden må du forholde deg til programplanen for KULMEDIA, den beskriver utfordringer og prioriteringer. Du kan laste ned programplanen til høyre på siden.
I tillegg teller det positivt dersom søknaden:
- bidrar til kompetansebygging
- er fler- og/eller tverrfaglig
- inkluderer internasjonalt og nasjonalt samarbeid
Prioritering mellom søknader
Når vi prioriterer mellom søknader vil vi vektlegge disse hensynene:
- karakter på samlet vurdering fra panelet
- karakter på søknadens relevans
- Søknader som tematisk overlapper med prosjekter som allerede har/har hatt bevilgning i KULMEDIA, vil ikke bli prioritert.
- Vi vil tilstrebe balanse i KULMEDIAs prosjektportefølje som helhet, mellom de ulike temaområdene i programplanen.
- Blant prosjektlederne vil vi tilstrebe en balanse mellom erfarne forskere og forskere som er tidligere i karrieren.
- Blant søknader som står tilnærmet likt etter at de er vurdert i lys av punktene over, prioriterer vi søknader med kvinnelig prosjektleder.
KULMEDIA programplan
Planen gir oversikt over
- utfordringer, mål og prioriteringer
- forventede resultater, virkninger og samfunnseffekter
- tilgjengelige ressurser og budsjett
Midlene skal gå til prosjekter som vil bidra til ny forskningsbasert kunnskap for at den samiske folkegruppen skal kunne sikre og utvikle språket sitt, kulturen sin og samfunnet sitt.
Søknader innenfor hele programplanen er relevante, men vi ønsker spesielt å styrke forskning som faller inn under kapittel 3.6 i programplanen til SAMISK III: "Levekår og befolkningsutvikling". I tillegg ønsker vi at minst ett av disse områdene er inkludert i prosjektet:
- levekår og helse
- demografi og bosettingsmønster
- kulturell resiliens
I tillegg teller det positivt dersom du i søknaden:
- inkluderer samarbeid mellom institusjoner og/eller lokale eller regionale forskningsmiljøer
- inkluderer postdoktorstipend og/eller doktorgradsstipend
- ser på internasjonale komparative problemstillinger med utgangspunkt i samiske forhold
Du finner utdypende informasjon i programplanen for SAMISK III, som du kan laste ned til høyre på siden.
Prioritering mellom søknader
Når vi prioriterer mellom søknader vil vi vektlegge disse hensynene:
- karakter på samlet vurdering fra panelet
- karakter på søknadens relevans
- Vi vil også tilstrebe en god balanse innenfor SAMISKs prosjektportefølje som helhet. Det betyr at nye prosjekter vil bli vurdert opp mot våre pågående og avsluttede prosjekter.
- Blant søknader som står tilnærmet likt etter at de er vurdert i lys av punktene over, prioriterer vi søknader med kvinnelig prosjektleder.
SAMISK programplan
Planen gir oversikt over
- utfordringer, mål og prioriteringer
- forventede resultater, virkninger og samfunnseffekter
- tilgjengelige ressurser og budsjett
Se: SAMISKs programplan (pdf).
Kontaktperson
Praktiske opplysninger
Krav til utforming
Søknaden skal opprettes og sendes inn via Mitt nettsted. Du kan endre og sende inn søknaden flere ganger fram til søknadsfristen. Vi anbefaler at du sender inn søknaden så snart du har fylt ut søknadsskjemaet og lastet opp de obligatoriske vedleggene. Når søknadsfristen går ut er det den versjonen av søknaden som ble sendt inn sist, som vi behandler.
Søknader som ikke oppfyller følgende krav, vil bli avvist:
- Søknaden og alle vedleggene skal skrives på engelsk, med unntak for beskrivelse av relevans for tema, som du kan skrive på norsk eller engelsk.
- Obligatoriske vedlegg må være med.
- Krav til prosjektleder må være oppfylt.
- Krav til prosjektansvarlig forskningsorganisasjon må være oppfylt.
- Prosjektet må starte mellom 01.01.2021 og 01.08.2021.
- Du må søke om midler fra Forskningsrådet for 2021.
Vedlegg
Det er obligatorisk å bruke malene, som du kan laste ned nederst i utlysningen.
Obligatoriske vedlegg
- Prosjektbeskrivelse, på maksimalt 11 sider
- CV for prosjektlederen, på maksimalt fire sider.
- Beskrivelse av relevans for tema. Dette er obligatorisk for alle utlysningens tema med unntak av Banebrytende forskning (FRIPRO). Lastes opp under Attachments/Other items
Valgfritt vedlegg
- Legg ved CV for de mest sentrale prosjektdeltakerne, hver på maksimalt fire sider. CV-er som er for lange, blir ikke med i søknadsbehandlingen.
- Du vurderer selv hvilke prosjektdeltakere som er de mest sentrale, og i hvilke tilfelle det vil være av betydning for søknadsbehandlingen å vurdere prosjektdeltakernes kvalifikasjoner.
- Dersom du ønsker kan du legge ved forslag til inntil tre fageksperter du mener vil egne seg til å vurdere din søknad, basert på faglig kompetanse og habilitet.
- Av habilitetshensyn benytter vi ikke fageksperter som har arbeidsplass i Norge. Vi plikter ikke å bruke forslagene, men kan benytte dem ved behov.
Andre vedlegg enn de som er nevnt her som obligatoriske og valgfrie, samt eventuelle nettsider som du lenker til i søknaden, blir ikke tatt med i vurderingen av søknaden.
Vurderingskriterier
Søknaden vil bli behandlet ut fra disse kriteriene:
Forskningskvalitet | FP
• Vitenskapelig kreativitet og originalitet.
• I hvilken grad hypoteser og problemstillinger er nyskapende og dristige.
• I hvilken grad prosjektet har potensial for å frembringe ny kunnskap som flytter forskningsfronten, inkludert vesentlig utvikling/fornyelse av teori, metoder, eksperimenter eller empirisk kunnskap.
Kvaliteten på prosjektets FoU-aktiviteter
• Kvaliteten på problemstillingene, hypotesene og prosjektets mål, og i hvilken grad de er klart og tydelig beskrevet.
• I hvilken grad den teoretiske tilnærmingen, forskningsdesignet og metodevalget er troverdig og velegnet, og tverrfaglige innfallsvinkler er tilstrekkelig vurdert.
• Hvorvidt prosjektet tar hensyn til etiske problemstillinger, sikkerhetsspørsmål og kjønnsdimensjonen i forskningen på en tilfredsstillende måte. Hvis relevant, hvorvidt prosjektet forholder seg til brukeres/interessenters kunnskap på en tilfredsstillende måte.
Virkninger og effekter | FP
• Potensielle vitenskapelige virkninger og effekter:
I hvilken grad prosjektets planlagte resultater kan bidra til å møte viktige vitenskapelige utfordringer, både nå og i framtiden.
• Potensielle samfunnsmessige virkninger og effekter (kun dersom søker selv har beskrevet dette i søknaden):
I hvilken grad prosjektets planlagte resultater er relevante for FNs bærekraftsmål eller har potensiale for å bidra til å møte andre viktige samfunnsutfordringer, både nå og i framtiden.
• I hvilken grad de potensielle virkningene og effektene er tydelig formulert og troverdige.
Formidling, kommunikasjon og utnyttelse
• Kvaliteten på og omfanget av formidling til og involvering av forskjellige målgrupper, inkludert relevante interessenter/brukere.
Gjennomføring | FP
• I hvilken grad prosjektleder har relevant kompetanse og erfaring og har vist evne til å utføre forskning av høy kvalitet (sett i forhold til hans/hennes karrierestadium).
• I hvilken grad prosjektdeltakerne utfyller hverandre, og i hvilken grad prosjektgruppen innehar den nødvendige kompetansen for å gjennomføre prosjektet på en effektiv måte.
Kvaliteten på prosjektets organisering og ledelse
• I hvilken grad prosjektets organisering er effektiv, inkludert i hvilken grad ressursene til de forskjellige arbeidspakkene er tilstrekkelige og i samsvar med prosjektets mål og leveranser.
• I hvilken grad oppgavene i prosjektet er fordelt på en måte som sikrer at alle prosjektdeltakere har en tydelig rolle og tilstrekkelig med ressurser til å fylle denne rollen.
• I hvilken grad ledelse og styring i prosjektet er organisert på en egnet måte.
Samlet vurdering fra fageksperten/panelet | FP
Relevans for valgt tema fra utlysningen
Behandlingsprosedyre
Se også tidslinjen nederst på siden for å få en oversikt over hva som skjer når i søknadsbehandlingen.
Panelbehandling
Prosedyren vi beskriver kan bli noe endret som følge av situasjonen som korona-pandemien forårsaker.
Panelbehandlingen er kjernen i søknadsbehandlingen. Alle søknader om Forskerprosjekt for fornyelse, Forskerprosjekt for unge talenter og Treårig Forskerprosjekt med internasjonal mobilitet behandles i et felles sett med internasjonale ekspertpaneler.
Vi sorterer søknadene til paneler basert på forskningsinnholdet. Uavhengig av om du velger ett eller flere temaer for din søknad blir den vurdert av eksperter én gang, i ett panel.
For hver enkelt søknad sjekker vi at panelet innehar tilstrekkelig kompetanse på søknadens forskningstema. Hvis de ikke har det, innhenter vi eksterne ekspertvurderinger, til støtte for panelets omforente vurdering.
Hver fagekspert setter karakterer for hvert av vurderingskriteriene excellence, impact og implementation og for samlet vurdering på hver søknad før panelet diskuterer søknadene i fellesskap. Sammen blir de enige om endelige karakterer for vurderingskriteriene. Samlet vurdering settes basert på en skjønnsmessig helhetsvurdering der kriteriene teller omtrent likt, og i lys av det overordnede formålet med Forskerprosjekt for fornyelse. Panelet lager en omforent skriftlig begrunnelse for vurderingen.
Søknader med karakter 4 eller lavere på samlet vurdering vil ikke bli finansiert. Søker vil da få en tilbakemelding som består av karakterer på alle kriteriene og samlet vurdering, samt skriftlig begrunnelse under samlet vurdering.
Relevansvurdering
Når felles panelbehandling er ferdig, vurderes søknadene opp mot de enkelte temaene i utlysningen.
For søknader over en terskelverdi på karakter på samlet vurdering fra panelet ser Forskningsrådet på hvor relevant søknaden er i lys av temaet/temaene søker har valgt for søknaden. Søknaden får en uavhengig relevansvurdering for hvert tema søker har valgt. Søknader som retter seg mot temaet Banebrytende forskning (FRIPRO) blir ikke vurdert for relevans for dette temaet.
Relevansvurderingen tar utgangspunkt i de prioriteringene som er beskrevet for det aktuelle temaet i utlysningen. Vi benytter prosjektbeskrivelsen, ekspertpanelets vurdering av søknaden og vedlegget der søker har beskrevet søknadens relevans, som grunnlag for vurderingen.
Innstilling
Under overskriften "Prioritering mellom søknader" under hvert tema framgår hva som vektlegges når vi skal prioritere mellom søknader. Dette bruker vi til å lage en innstilling til porteføljestyret, som har bevilgningsfullmakt. Ofte legger vi fram flere alternative forslag til lister for porteføljestyret, slik at de lettere kan velge hvilke hensyn de vil vektlegge innenfor budsjettet de har tilgjengelig og prioriteringene oppgitt i utlysningen. Søknader som retter seg mot flere temaer kan inngå i innstillingslistene til flere porteføljestyrer, men selvfølgelig bare finansieres én gang.
Vær oppmerksom på at utlyst beløp, totalt og per tema, er et anslag over tilgjengelige midler. Endelige bevilgede beløp kan avvike noe fra anslaget. Det kan skyldes endrede økonomiske forutsetninger eller ha sammenheng med søknadstilfanget og -kvaliteten sett opp mot øvrige utlysninger.
Last ned maler
Behandlingsprosedyre
Mai 2020: Forvurdering av søknadene
Søknader som ikke oppfyller formelle krav i utlysningen, blir avvist.
Juni 2020: Opprette ekspertpaneler
Vi etablerer internasjonale paneler à 4–8 eksperter med kompetanse tilpasset søknadene som panelet skal vurdere.
August–oktober 2020: Panelmøter
I forkant av møtet vurderer ekspertene alle søknadene panelet har ansvar for.
I møtet setter de endelige karakterer, skriver omforente vurderinger og rangerer de beste søknadene.
November 2020: Vurdering av relevans. Innstilling
Forskningsrådet vurderer søknadens relevans for prioriteringene som er gitt under hvert tema søker har valgt (gjelder ikke søknader til Banebrytende forskning).
Forskningsrådet utarbeider forslag til innvilgelser og avslag.
Desember 2020: Vedtak om bevilgning og avslag
Aktuelt porteføljestyre fatter vedtak om bevilgning og avslag.
Resultatene kunngjøres på Forskningsrådets nettsted og i brev til søker via Mitt nettsted.
Behandlingsprosedyre
Om søknadsresultatene
- Søkt beløp
- Kr 23 285 000 000
- Tildelte midler
- Kr 2 391 000 000
- Mottatte søknader
- 1711
- Innvilgede søknader
- 211
Prosjektnr. | Organisasjon | Prosjekttittel | Tema | Søkt beløp | Publisert |
---|---|---|---|---|---|
314849 | Institutt for kulturstudier og orientalske språk | Strongmen of Asia: Democratic Bosses and How to Understand Them | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315580 | Senter for vitenskapsteori | Covid-19: Digital Politics and the Role of Expertise | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315985 | Institutt for lærerutdanning og skoleforskning | LANGUAGES: Comparing language use and instruction across contexts | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315864 | Institutt for språk, litteratur, matematikk og tolking | Signed language Depiction as an Engine for Promoting Inclusion, Communication, and Translation | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314605 | NTNU DET HUMANISTISKE FAKULTET | ImagiNation. Mapping the Imagined Geographies of Norwegian Literature from 1814 to 1905 | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315878 | Økonomisk institutt | Novel Insights and Mechanisms for the International Cooperation on Climate Change and the Avoidance of Global Risks (NIMICAR) | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315765 | Økonomisk institutt | Make Taxation Fair | N/A | N/A | 22.06.2021 |
316145 | FOLKEHELSEINSTITUTTET | Supporting inclusive and accountable health systems decisions in Ghana and Kenya for universal health coverage (SUPPORT-SYSTEMS) | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315590 | UNIVERSITETET I BERGEN | Reporting in context: An interdisciplinary initiative to strengthen maternal health services and surveillance in Ethiopia and Tanzania | N/A | N/A | 22.06.2021 |
316354 | Institutt for global helse og samfunnsmedisin | Equity and financial household impact in randomised controlled trials, implementation research and cohort studies in India (EQUIFINANCE) | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315246 | NORSK POLARINSTITUTT | Characterizing Oldest Ice in Dome Fuji near the base of the Antarctic Ice Sheet | N/A | N/A | 22.06.2021 |
316317 | Norwegian Center for Violence and Traumatic Stress Studies | Implementing a user involved education- and health system INTERACTive task-shifting approach for child mental health promotion in Uganda | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315902 | FOLKEHELSEINSTITUTTET | Evidence-based policies and health systems interventions for antenatal care | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315402 | NOFIMA AS | Governance of Marine Litter in the Arctic (GOMPLAR). Comparing international governance and legal frameworks to inform Arctic governance | N/A | N/A | 22.06.2021 |
316116 | Fysisk institutt | Dust from the Stars: Radiative Neutron Capture Rates Relevant to the Intermediate and Rapid Neutron-Capture Process | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315830 | NORGES TEKNISK-NATURVITENSKAPELIGE UNIVERSITET NTNU | Phonon-Magnon Pumping in Oxide Nano-structures - Creating condensates for Boson based computing | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315637 | Institute for Health and Society, University of Oslo | Covid-19, Universal Health Coverage, and the Kenyan health system: a collaborative ethnographic study | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315110 | Matematisk institutt | Dynamic wetting on soft solids (DyWeSS) | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314614 | Institutt for geovitenskap | Simulating Ice Cores and Englacial Tracers in the Greenland Ice Sheet | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314371 | Institutt for geovitenskap | Deep Ocean Temperatures in the Paleogene Greenhouse | N/A | N/A | 22.06.2021 |
313770 | UNIVERSITETET I OSLO | Novel tracks towards Multi-TeV colliders for particle physics | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314570 | UNIVERSITETET I TROMSØ - NORGES ARKTISKE UNIVERSITET | Stability of the Arctic climate | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315755 | Institutt for sosialantropologi | Habitable Air: Urban Inequality in the Time of Climate Change | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314947 | INSTITUTT FOR FREDSFORSKNING | Elite Political Dynamics in Electoral Autocracies | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314826 | Institutt for geofag | Topographic control in the Arctic Ocean | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314718 | UNIVERSITETET I SØRØST-NORGE CAMPUS BØ I TELEMARK | Cultures in conflict? How islamists cope with football | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314676 | Faggruppe Grunnskolelærerutdanning (GLU) | South Saami Memory Culture: The dynamics of indigenous and nation-state identities | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314257 | Institutt for medie- og samfunnsfag, Universitetet i Stavanger | The datafication of communicative power: Towards an independent media policy for Norway's digital infrastructures | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314183 | DET JURIDISKE FAKULTET | Governance of Land and Natural Resources in Sápmi, a legal approach. | N/A | N/A | 22.06.2021 |
316376 | HØYSKOLEN KRISTIANIA - ERNST G MORTENSENS STIFTELSE | PHOTOFAKE – Visual Disinformation, the Digital Economy and the Epistemology of the Camera Image | N/A | N/A | 22.06.2021 |
316345 | SINTEF DIGITAL | Inclusive Hearing Care for School Children in Tanzania | N/A | N/A | 22.06.2021 |
316342 | SINTEF AS | PATHWAY: A toolkit for managing and communicating patient pathways | N/A | N/A | 22.06.2021 |
316301 | Økonomisk institutt | Inequality, debt, and crisis management | N/A | N/A | 22.06.2021 |
316274 | HELSE BERGEN HF | Collective implementation in primary and specialised health care – a multimethod study on four different health service domains. | N/A | N/A | 22.06.2021 |
316268 | Kulturhistorisk museum | Virtual Reconstruction, Interpretation and Preservation of the Textile Artifacts from the Oseberg Find | N/A | N/A | 22.06.2021 |
316246 | UNIVERSITETET I AGDER | What public services should be digitalised? A citizen-centred analysis of what public services are suitable for digital channels | N/A | N/A | 22.06.2021 |
316212 | NORGES TEKNISK-NATURVITENSKAPELIGE UNIVERSITET NTNU | Professional Education and simulation-based training | N/A | N/A | 22.06.2021 |
316209 | SINTEF AS | Quasicrystal nucleation in a metallic matrix | N/A | N/A | 22.06.2021 |
316185 | SIMULA RESEARCH LABORATORY AS | The Dynamic Heart - Computational Tools for Studying Cardiac Growth and Remodeling | N/A | N/A | 22.06.2021 |
316157 | Institutt for husdyr- og akvakulturvitenskap | Sustainable ruminant production: Feed, microbiome and immune efficiency in low and high methane emitting dairy cows | N/A | N/A | 22.06.2021 |
316129 | NORGES TEKNISK-NATURVITENSKAPELIGE UNIVERSITET NTNU | An interdisciplinary data-driven approach to resolve sigma-factor-specific promoter dependency in bacteria. | N/A | N/A | 22.06.2021 |
316126 | TRANSPORTØKONOMISK INSTITUTT Stiftelsen Norsk senter for samferdselsforskning | MOBI-HEALTH: Mobility, Health and Inclusive Urban Epidemic Resilience | N/A | N/A | 22.06.2021 |
316120 | UNIVERSITETET I BERGEN | The molecular basis of sex-differences in Sjögren's syndrome | N/A | N/A | 22.06.2021 |
316085 | Institutt for samfunnsøkonomi | When macro meets micro: Global challenges and heterogeneous responses in Norway | N/A | N/A | 22.06.2021 |
316080 | NORCE Teknologi/Energi AGDER | Unsupervised Lifelong Learning | N/A | N/A | 22.06.2021 |
316070 | Chr. Michelsens Institutt | God, grievance, and greed? Understanding Northern Mozambique’s new Islamist war. | N/A | N/A | 22.06.2021 |
316060 | Universitetet i Oslo | Donor T-cell receptors targeting cells that propagate cancer | N/A | N/A | 22.06.2021 |
316056 | NTNU FAKULTET FOR INFORMASJONS- TEKNOLOGI OG ELEKTRONIKK | Ultraviolet nanowire/graphene laser (UV-Nanolaser) | N/A | N/A | 22.06.2021 |
316021 | DET JURIDISKE FAKULTET | Developing good ocean governance of the Arctic in times of unpredictable and rapid changes (DOGA) | N/A | N/A | 22.06.2021 |
316002 | NORGES TEKNISK-NATURVITENSKAPELIGE UNIVERSITET NTNU | Uncovering the role of the protein DISC1 in cARDIAc ischemia (DISCARDIA) | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315990 | Forskningsavdelingen SSB | LANDWELL: Climate-induced welfare impacts of ecosystem goods and services from agricultural and seminatural landscapes in Norway | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315971 | UiO - Institutt for geofag | MASSIVE MASSIVE (MAchine learning, Surface mass balance of glaciers, Snow cover, In-situ data, Volume change, Earth observation) | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315969 | NORSK INSTITUTT FOR VANNFORSKNING | In silico and experimental screening platform for characterizing environmental impact of industry development in the Arctic (EXPECT) | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315928 | Institutt for kulturstudier og orientalske språk | Bodies in Translation: Science, Knowledge and Sustainability in Cultural Translation | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315917 | Institutt for medier og kommunikasjon | Global Natives? Serving young audiences on global media platforms | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315892 | Institutt for biovitenskap | The structuring role of Parasite disease On zooplankton In Coastal Ecosystems (POICE) | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315822 | Institutt for kjemi | EPR and paramagnetic NMR of solids from relativistic two- and four-component density-functional theory | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315812 | GENØK - SENTER FOR BIOSIKKERHET | Impact of marine microplastic associated biofilms on environmental and human health | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315809 | SAMFUNNS- OG NÆRINGSLIVSFORSKNING AS | Automated Away? Causes and Consequences of robots on Jobs and Families | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315804 | SINTEF AS | Clean offshore energy by hydrogen storage in petroleum reservoirs | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315777 | UNIVERSITETET I AGDER | Lowering the bar? - Compliance Negotiations and the EU-Ukraine Association Agreement | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315769 | NORGES MILJØ- OG BIOVITENSKAPELIGE UNIVERSITET (NMBU), School of Economics and Business | Employment, investment, and inequality in the aftermath of the Covid-19 crisis | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315760 | Institutt for samfunnsøkonomi | Challenges to shaping an inclusive work-life in rapidly changing labour markets: Firms, Human capital, and Family policy | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315728 | Institutt for biologi | Light as a Cue for Life in Arctic and Northern Seas | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315727 | Institutt for materialteknologi | The next generation metal continuum plasticity theory | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315708 | UNIVERSITETET I TROMSØ - NORGES ARKTISKE UNIVERSITET UIT CAMPUS TROMSØ | New Sámi Renaissance: Nordic Colonialism, Social Change and Indigenous Cultural Policy | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315666 | University of Oslo | Assembling against Resistance: Antimicrobial Nanoparticles based on Molecular Assembly | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315624 | NTNU SAMFUNNSFORSKNING AS | Coordination, Response and Networked Resilience | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315615 | UNIVERSITETET I BERGEN | KARMA - an innovative method to analyze cellular fate of proteins and its application to probe the control of proteostasis | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315599 | UNIVERSITETET I BERGEN | Unravelling the Genetic Trajectories of Childhood Growth – From Trio-GWAS to Mechanisms. | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315587 | CHR MICHELSENS INSTITUTT FOR VIDENSKAP OG ÅNDSFRIHET | Prioritising the Displacement-Environment Nexus: Refugee and IDP Settlements as Social-Ecological Systems | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315538 | UNIVERSITETET I OSLO | Blocking regulatory T cells to restore immune function | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315534 | Naturhistorisk museum | Dypingite - A superior NATural SORBent for management of heavy metal water pollution? | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315496 | Consumption Research Norway, OsloMet, Oslo Metropolitan University | CHANGE: Environmental system shift in clothing consumption | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315483 | UNIVERSITETET I OSLO | Dissecting differentiation and diversification of gut macrophages | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315482 | Avd. for forskning og utvikling, Nevroklinikken, Oslo Universitetssykehus HF (993467049) | TeraEpi: Teratogenicity of anti-seizure medication: the roles of epigenetics and folic acid supplements | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315476 | INSTITUTT FOR FREDSFORSKNING | Stateless in the Bengali borderlands: New technologies and challenges for identity and identification | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315472 | INSTITUTT FOR FREDSFORSKNING | CO-DUTIES: Democratic Duties, Collective Action, and the Greater Good after COVID-19 | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315454 | Norges Miljø- og Biovitenskapelig Universitet | Understanding climate change impacts in an Arctic ecosystem: an integrated approach through the prism of Svalbard reindeer | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315441 | UNIVERSITETET I OSLO | ClimateCultures. Socionatural entanglements in Little Ice Age Norway (1500-1800) | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315437 | Institutt for samfunnsøkonomi | Financial Interactions Between Labor Markets and the Macroeconomy | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315428 | Velferdsforskningsinstitutt NOVA, Senter for Velferds- og Arbeidslivsforskning (SVA), OSLOMET - STORBYUNIVERSITETET | Combining Work and Care for Older Parents | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315427 | UNIVERSITETET I BERGEN | DeepSeaQuence – Uncovering the metabolic secrets and capacity of Arctic deep-sea hydrothermal vent microbiomes | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315422 | FORSKNINGSSTIFTELSEN FAFO | Nordic labour market models facing pandemic crisis: A comparative study of policy responses, actor adjustments, and social outcomes | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315420 | NORGES TEKNISK-NATURVITENSKAPELIGE UNIVERSITET NTNU | Reactor and process development for continuous non-catalytic fast hydrothermal liquefaction of lignin residue | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315410 | Institute for Health and Society, UiO | European Polyp Surveillance trials | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315404 | UNIVERSITETSSYKEHUSET NORD-NORGE HF | The large-scale implementation of e-consultations with the GP: a mixed-methods evaluation of the impact on health system, GPs and patients | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315401 | FRIDTJOF NANSEN STIFTELSEN PÅ POLHØGDA | Climate change in Russia’s Arctic: Perceptions, response, implications | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315399 | University of Oslo | DUCT chip – Immune studies using a bile duct on a chip | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315392 | Institutt for biovitenskap | Effects of multiple stressors on Norwegian killer whales: MULTIWHALE | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315389 | NIFU | The missing middle - a comparative study of transitions among low to mid performing students from academic upper secondary school | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315385 | NORGES TEKNISK-NATURVITENSKAPELIGE UNIVERSITET NTNU | Alginate modifying enzymes: elucidating the dualistic mode of action of lyases and epimerases | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315381 | Kulturhistorisk museum | Historicizing Intelligence: Tests, metrics and the shaping of contemporary society | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315373 | Institutt for filosofi, ide- og kunsthistorie og klassiske språk | Salient Solutions: Attention norms in individual decision making, collective action and ethics | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315360 | Institutt for lingvistiske og nordiske studier | Unashamed Citizenship: Minority Literary Voices in Contemporary Scandinavia | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315357 | INSTITUTT FOR SAMFUNNSFORSKNING | Work and family in an advanced economy | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315356 | NORSK UTENRIKSPOLITISK INSTITUTT | Public-Private Development Interfaces in Ethiopia | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315330 | UNIVERSITETET I OSLO | Momentum resolved electron band structures from electron energy loss spectroscopy | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315325 | ntnu fakultet for naturvitenskap | Analysing plant cell wall integrity maintenance and its coordination with plant immunity | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315323 | Institutt for medisinske basalfag | Stochastic differential equations for robust evaluation of cancer treatments with registry data | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315317 | NORSK INSTITUTT FOR VANNFORSKNING | Bio-essential and toxic elements transformation and transport in the Arctic under pressure of Siberian Continental Shelf permafrost thawing | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315302 | NTNU SAMFUNNSFORSKNING AS | Consequences of fundamental changes in risk regulation | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315287 | NORD UNIVERSITET BODØ | The genomic basis of temperature adaptation across space | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315269 | FOLKEHELSEINSTITUTTET | Sickness in the Family: A Register Study on the Short- and Long-Term Effects of Severe Sickness on Family Members | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315260 | Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse | Risk governance of climate-related systemic risk in the Arctic | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315249 | UNIVERSITETET I BERGEN | FUNDER - Direct and indirect climate impacts on the biodiversity and Functioning of the UNDERground ecosystem | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315221 | Institutt for psykisk helse | Indefinite preventive detention: The implementation and impact of the ULTimate PENalty in Norway | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315214 | Institutt for pedagogikk og livslang læring | Transgenerational, Social, and Individual Predictors of High-School Dropout: An Ecological Model Tested in a Multi-Data Design | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315194 | FAKULTET FOR SAMFUNNSVITENSKAP | Collaborative Strategies for Robust Governance in Turbulent Times | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315163 | FRIDTJOF NANSEN STIFTELSEN PÅ POLHØGDA | Challenges to Ocean Governance: Regional Disputes, Global Consequences? (OCEANGOV) | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315147 | University of South-Eastern Norway | Comparisons of Leadership Autonomy in School districts and Schools (CLASS) | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315135 | NTNU | Clay nanolayers for encapsulation of drops or nanoparticles | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315108 | UNIVERSITETET I SØRØST-NORGE | The interaction of photosensitive proteins with microfabricated sensor arrays | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315106 | UNIVERSITETET I BERGEN | Nonvisual light regulation of biological rhythm and life history transformation | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315103 | OSLO UNIVERSITETSSYKEHUS HF | Cellular control of macropinososome formation and maturation | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315083 | SINTEF AS | Novel oxygen carriers in sustainable hydrogen production | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315074 | ARENA Centre for European Studies | European Integration and National Law: A theory of administrative behaviour in complex institutional settings | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315063 | CHR MICHELSENS INSTITUTT FOR VIDENSKAP OG ÅNDSFRIHET | Gender, Islam and transnational legal orderings in post-US Afghanistan | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315051 | UNIVERSITETET I BERGEN | In the heat of the night: The role of hypoxia on coral reefs | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315041 | Institutt for samfunnsmedisin og sykepleie | SmaRTWork - a digital system for personalised return to work recommendations for sick-listed with musculoskeletal disorders | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315032 | SINTEF AS | A highly efficient and stable electrode for solar-driven water electrolysis, interrogated by advanced operando and in situ techniques | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315029 | Administrasjon UIT | Next Generation Explainable Medical Computer Vision | N/A | N/A | 22.06.2021 |
315008 | STIFTELSEN HANDELSHØYSKOLEN BI | The Corona-crisis, structural change, and macroeconomic policy | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314967 | NORSK UTENRIKSPOLITISK INSTITUTT | Ad hoc crisis response and international organisations | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314957 | NORSK INSTITUTT FOR VANNFORSKNING | QUANTification of dissolved Organic Matter and the metabolic balance in river networks: mechanisms and model simulations of CO2 emissions | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314925 | Psykologisk institutt | Neurophysiological Mechanisms of Human Auditory Predictions: From population- to single neuron recordings. | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314916 | NIBIO - NORSK INSTITUTT FOR BIOØKONOMI | Perennial grassland mixtures: a novel approach to forage and food production, land restoration and climate resilience in Ethiopia | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314909 | University of Oslo | Next generation of tailor-made protein biologics | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314902 | Arbeidsforskningsinstituttet AFI – OsloMet - Oslo Metropolitan University | Regulated Occupations: Mobility, Qualification and Labour Market Outcomes | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314866 | Institutt for biovitenskap | The evolutionary causes and consequences of human-commensalism in Eurasian Passer sparrows | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314861 | VETERINÆRINSTITUTTET | Toxic microalgae in Norwegian waters (ToxANoWa): Uncovering fish-killing mechanisms of phytoplankton from Scandinavian waters | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314843 | Psykologisk institutt | Homo sociabilis and genomics of the good life. Rethinking wellbeing and social relations – the role of genetic and environmental processes | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314840 | DET JURIDISKE FAKULTET | Remodelling criminal insanity and psychosis through the philosophical, legal, and medical DIMENSIONS of the medical model | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314825 | Senter for profesjonsstudier | The authority of expertise in professional tax law practice. | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314811 | Oslo University Hospital | Kinetics of Activation and Inactivation of Autophagy: Commitment, Noise Suppression and the Role of Metabolic Intermediates | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314801 | INSTITUTT FOR SAMFUNNSFORSKNING | When Robots meet the Nordic model: job creation, destruction or retraining? (RoboNord) | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314799 | Institutt for lingvistiske, litterære og estetiske studier | Adult Acquisition of Norwegian as a second language | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314778 | SINTEF AS | High-throughput alloy design of superior thermoelectric materials (Allotherm) | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314770 | NORSK UTENRIKSPOLITISK INSTITUTT | NGOs Securing Fisheries Environments: Understanding NGO-State Fisheries Protection Programs | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314746 | UNIVERSITETET I STAVANGER | Metal-organic frameworks for recovery and separation of critical metals. | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314720 | NORGES MILJØ- OG BIOVITENSKAPELIGE UNIVERSITET (NMBU) | Disentangling penicillin resistance and compensatory adaption in pneumococci by combining genomics and molecular microbiology. | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314706 | Universitetet i Oslo | Moral Beliefs about Violent Political Conflict | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314690 | FAKULTET FOR SAMFUNNSVITENSKAP | Interview training of child-welfare and law-enforcement professionals interviewing maltreated children supported via artificial avatars | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314684 | UNIVERSITETET I OSLO | Mechanisms of selective autophagy in neurodegenerative disease | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314655 | Institutt for medisinske basalfag | NUCLEAR INTEGRITY: From Molecular Mechanism to Cell Fate | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314615 | INSTITUTT FOR FREDSFORSKNING | RegulAIR: The integration of drones in the Norwegian and European Airspaces | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314608 | NIBIO ÅS | A water-energy-food nexus assessment of climate change impacts on biomass and hydropower resources | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314607 | Institutt for arkeologi, konservering og historie | Relics of Nature: An Archaeology of Natural Heritage in the High North | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314604 | NORSK UTENRIKSPOLITISK INSTITUTT | Chinese Anger Diplomacy | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314601 | Psykologisk institutt | Effects of the interdisciplinary subject “Health and life skills”, a naturalistic experiment using registry data | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314578 | Institutt for informasjons- og medievitenskap | Media Use in Crisis Situations: Resolving Information Paradoxes, Comparing Climate Change and COVID-19 (MUCS) | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314562 | FOLKEHELSEINSTITUTTET | Lost in transition? Uncovering social and health consequences of sub-optimal transitions in the education system | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314557 | CHR MICHELSENS INSTITUTT FOR VIDENSKAP OG ÅNDSFRIHET | TRUTH COMMISSIONS AND SEXUAL VIOLENCE African and Latin American Experiences | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314552 | INSTITUTT FOR FREDSFORSKNING | Pop Culture, Art, and Indigenous Ideas of Legitimacy in Struggles over Democratization and Peace (POPAGANDA) | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314544 | SIMULA RESEARCH LABORATORY AS | Co-tester: Collective-Adaptive Testing of Coevolving Autonomous Cyber-Physical Systems of Systems under Uncertainty | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314530 | INSTITUTT FOR FREDSFORSKNING | From Curse to Demographic Dividends: Sub-Saharan Africa’s Youth Bulges | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314528 | Institutt for informatikk | Beyond Worst-Case Analysis in Algorithms | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314525 | NORCE Samfunn/Helse VESTLAND | Co-production of health- and welfare services between local governments and voluntary organizations in Norway and Germany. | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314511 | UNIVERSITETET I OSLO | MAny Providers, confused INFOrmation? Coordinated and tailored communication with older patients in hospital-home TRANSitions (MAPINFOTRANS) | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314490 | Institutt for helse og samfunn, Universitetet i Oslo | How did the Antibiotic Pipeline run Dry? People, Infrastructures and Politics of Antibiotic Drug Development 1970-2010 | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314486 | Arbeidsforskningsinstituttet AFI – OsloMet - Oslo Metropolitan University | Digital Prism and the Nordic Model of Workplace Democracy under Pressure | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314479 | CHR MICHELSENS INSTITUTT FOR VIDENSKAP OG ÅNDSFRIHET | Successful Advances in Fiscal ARchItecture (SAFARI): Evidence from a new tax in Zanzibar | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314464 | Institutt for biovitenskap | EvoCave: Investigating 122 000 years of high-latitude faunal diversity using palaeozoology, archaeology, palaeoecology and ancient DNA | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314457 | Nord University | China in the Arctic: External Influence on Regional Governance (ArcGov) | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314449 | HAVFORSKNINGSINSTITUTTET | Arctic ecosystem impact assessment of oil in ice under climate change | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314435 | Institutt for filosofi, ide- og kunsthistorie og klassiske språk | Infinity and Intensionality: Towards a New Synthesis | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314411 | NORCE Samfunn/Helse VESTLAND | Public Fairness Perceptions of Algorithmic Governance | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314397 | Klinisk institutt 2 | Dissecting the role of islet non-ß populations’ identity maintenance in the development of monogenic diabetes | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314395 | Institutt for informatikk | Cryptographic Boolean Functions for Threshold Implementations | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314382 | Nasjonalt senter for e-helseforskning | Electronic Medicines Management (eMM) - a comparative case study promoting coherent health and welfare services | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314321 | Senter for materialvitenskap og nanoteknologi | CO2 Hydrogenation by Single-Site Cooperative Catalysis | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314314 | NORSK INSTITUTT FOR VANNFORSKNING | COASTFRAG - Impact of habitat fragmentation and loss on coastal ecosystems: implications for sustainable management under climate change | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314308 | Institutt for sosialantropologi | Technologies for Immortality: A study of Human Futures | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314300 | INSTITUTT FOR SAMFUNNSFORSKNING | Deporting foreigners: Contested norms in international practice | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314290 | Consumption Research Norway, OsloMet, Oslo Metropolitan University | Practices and Policies of Belonging among Minority and Majority Children of Low-income Families | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314283 | STATISTISK SENTRALBYRÅ AVD OSLO | Causes and consequences of labor market inequality | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314267 | INSTITUTT FOR SAMFUNNSFORSKNING | Alternative Work Arrangements and Worker Welfare | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314253 | Institutt for arkeologi, historie, kultur- og religionsvitenskap | Ordinary lives and marginal intimacies in rural regions. Contrasting cultural histories of queer domesticities in Norway, ca 1842-1972 | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314249 | FAFO INSTITUTT FOR ARBEIDSLIVS- OG VELFERDSFORSKNING AS | Children of Immigrants Longitudinal Study in Norway Modul 2: Explaining socioeconomic outcomes and cultural adaptations in early adulthood | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314240 | MF VITENSKAPELIG HØYSKOLE | The Early History of the Codex: A New Methodology and Ethics for Manuscript Studies (EthiCodex) | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314237 | Institutt for arkeologi, historie, kultur- og religionsvitenskap | Mprint@EAST_AFRICA Islamic Manuscript, Print and Practice: Textual adaptations in coastal East Africa, c. 1880-2020 | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314229 | Institutt for lærerutdanning og skoleforskning | STAGE. STarting AGe and Extramural English: Learning English in and outside of school in Norway and Flanders | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314216 | Institutt for informatikk | Decoding the mRNA capping code | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314212 | NTNU FAKULTET FOR MEDISIN OG HELSEVITENSKAP | Modulation of brain activity and sensory computations by habenula-dorsal raphe circuitry | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314189 | NTNU FAKULTET FOR MEDISIN OG HELSEVITENSKAP | Function and regulation of motile-cilia-mediated flow in the nervous system | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314157 | NORGES IDRETTSHØGSKOLE | Does human skeletal muscle possess an epigenetic memory of wasting? Targeting UBR5 as a therapy for muscle wasting with age | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314146 | UiT Norges arktiske universitet, HSL-fakultetet | Memory politics of the North, 1993-2023. An interplay perspective. | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314108 | Institutt for sikkerheit, kjemi- og bioingeniørfag | Viral diversity and Interactions in a Changing Environment on Kelp | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314079 | STIFTELSEN HANDELSHØYSKOLEN BI | The dynamics of political selection | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314052 | NTNU DET HUMANISTISKE FAKULTET | The Invention of the Lottery Fantasy: A Cultural, Transnational, and Transmedial History of European Lotteries | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314017 | Senter for materialvitenskap og nanoteknologi | Defect control in Gallium Oxide for next-generation POWer electronics | N/A | N/A | 22.06.2021 |
314009 | Kjemisk institutt | Revealing the Elusive World of Main-Group Organometallic Chemistry: An Adventure with Computational Chemistry | N/A | N/A | 22.06.2021 |
313902 | HØGSKULEN I VOLDA | Mandatory Reporting of Intimate Partner Violence | N/A | N/A | 22.06.2021 |
313870 | SINTEF OCEAN AS | BIFROST - A Visual-Tactile Perception and Control Framework for Advanced Manipulation of 3D Compliant Objects | N/A | N/A | 22.06.2021 |
313851 | OSLOMET - STORBYUNIVERSITETET SENTER FOR VELFERDS- OG ARBEIDSLIVSFORSKNING - NIBR | Regulating migration and membership through monetary requirements | N/A | N/A | 22.06.2021 |
313846 | UNIVERSITETET I TROMSØ - NORGES ARKTISKE UNIVERSITET | Good Integration (GOODINT): Goals and bottlenecks of successful integration and social cohesion | N/A | N/A | 22.06.2021 |
313823 | OSLOMET - STORBYUNIVERSITETET SENTER FOR VELFERDS- OG ARBEIDSLIVSFORSKNING - NIBR | Emigration from today’s Norway: Who, why, and how does it shape Norwegian society? | N/A | N/A | 22.06.2021 |
313809 | Institutt for spesialpedagogikk | Speaking up for the quiet once: Voicing the perspectives of shy students in middle schools | N/A | N/A | 22.06.2021 |
313766 | NORSK UTENRIKSPOLITISK INSTITUTT | Russian Repretoires of Power in the MENA region | N/A | N/A | 22.06.2021 |
313731 | NORDLANDSFORSKNING AS | The complexity of coercion in child and adolescent psychiatry (CAP) | N/A | N/A | 22.06.2021 |
313716 | Institutt for data- og elektroteknologi, Universitetet i Stavanger | Ultra-linear Digital-to-analogue Conversion | N/A | N/A | 22.06.2021 |
313688 | Institutt for lingvistiske og nordiske studier | Old Norse Poetry and the Development of Saga Literature | N/A | N/A | 22.06.2021 |
313682 | INSTITUTT FOR SAMFUNNSFORSKNING | Downplaying difference? How ethnic minorities navigate discrimination in Norway | N/A | N/A | 22.06.2021 |
313678 | NORSK POLARINSTITUTT | Arctic marine mammals in a time of climate change: a Kongsfjorden Case Study ("ARK" – ARktiske Klima forandringer Konsekvenser) | N/A | N/A | 22.06.2021 |
313626 | Arbeidsforskningsinstituttet AFI – OsloMet - Oslo Metropolitan University | Algorithmic Governance and Cultures of Policing: Comparative Perspectives from Norway, India, Brazil, Russia, and South Africa | N/A | N/A | 22.06.2021 |
313570 | Institutt for biologi, NTNU | Early-life eco-evolutionary dynamics of variable seasonal migration | N/A | N/A | 22.06.2021 |
313568 | UNIVERSITETET I OSLO | The BRIDGE study: Bridging pregnancy and fetal microchimerism with longterm female maternal cardiovascular and neurovascular health | N/A | N/A | 22.06.2021 |
313508 | UNIVERSITETET I OSLO | Epigenetic encoding of the thermogenic capacity of human adipose tissue | N/A | N/A | 22.06.2021 |
313472 | Matematisk institutt | Equations in Motivic Homotopy | N/A | N/A | 22.06.2021 |
313286 | Institutt for biovitenskap | Timing of host-vector-pathogen activity and emergence of Lyme disease under climate change | N/A | N/A | 22.06.2021 |
312650 | University of Oslo | The Politics of Disability Identity | N/A | N/A | 22.06.2021 |
Meldinger ved utskriftstidspunkt 25. september 2023, 05:16 CEST