Støtte til arrangement
Last ned utlysningen
Last ned maler
- Mal for prosjektbeskrivelse - Støtte til arrangement.docx
- Template for Project Description - Support for Events.docx
- Template for CV.docx
- Template for CV researchers.docx
- Template for CV early career scientists.docx
- Egenerklæringsskjema for bagatellmessig støtte.docx
- Declaration form for de minimis aid.docx
Denne utlysningen stenger 22. desember 2022. Det vil ikke være mulig å sende inn søknad etter det. Mer informasjon om Koordinerings- og støtteaktivitet-utlysningene våre kommer i 2023.
Siste oppdateringer
Alle midlene til klimaforskning er nå tildelt for 2022.
Ale midlene til forskningsbasert innovasjon for nyskaping og omstilling er nå tildelt for 2022.
Alle midlene fra POLARPROG er nå tildelt for 2022.
Støtte til arrangementer som fremmer samarbeid med Forskningsrådets prioriterte samarbeidsland utenfor Europa, er dessverre stengt for søknader.
Alle midlene til MARINFORSK er nå tildelt for 2022.
Alle midlene til naturmangfold og miljø er nå tildelt for 2022.
Alle midlene til landbasert mat, miljø og bioressurser er nå tildelt for 2022.
Alle midlene til helseforskning og helseinnovasjon er nå tildelt for 2022.
Formål
Støtte til arrangement kan gis til godkjente forskningsorganisasjoner, bedrifter, offentlig sektor, frivillig sektor og sammenslutninger av disse for å styrke deres mulighet til å arrangere konferanser, workshops og seminarer. Vi kan også gi støtte til internasjonale konferanser der den norske søkeren er hovedarrangør.
Arrangementet skal være en møteplass for formidling av forskningsresultater, kunnskapsdeling, utvikling av kunnskapsgrunnlag og/eller generering av vitenskapelig samarbeid. Arrangementet kan både være fysiske og virtuelle.
Om utlysningen
Forskningsrådet lyser ut støtte til arrangementer. Midlene skal styrke søkers mulighet til å arrangere konferanser, workshops og seminarer.
Dette er en felles utlysning for flere av Forskningsrådets aktiviteter. Det er kun mulig å sende søknad til de aktivitetene/programmene som står oppført i utlysningen. Det kan være spesielle krav og føringer for noen aktiviteter, så du må gjøre deg kjent med hva som gjelder for den aktiviteten du søker støtte fra. Se under "Aktuelle temaer" lenger ned i utlysningen.
- Dere kan kun sende inn én søknad per arrangement.
- Prosjektbeskrivelsen må beskrive hvilket tema/program arrangementet er relevant for og hvorfor. Arrangementets forventede nytteverdi må begrunnes.
- Dere må sende inn søknaden senest 6 uker før arrangementet skal avholdes. Det er ikke mulig å søke om støtte til arrangementer som skal avholdes mer enn 18 måneder frem i tid.
- Vi krever at arrangementet annonseres i relevante kanaler og er åpent for eksterne aktører/interessenter.
- Dere kan ikke søke om støtte til arrangementer som er ordinær formidlingsaktivitet i et pågående prosjekt med finansiering fra Forskningsrådet.
- Vi oppfordrer til tiltak som reduserer belastningen på miljøet.
- Dere skal synliggjøre at dere har fått støtte til arrangementet fra Forskningsrådet.
Hvem kan søke?
Godkjente norske forskningsorganisasjoner, bedrifter, klynger og bedriftssammenslutninger, offentlig virksomheter og organisasjoner som er registrert med organisasjonsnummer. Se listen med godkjente forskningsorganisasjoner og definisjon på offentlig sektor.
Enkeltpersonsforetak og privatpersoner kan ikke søke.
Noen temaer/programmer kan ha andre krav til søker, informasjon om dette finner du under det enkelte program.
Hvem kan delta i prosjektet?
Krav til prosjektansvarlig
Organisasjonen som står som prosjektansvarlig i søknadsskjemaet må ha godkjent at du sender inn søknaden.
Eventuelle samarbeidspartnere skal ikke føres opp i søknadsskjema under "Samarbeidspartnere", men kan nevnes i prosjektbeskrivelsen.
Hva kan du søke om støtte til?
Dere kan søke om tilskudd til ett arrangement per søknad. Støtten skal dekke kostnader som er nødvendige for å gjennomføre arrangementet. Summen dere kan søke framgår under det enkelte tema/program nedenfor.
Dere kan ikke søke om støtte fra mer enn ett program til det enkelte arrangement.
Informasjon om budsjettet finner du her.
Bagatellmessig støtte
Støtte til forskningsorganisasjoner, og andre virksomheter som driver både økonomisk og ikke-økonomisk aktivitet, skal kun gå til organisasjonens ikke-økonomiske aktivitet. Den utgjør dermed ikke statsstøtte. Forskningsrådet forutsetter at nødvendig regnskapsmessig skille er på plass.
Foretak vil få utbetalt støtten som "bagatellmessig støtte". Det betyr at foretaket maksimalt kan få utbetalt 200 000 euro i løpet av en treårsperiode. Egenerklæring for bagatellmessig støtte må legges ved søknaden.
Forskningsrådet vil i forkant av en eventuell utbetaling av bagatellmessig støtte, be om en skriftlig bekreftelse og oversikt over all annen bagatellmessig støtte som foretaket har mottatt i løpet av de siste tre regnskapsårene. For foretak som er del av et konsern, gjelder maksimalgrensen som hovedregel for konsernet som sådan. Se for øvrig EUs forordning om bagatellmessig støtte (Kommisjonsforordning (EU) nr. 1407/2013).
Rapportering og utbetaling av støtte
Forskningsrådet vil kun utbetale midler til arrangementer som er gjennomført. Bevilgningen utbetales i etterkant på bakgrunn av godkjent sluttrapport. Dere skal føre eget prosjektregnskap for arrangementet. Forskningsrådet kan be om innsyn i sluttregnskapet og annen informasjon om arrangementet, herunder informasjon om deltakerantall. Bevilgningen skal ikke bidra til overskudd.
Aktuelle temaområder for denne utlysningen
Alle temaene under er aktuelle for utlysingen. Innenfor noen temaer er det krav og føringer som vektlegges spesielt. I søknadsskjema må du velge det tema som aktiviteten du søker om støtte fra er listet under.
Demokrati, styring og fornyelse
Midlene skal gå til arrangementer som fremmer forskningsbasert innovasjon i offentlig sektor og arrangementer som tar for seg brukermedvirkning som metode og praksis.
Midlene skal stimulere til møteplasser mellom forsknings- og innovasjonsmiljøer og aktører i offentlig sektor, sivilsamfunn og næringsliv.
Krav til arrangementet
- Arrangementet må være faglig forankret i én eller flere av de overordnede målene og prioriteringene som er beskrevet i porteføljeplan for Demokrati, styring og fornyelse.
- Arrangementet skal ha ulike aktører som målgruppe (for eksempel forsknings- og innovasjonsmiljøer, aktører i offentlig sektor, sivilsamfunn, næringsliv og brukere).
- Arrangementet må foregå i Norge.
- Dere kan søke om inntil 200 000 kroner.
Kontakter
Relevante planer
Norske forskningsorganisasjoner kan søke om støtte til å arrangere nasjonale eller internasjonale møteplasser (workshop, seminar, konferanse) som er i tråd med målene til Skatteøkonomisk forskning (SKATT).
For å være berettiget til støtte må temaet for arrangementet ditt ligge innenfor rammene av den tidligere programplanen for Skatteøkonomisk forskning, og arrangementet må ha god internasjonal forankring.
Vi støtter ikke arrangementer som er budsjetterte som aktiviteter i igangsatte prosjekter med finansiering fra programmet, inkludert sentrene for offentlig økonomi.
Kontakter
Energi, transport og lavutslipp
Midlene skal gå til arrangementer som er faglig forankret i en eller flere av prioriteringene som er beskrevet i porteføljeplanen for Energi, transport og lavutslipp. Søknaden må være innenfor et tematisk område innenfor energiforskning.
Følgende gjelder for søknader til temaet energi:
- Dere kan søke om maksimalt 100 000 kroner per arrangement.
- Vi vil gjøre en særlig nyttevurdering av gjentatte søknader om støtte til årlige arrangementer.
Kontaktperson
Relevante planer
Midlene skal gå til arrangementer som er faglig forankret i en eller flere av prioriteringene som er beskrevet i porteføljeplanen for energi, transport og lavutslipp. Søknaden må være innenfor et tematisk område innen transport og mobilitet.
Vi gir bare støtte til arrangementer der forskningsformidling utgjør en hoveddel av programmet.
Dere kan søke om maksimalt 100 000 kroner per arrangement og minimum 50 000 kroner.
Relevante planer
Hav
Dere kan søke om støtte til arrangementer som er faglig forankret i en eller flere av prioriteringene som er beskrevet i programplanen til HAVBRUK.
Dere kan søke om maksimalt kr. 100 000 per arrangement.
HAVBRUK programplan
Planen gir oversikt over
- utfordringer, mål og prioriteringer
- forventede resultater, virkninger og samfunnseffekter
- tilgjengelige ressurser og budsjett
Kontaktpersoner
Midler til arrangementsstøtte for dette temaet er brukt opp for 2022. Denne delen av utlysningen er dermed stengt for resten av året.
Dere kan søke om støtte til arrangementer som er faglig forankret i en eller flere av prioriteringene som er beskrevet i programplanen til MARINFORSK.
Dere kan søke om maksimalt kr. 100 000 per arrangement.
MARINFORSK programplan
Planen gir oversikt over
- utfordringer, mål og prioriteringer
- forventede resultater, virkninger og samfunnseffekter
- tilgjengelige ressurser og budsjett
Kontaktpersoner
- For å få støtte til et arrangement, kreves det at det på arrangementet blir presentert foreløpige eller endelige resultater fra minst tre forskningsprosjekter med finansiering fra MAROFF. Det skal fremkomme tydelig i prosjektsammendraget i søknadskjemaet og/eller prosjektbeskrivelsen hvilke prosjekter dette er.
- Vi gir bare støtte til arrangementer der forskningsformidling utgjør en hoveddel av programmet.
- Dere kan søke om maksimalt kr. 150 000 per arrangement.
MAROFF programplan
Planen gir oversikt over
- utfordringer, mål og prioriteringer
- forventede resultater, virkninger og samfunnseffekter
- tilgjengelige ressurser og budsjett
Kontaktpersoner
Helse
Dere kan søke om støtte til arrangementer som fremmer helseforskning og -innovasjon. Støtten skal bidra til å bygge kapasitet og kompetanse innenfor de tematiske prioriterte områdene i porteføljeplanen for Helse, og midlene skal stimulere til møteplasser mellom forsknings- og innovasjonsmiljøer og brukere. Vi ønsker også arrangementer som tar for seg brukermedvirkning som metode og praksis.
Krav til arrangementet
- Arrangementet må være faglig forankret i én eller flere av de overordnede målene og prioriteringene som er beskrevet i Porteføljeplan for Helse (se Relevante planer under).
- Arrangementet må involvere relevante brukere og i søknaden må dere beskrive nytteverdien av arrangementet for aktuelle brukergrupper.
- Legg inn tentativt program for arrangementet i prosjektbeskrivelsen.
- Arrangementet må foregå i Norge.
- Dere kan søke om minimum 100 000 og maksimalt 300 000 kroner. Dersom dere søker på et lavere eller et høyere beløp, vil søknaden bli avslått.
Kontakt
Relevante planer
Industri og tjenestenæringer
Midler til forskningsbasert innovasjon for nyskaping og omstilling er nå brukt opp for 2022.
Støtten skal stimulere til møteplasser for forskningsmiljøer, entreprenører, kapitalaktører, næringsliv og offentlige virksomheter som kobler eller vil koble forskning og innovasjon for nyskaping og omstilling.
Følgende gjelder for søknader om støtte som går under dette temaet:
- Arrangementet skal bidra til mer oppmerksomhet om forskningsdrevet og næringsrettet innovasjon.
- Forskningskomponenten må være synlig og tydelig i arrangementet.
- Arrangementet må planlegges og budsjetteres med minst 50 deltagere og det må være av nasjonal og/eller internasjonal interesse.
- Du kan søke om maksimalt 100 000 kroner per arrangement.
Forskningsrådet må gis anledning til å profilere seg.
Kontaktperson
Internasjonalisering
Kun Norges representanter i Management Committee (MC) for et COST-nettverk kan søke om støtte.
Forskningsrådet ønsker å bidra til fortsatt økt norsk deltagelse i COST. Det kan søkes om støtte til 2 ulike typer arrangementer:
- Større møter i COST-nettverket i Norge, først og fremst gjelder dette møter i Management Committee. For søknader gjelder følgende:
- Forskningsrådet kan bidra med inntil kr. 100 000.
- Støtten fra Forskningsrådet kan her utgjøre mer enn 50% av de totale kostnadene, men andre finansieringskilder skal synliggjøres i søknaden og det er et krav at finansieringen som COST sentralt gir i forbindelse med denne type arrangementer skal benyttes fullt ut.
- Støtte til formidlingsaktiviteter for å spre relevant kunnskap og informasjon fra nettverket til andre aktuelle forskningsmiljøer i Norge, gjennom etablering av nasjonale nettverk. Hensikten er at alle som det er aktuelt for skal kunne bidra inn i nettverket og delta i nettverkets aktiviteter. For søknader gjelder følgende:
- Forskningsrådet kan normalt bidra med inntil kr. 30 000. Høyere støttebeløp kan vurderes om det er godt begrunnet.
- Aktiviteten kan være i form av fysiske eller virtuelle møter, og også andre former for tiltak vil kunne vurderes.
Kontaktperson
Klima- og polarforskning
Midler til arrangementsstøtte for dette temaet er brukt opp for 2022. Denne delen av utlysningen er dermed stengt for resten av året.
Dere kan søke om støtte til arrangementer som er faglig forankret i en eller flere av prioriteringene som er beskrevet i porteføljeplanen for Klima og polar.
For søknader innenfor klimaforskning gjelder følgende:
- sluttseminarer for prosjekter (allerede finansiert av Forskningsrådet) støttes ikke - det skal dekkes av prosjektmidler
- arrangementer som gjennomføres årlig kan ikke få støtte i to påfølgende år
- dere kan søke om maksimalt kr. 100 000 per arrangement
Relevante planer
Midler til arrangementsstøtte for dette temaet er brukt opp for 2022. Denne delen av utlysningen er dermed stengt for resten av året.
Du kan søke om støtte til arrangementer som er faglig forankret i en eller flere av de polare prioriteringene som er beskrevet i porteføljeplanen for Klima og polar.
For søknader innenfor polarforskning gjelder følgende:
- Du kan søke om maksimalt 150 000 kroner per arrangement.
- Arrangementet bør ha internasjonal deltakelse. Arrangement med deltakelse fra ett eller flere europeiske land eller panoramalandene Canada, India, Japan, Kina, Russland, USA vil bli prioritert.
- Vi gir ikke støtte til seminarer for prosjekter finansiert av Forskningsrådet, det skal dekkes av prosjektmidler.
- Arrangementer som gjennomføres årlig, kan ikke få støtte to år på rad.
Kontaktpersoner
Relevante planer
Landbasert mat, miljø og bioressurser
Husk å merke av i søknadsskjemaet hvilke av undertemaene over som er mest relevante for søknaden.
Midler til arrangementsstøtte for dette temaet er nå brukt opp for 2022. Denne delen av utlysningen er dermed stengt for resten av året.
I denne utlysningen kan dere søke om støtte til arrangement innenfor temaene i porteføljeplan for landbasert mat, miljø og bioressurser.
Arrangementene skal dekke et bredere felt enn enkeltprosjekter, de skal være åpne og inkludere forvaltning og andre aktuelle brukere. Tanken er at arrangementene skal være med på å bringe ideer og tanker videre og gi nye impulser.
Følgende føringer gjelder for vurdering av arrangementer som søker støtte:
- nystartede eller nyskapende initiativ ønskes
- åpne fagseminar kan støttes
- kongresser gis ikke støtte
- store arrangementer som uansett vil gjennomføres støttes ikke
- sluttseminarer for prosjekter støttes ikke (skal dekkes av prosjektmidler)
- arrangementer som gjennomføres årlig kan ikke få støtte i to påfølgende år
- dere kan søke om maksimalt kr. 100 000 per arrangement
Relevante planer
Midler til arrangementsstøtte for dette temaet er nå brukt opp for 2022. Denne delen av utlysningen er dermed stengt for resten av året.
Arrangementene må være innenfor temaene naturmangfold og miljø.
Dere kan søke om maksimalt 100 000 kroner per arrangement.
Kontaktperson
Midlene skal gå til arrangementer som sprer kunnskap om sirkulær økonomi eller bidrar til kompetansedeling mellom relevante aktører. Du kan søke om støtte til arrangementer som tar utgangspunkt i en eller flere av de tematiske prioriteringene om sirkulær økonomi beskrevet i porteføljeplanen for Landbasert mat, miljø og bioressurser.
Følgende gjelder for søknader til temaet sirkulær økonomi:
- Du kan søke om maksimalt 100 000 kroner per arrangement
- Vi gir ikke støtte til seminarer for prosjekter finansiert av Forskningsrådet, det skal dekkes av prosjektmidler.
Kontakt
Relevante planer
Muliggjørende teknologier
Støtte til arrangementer innenfor bioteknologi. Arrangementet bør rette seg mot utviklingen eller anvendelsen av bioteknologi innenfor sektorene helse, landbruk, industri eller marin.
- Arrangementet må involvere relevante brukere og søknaden må beskrive nytteverdien av forskningen for aktuelle brukergrupper.
- Tentativt program for arrangementet må inkluderes i prosjektbeskrivelsen.
- Dere kan søke om maksimalt 100 000 kroner per arrangement.
BIOTEK2021 programplan
Planen gir oversikt over
- utfordringer, mål og prioriteringer
- forventede resultater, virkninger og samfunnseffekter
- tilgjengelige ressurser og budsjett
Kontaktpersoner
Vi finansierer ny kunnskap og teknologi som skal gi løsninger som fremmer produktivitet og effektivitet. IKT-faglig fokus er data og tjenester, kompleksitet og robusthet samt et trygt informasjonssamfunn. Satsingen dekker flere samfunnsområder og sektorer.
Dere kan søke om maksimalt kr. 100 000 per arrangement.
IKTPLUSS programplan
Planen gir oversikt over
- utfordringer, mål og prioriteringer
- forventede resultater, virkninger og samfunnseffekter
- tilgjengelige ressurser og budsjett
Kontaktperson
Arrangementene må rette seg mot temaene innen nanoteknologi, mikroteknologi og avanserte materialer, som er beskrevet i programplanen til NANO2021.
Dere kan søke om inntil kr. 100 000 per arrangement.
NANO2021 programplan
Planen gir oversikt over
- utfordringer, mål og prioriteringer
- forventede resultater, virkninger og samfunnseffekter
- tilgjengelige ressurser og budsjett
Se: NANO2021 programplan (pdf).
Kontaktpersoner
Utdanning og kompetanse
Dere kan søke om støtte til arrangementer som fremmer forskning og innovasjon innenfor fagfeltet. Støtten skal bidra til å bygge kapasitet og kompetanse innenfor FINNUTs prioriteringer og stimulere til møteplasser mellom brukere og forsknings- og innovasjonsmiljøer.
- Det er kun prosjekter som allerede har fått prosjektmidler gjennom FINNUT som kan søke.
- Arrangementet må være faglig forankret i én eller flere av prioriteringene som er beskrevet i programplanen til FINNUT.
- Arrangementet må involvere relevante brukere og søknaden må beskrive nytteverdien av forskningen for aktuelle brukergrupper.
- Tentativt program for arrangementet må inkluderes i prosjektbeskrivelsen.
- Arrangementet skal gjennomføres i Norge.
- Dere kan søke om inntil kr. 150 000.
- Støtte kan kun gis til å dekke direkte utgifter som f.eks. leie av lokaler, materiell, dekke reisekostnader og innkjøp av tjenester.
FINNUT programplan
Planen gir oversikt over
- utfordringer, mål og prioriteringer
- forventede resultater, virkninger og samfunnseffekter
- tilgjengelige ressurser og budsjett
Kontaktperson
Praktiske opplysninger
Krav til utforming
For utlysninger med løpende søknadsfrist er det ikke mulig å sende inn en søknad flere ganger. Gjør derfor søknaden helt ferdig før du sender den inn.
Generelle krav
- Søker må svare på alle punktene i Mal for prosjektbeskrivelse. Spørsmålene bør være besvart så konkret og spesifikt som mulig.
- Søker/prosjektansvarlig må være i riktig kategori.
- Søknaden må være innenfor tema/formål spesifisert i utlysningen.
- Søknadsskjemaet må være fullstendig utfylt.
- Beskrivelsen av prosjektet må svare på utlysningen.
- Søknaden og alle vedleggene skal skrives på norsk eller engelsk.
- Alle vedleggene skal være i PDF-format.
- De etterspurte vedleggene må ligge ved, og i riktig mal.
Krav til økonomi og budsjett
- Søknadsbeløp, hva det søkes om og eventuell egenfinansiering må samsvare med rammene for utlysningen.
- Budsjettet må være satt opp riktig, slik at det er tydelig hva det søkes midler til.
Du kan laste ned alle vedleggsmalene nederst i utlysningen.
Obligatoriske vedlegg
- prosjektbeskrivelse på maksimalt 5 sider etter fastlagt mal
- CV for prosjektleder på maksimalt 4 sider etter fastsatt mal
- program for arrangementet slik det foreligger på søknadstidspunktet
- for foretak: egenerklæring for bagatellmessig støtte etter fastlagt mal
Søknader som ikke oppfyller kravene over vil bli avvist.
Vi vil ikke vurdere dokumenter og nettsider det lenkes til i søknaden, eller andre vedlegg enn dem som er spesifisert over. Det er ikke teknisk validering på innhold i vedleggene du laster opp, så pass på å laste opp korrekt fil på riktig vedleggstype.
Vurderingskriterier
I 2019 innfører Forskningsrådet nye vurderingskriterier. Kriteriene er tilpasset slik at de vil være egnet til å vurdere både grunnleggende og anvendt forskning.
Kvalitet | KOS
• I hvilken grad konseptet er gjennomtenkt, troverdig og nyskapende.
Soliditet
• I hvilken grad målene for prosjektet er klare og relevante.
• Kvaliteten på planlagte leveranser i prosjektet.
Virkninger og effekter | KOS
• I hvilken grad forventede virkninger er spesifisert.
• I hvilken grad forventede samfunns-/system-effekter er spesifisert.
Kunnskapsdeling og -anvendelse
• Kvaliteten på planlagte kommunikasjons- og spredningsaktiviteter.
• I hvilken grad det er troverdig at de foreslåtte tiltakene i prosjektet vil gi de spesifiserte virkningene og effektene.
Gjennomføring | KOS
• I hvilken grad prosjektleder og prosjektgruppen er kvalifisert og har nødvendig samlet kompetanse og er i posisjon til å gjennomføre prosjektet.
• I hvilken grad ledelsesstrukturer og prosedyrer er hensiktsmessige.
Planer og organisering
• I hvilken grad prosjektplanen er oversiktlig og forståelig, og tidsplanen realistisk.
• I hvilken grad det er god sammenheng mellom mål og tiltak.
• I hvilken grad prosjektet er godt forankret hos prosjekteier og eventuelle samarbeidspartnere, og rolledelingen er klar.
• I hvilken grad budsjettet er realistisk og tilstrekkelig, og ressursene fordelt slik at hver partner kan fylle sin rolle.
• I hvilken grad mulige risikoer er drøftet.
Behandlingsprosedyre
Søknader blir behandlet administrativt i Forskningsrådet. Behandlingstiden er inntil 6 uker.
Last ned maler
- Mal for prosjektbeskrivelse - Støtte til arrangement.docx
- Template for Project Description - Support for Events.docx
- Template for CV.docx
- Template for CV researchers.docx
- Template for CV early career scientists.docx
- Egenerklæringsskjema for bagatellmessig støtte.docx
- Declaration form for de minimis aid.docx
Meldinger ved utskriftstidspunkt 30. november 2023, 18:21 CET