Vant spesialpris i VM for unge forskere

Nikolai Zemliansky vant et sommerseminar i Italia under International Science and Engineering Fair (ISEF) i USA.

Nikolai Og Matthieu under prisutdelingen.

Forskningskonkurransen ISEF regnes som VM for unge forskere, og Nikolai hadde tidligere vunnet klassen for naturvitenskap og teknologi under Konkurransen Unge Forskere. ISEF gikk av stabelen 8.-14. mai i Atlanta i USA. Alle deltakerne er førsteprisvinnere fra nasjonale konkurranser i sitt land eller i sin stat.

Matthieu Bou og Nikolai Zemliansky viste fram sine prosjekter sammen med 1750 finalister fra 63 land og stater. Se prosjektene deres her: LENKE

Nikolai ved standen som blir inspisert før bedømming.

Vant pris

Nikolai vant en av de høythengende spesialprisene, et sommerseminar i Italia i regi av Bruno Kessler Foundation.

Matthieu fikk ingen pris, men mange gode tilbakemeldinger på sin evne til å formidle og på sitt prosjekt om bærekraftig betong. Han har også fått tilbud om sommerjobb hos et firma som jobber med dette etter at de oppdaget hans prosjekt i Konkurransen Unge forskere.

Begge forteller at det har vært spennende å treffe andre deltakere og høre om deres prosjekter, og å få vurdering av sitt prosjekt av internasjonale dommere. Begge vil bruke deltakelsen på CVen og ta med seg erfaringene på veien videre. De har også fått treffe kjente forskere som George D. Yancopoulos som er medgründer, president og vitenskapelig sjef for Regeneron Pharmaceuticals.

Yancopoulos er innehaver av mer enn 100 patenter og var den ellevte mest siterte forskeren i verden på 1990-tallet. Han kom fra enkle kår og startet sin karriere i en talentkonkurranse.

Sammen med George D. Yancopoulos.

Morgendagens forskningshelter

I sine åpningstaler la ISEFs ledelse og sponsorer stor vekt på hvor viktige unge talenter er for å bringe verden videre.

- Dere er morgendagens forskningshelter, og vi kan ikke lykkes, eller endre verden til det bedre, uten dere som er neste generasjons forskere. Dere er i starten på deres karrierer som unge forskere, grip sjansen og bidra til en bedre verden, sa Dr George Yancopuolos fra hovedsponsoren Regeneron.

Andre talere, som leder av Georgia Institute of Technology, Ángel Cabrera, sa at det kan være spennende og viktig å studere flere disipliner og se sammenhenger. Selv har han tverrfaglig bakgrunn i datamaskiner, kunstig intelligens og psykologi.

Flere priser og konkurranser

Den norske finalen gikk av stabelen 22. april, og flere priser ble delt ut, som reisepriser til seminarer og konkurranser i flere land. EM er blant disse og finner sted i Nederland i september i regi av Europakommisjonen.

Meldinger ved utskriftstidspunkt 2. desember 2023, 18:31 CET

Det ble ikke vist noen globale meldinger eller andre viktige meldinger da dette dokumentet ble skrevet ut.