Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Regionale forskningsfond skal styrke forskning for regional innovasjon og utvikling ved å støtte opp under regionens prioriterte innsatsområder og mobilisere til økt FoU-innsats.

Nyheter

 • RFF NORD bevilger 27.6 millioner til bedrifter og institusjoner

  Fondsstyret for Regionale forskningsfond NORD (RFF NORD) besluttet i styremøte 10.januar 2018 å bevilge 27,6 millioner kroner til bedrifter og forskningsinstitusjoner. Fondet hadde to utlysninger høsten 2018; «Regional bedriftsprosjekter» og «Regionale institusjonsprosjekter» med søknadsfrist 10. oktober. Fondet mottok totalt 37 søknader og det ble innvilget støtte til 10 prosjekter.

 • ÅRSKONFERANSEN 2018:

  Men kven skal styre pengesekken?

  At eit regionalt perspektiv må sterkare inn i norsk forskings- og innovasjonspolitikk, var det stor semje om på årskonferansen for dei regionale forskingsfonda (RFF). Korleis dette skal skje – og ikkje minst kven som skal ha hand om pengesekken – er likevel spørsmål som skapar debatt.

 • ÅRSKONFERANSEN 2018:

  Ros for arbeid med offentleg sektor

  Dei regionale forskingsfonda (RFF) hausta mykje ros på konferansen – og då ikkje først og fremst frå seg sjølve – for å ha bidratt til å sette fokus på det store innovasjonsbehovet i offentleg sektor.

 • ÅRSKONFERANSEN 2018:

  Fleire forskarar ut i bedriftene

  Å få fleire forskarar ut av kontora og inn i bedriftene, kan vere eit godt grep for å auke innovasjonstakta i næringslivet. Det meiner økonomiprofessor Ragnar Tveterås.

Flere nyheter