Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Regionale forskningsfond skal styrke forskning for regional innovasjon og utvikling ved å støtte opp under regionens prioriterte innsatsområder og mobilisere til økt FoU-innsats.

Nyheter

 • Tildelinger kvalifiseringsstøtte høsten 2018

  RFF Midt lyste ut 9 millioner kroner til regional kvalifiseringsstøtte med frist 10.10.2018. 1,5 av disse var satt av til samiske tema. Nå er innstillingen klar. 17 av 24 omsøkte prosjekt fikk støtte til en samlet sum på i overkant av kroner 8 mill.

 • ÅRSKONFERANSEN 2018:

  Men kven skal styre pengesekken?

  At eit regionalt perspektiv må sterkare inn i norsk forskings- og innovasjonspolitikk, var det stor semje om på årskonferansen for dei regionale forskingsfonda (RFF). Korleis dette skal skje – og ikkje minst kven som skal ha hand om pengesekken – er likevel spørsmål som skapar debatt.

 • ÅRSKONFERANSEN 2018:

  Ros for arbeid med offentleg sektor

  Dei regionale forskingsfonda (RFF) hausta mykje ros på konferansen – og då ikkje først og fremst frå seg sjølve – for å ha bidratt til å sette fokus på det store innovasjonsbehovet i offentleg sektor.

 • ÅRSKONFERANSEN 2018:

  Fleire forskarar ut i bedriftene

  Å få fleire forskarar ut av kontora og inn i bedriftene, kan vere eit godt grep for å auke innovasjonstakta i næringslivet. Det meiner økonomiprofessor Ragnar Tveterås.

 • ÅRSKONFERANSEN 2018:

  Regionale forskingsfond gir viktig risikoavlastning

  For Noregs største farmasiselskap har støtte frå dei regionale forskingsfonda vore særs viktig for å oppretthalde tempoet i heilt nødvendig utforsking av nye produksjonsprosessar.

Flere nyheter