Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

FRIPRO er en åpen konkurransearena som favner alle fag. Vitenskapelig kvalitet er det avgjørende kriteriet for bevilgning. FRIPRO støtter den frie forskningen, som sikrer nasjonal kunnskapsberedskap i møtet med fremtidens utfordringer for næringsliv og samfunn.

Mer om FRIPRO

Nyheter

 • Tildeling for 2019

  107 nye FRIPRO-prosjekter

  Forskningsrådet deler ut 870 millioner kroner i Fri prosjektstøtte (FRIPRO) til 107 prosjekter som skal starte i 2019.

 • FRINATEK: 250 millioner til 32 forskningsprosjekter

  Resultatet for forskerprosjekt, unge forskertalenter og FRIPRO mobilitetsstipend er nå klart. Fagkomiteen for matematikk, naturvitenskap og teknologi (FRINATEK) tildeler 250 millioner kroner til 32 forskningsprosjekter.

 • FRIMEDBIO: 404 millioner til 48 forskningsprosjekter

  Resultatet for forskerprosjekt, unge forskertalenter og FRIPRO mobilitetsstipend er nå klart. Fagkomiteen for medisin, helse og biologi (FRIMEDBIO) tildeler 404 millioner kroner til 48 forskningsprosjekter.

 • FRIHUMSAM: 217 millioner til 27 forskningsprosjekter

  Resultatet for forskerprosjekt, unge forskertalenter og FRIPRO mobilitetsstipend er nå klart. Fagkomiteen for humaniora og samfunnsvitenskap tildeler 217 millioner kroner til 27 forskningsprosjekter.

 • Fri prosjektstøtte (FRIPRO) – én felles inngang for utlysninger åpne for alle fagområder

  Fri prosjektstøtte (FRIPRO) var tidligere delt i tre deler – FRIHUMSAM, FRIMEDBIO og FRINATEK – som hver hadde sine egne utlysninger i sine fagområder. Fra 8. november 2018 har vi én felles inngang for FRIPRO-utlysninger, hvor utlysningene er åpne for alle fagområder.

 • Intervjuer og tildeling i FRIPRO

  Aktuelle prosjektledere for unge forskertalenter er nå innkalt til intervju. Tildelingen til søknadstypene forskerprosjekt, unge forskertalenter og FRIPRO mobilitetsstipend vil bli offentliggjort i uke 48 eller 49.

 • Søknader om arrangementsstøtte ferdig behandlet av fagkomiteene

  Fagkomiteene for FRIHUMSAM, FRIMEDBIO og FRINATEK har ferdigbehandlet alle søknader om arrangementsstøtte som kom inn til fristen 25. april. Totalt har 22 søknader fått bevilgning.

 • Ny rapport:

  Her finner du "all" statistikk om FRIPRO

  I rapporten FRIPRO i tall 2012–2016 kan du finne ulike statistikker om de aktive prosjektene i tidsrommet, inkludert bevilgnings- og søknadsstatistikk. Rapporten kan også brukes som et oppslagsverk for å hente ut tall og statistikk om bestemte temaer eller områder.

Flere nyheter