Gå direkte til innhold

FRIPRO er en åpen konkurransearena som favner alle fag. Vitenskapelig kvalitet er det avgjørende kriteriet for bevilgning. FRIPRO støtter den frie forskningen, som sikrer nasjonal kunnskapsberedskap i møtet med fremtidens utfordringer for næringsliv og samfunn.

Mer om FRIPRO

Nyheter

 • Fri prosjektstøtte (FRIPRO) – én felles inngang for utlysninger åpne for alle fagområder

  Fri prosjektstøtte (FRIPRO) var tidligere delt i tre deler – FRIHUMSAM, FRIMEDBIO og FRINATEK – som hver hadde sine egne utlysninger i sine fagområder. Fra 8. november 2018 har vi én felles inngang for FRIPRO-utlysninger, hvor utlysningene er åpne for alle fagområder.

 • Intervjuer og tildeling i FRIPRO

  Aktuelle prosjektledere for unge forskertalenter er nå innkalt til intervju. Tildelingen til søknadstypene forskerprosjekt, unge forskertalenter og FRIPRO mobilitetsstipend vil bli offentliggjort i uke 48 eller 49.

 • Søknader om arrangementsstøtte ferdig behandlet av fagkomiteene

  Fagkomiteene for FRIHUMSAM, FRIMEDBIO og FRINATEK har ferdigbehandlet alle søknader om arrangementsstøtte som kom inn til fristen 25. april. Totalt har 22 søknader fått bevilgning.

 • Ny rapport:

  Her finner du "all" statistikk om FRIPRO

  I rapporten FRIPRO i tall 2012–2016 kan du finne ulike statistikker om de aktive prosjektene i tidsrommet, inkludert bevilgnings- og søknadsstatistikk. Rapporten kan også brukes som et oppslagsverk for å hente ut tall og statistikk om bestemte temaer eller områder.

 • 2151 søknader til aprilfristen

  Søknadsfristen 25. april var den største noensinne, med 2,1 milliarder i utlyste midler. Vi fikk inn 2151 søknader, som også er det største antallet vi har mottatt noen gang.

Flere nyheter