Gå direkte til innhold

FRIPRO er en åpen konkurransearena som favner alle fag. Vitenskapelig kvalitet er det avgjørende kriteriet for bevilgning. FRIPRO støtter den frie forskningen, som sikrer nasjonal kunnskapsberedskap i møtet med fremtidens utfordringer for næringsliv og samfunn.

Mer om FRIPRO

Nyheter

 • Søknader om arrangementsstøtte ferdig behandlet av fagkomiteene

  Fagkomiteene for FRIHUMSAM, FRIMEDBIO og FRINATEK har ferdigbehandlet alle søknader om arrangementsstøtte som kom inn til fristen 25. april. Totalt har 22 søknader fått bevilgning.

 • Ny rapport:

  Her finner du "all" statistikk om FRIPRO

  I rapporten FRIPRO i tall 2012–2016 kan du finne ulike statistikker om de aktive prosjektene i tidsrommet, inkludert bevilgnings- og søknadsstatistikk. Rapporten kan også brukes som et oppslagsverk for å hente ut tall og statistikk om bestemte temaer eller områder.

 • 2151 søknader til aprilfristen

  Søknadsfristen 25. april var den største noensinne, med 2,1 milliarder i utlyste midler. Vi fikk inn 2151 søknader, som også er det største antallet vi har mottatt noen gang.

 • Nye COST-forskernettverk

  Norske forskere har mulighet til å melde seg på 40 nye COST-nettverk som starter i år, de fleste i løpet av sommeren.

 • Muligheter og utfordringer for tverrfaglig forskning

  Forskningsrådet har fått utarbeidet en gjennomgang av tverrfaglig forskning i Norge basert på case studier. Parallelt har vi undersøkt om tverrfaglige prosjektsøknader diskrimineres innenfor vår åpne konkurransearena for forskning – Fri prosjekstøtte (FRIPRO).

Flere nyheter