Gå direkte til innhold

FRIPRO er en åpen konkurransearena som favner alle fag. Vitenskapelig kvalitet er det avgjørende kriteriet for bevilgning. FRIPRO støtter den frie forskningen, som sikrer nasjonal kunnskapsberedskap i møtet med fremtidens utfordringer for næringsliv og samfunn.

Mer om FRIPRO

Nyheter

 • Tildeling for 2018

  113 nye FRIPRO-prosjekter

  Forskningsrådet deler ut nærmere en milliard kroner i Fri prosjektstøtte (FRIPRO) til 113 prosjekter som skal starte i 2018.

 • FRINATEK: 232 millioner til 29 forskningsprosjekter

  Resultatet for forskerprosjekt, unge forskertalenter, FRIPRO mobilitetsstipend og arrangementsstøtte er klart. Fagkomiteen for matematikk, naturvitenskap og teknologi (FRINATEK) tildeler 232 millioner kroner til 29 forskningsprosjekter og en halv million kroner til tre arrangementer.

 • FRIHUMSAM: 249 millioner til 31 forskningsprosjekter

  Resultatet for forskerprosjekt, unge forskertalenter, FRIPRO mobilitetsstipend og arrangementsstøtte er klart. Fagkomiteen for humaniora og samfunnsvitenskap (FRIHUMSAM) tildeler 249 millioner kroner til 31 forskningsprosjekter og 2,7 millioner kroner til 17 arrangementer.

 • FRIMEDBIO: 433 millioner til 53 forskningsprosjekter

  Resultatet for forskerprosjekt, unge forskertalenter, FRIPRO mobilitetsstipend og arrangementsstøtte er klart. Fagkomiteen for medisin, helse og biologi (FRIMEDBIO) tildeler 433 millioner kroner til 53 forskningsprosjekter og 600.000 kroner til tre arrangementer.

 • Nå kan du lese utlysningsteksten for FRIPROs hovedutlysning i 2018

  Den er lagt ut som en planlagt utlysning, og søknadsfristen er 25. april 2018.

Flere nyheter