Gå direkte til innhold
 

Forskningsrådets formidlingspris til geolog:

Fortidens kriser ga formidlingspris

Forskningsrådets formidlingspris for 2017 på 500 000 kroner er tildelt Henrik Svensen ved Institutt for geofag ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Oslo.

Henrik Svensen får Forskningsrådets formidlingspris for 2017. (Foto: Privat) Henrik Svensen, som forsker innen feltet vulkanisme og fortidens kriser, er en av Norges fremste formidlere av egen forskning, men også en tydelig formidler av geologisk forskning generelt, skriver juryen for formidlingsprisen i sin begrunnelse. – Det ligger stor faglig kunnskap og stort samfunnsengasjement bak Henrik Svensens formidlingsaktivitet, og med sin evne til å popularisere og benytte seg av ulike medier og formidlingsformer, er Svensen et godt eksempel for andre.

Juryen legger videre vekt på Svensens langsiktige arbeid for å fremme formidling som aktivitet og fag på Universitetet i Oslo langt ut over eget fag. – Det har vært lagt ned et betydelig arbeid fra prisvinneren for å fremme faglig utvikling blant studenter og forskere, og han har vært en sterk og tydelig mentor for unge studenter som ønsker å formidle forskning til samfunnet.

Det fremholdes også at Svensen har bidratt til utviklingen av forskningsformidling i Norge ved å fremme viktige debatter om utviklingstrekk innen feltet.

Tidligere vinnere har blant andre vært Frank Aarebrot, Terje Tvedt, Anine Kierulf og Ingun Grimstad Klepp.

Skrevet av:
Thomas Evensen
Publisert:
28.09.2017
Sist oppdatert:
18.10.2017