Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Fem verdinettverk får støtte fra VERDIKT

Programstyret har besluttet å støtte fem verdi-nettverk som skal bidra til økt internasjonalisering og verdiskaping av norsk IKT-forskning.

Temaene for de fem nye nettverkene er tingenes internett, sikkerhet, arkitektur, anvendelser, brukergrensesnitt og dataspill.

- Vi har store forventninger til Verdinettverkene. De vil bli viktige støttespillere for VERDIKT og skal bidra til økt verdiskaping og internasjonalisering av norsk IKT-forskning innen de temaene som nettverkene favner, sier programstyreleder i VERDIKT, Tanja Storsul.

I beslutningen om hvem som fikk støtte er det blant annet lagt vekt på kvalifikasjonene til prosjektleder, gode planer der man utnytter samarbeidsformer for å styrke nettverkets verdiskapning, deltagelse fra både næringsliv og forskningsmiljø og at de favner pågående prosjekter, prioriterte temaer og VERDIKTs fagsøyler.

Fire av nettverkene springer ut av Ressursnettverkene som fikk støtte i perioden 2008–2010.

- VERDIKT er godt fornøyd med at fem meget gode søknader fikk støtte med en ramme på inntil ti millioner kroner, sier Storsul.

Verdinettverkene er:

  • Forum for research and Innovation in Security and Communications. Prosjektansvarlig er Fakultet for teknologi, matematikk, elektroteknikk ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet. Prosjektleder er Stig Frode Mjølsnes.
  • Fremtidens internett arkitektur og anvendelser – fra forskning til innovativ praksis. Prosjektansvarlig er Den Norske Dataforening Distrikt Østlandet, og prosjektleder er Francis D'Silva.
  • INREMO: Verdinettverk for Interaktive Representasjoner og Modeller. Prosjektansvarlig er InterMedia, Universitetet i Oslo og prosjektleder er Anders Kluge.
  • Internet of Things Value Creation Network. Prosjektansvarlig er SINTEF-IKT Trondheim, og prosjektleder er Ovidiu Vermesan.
  • JoinGame 2.0 – Verdinettverk på dataspill. Prosjektleder er Institutt for datateknikk, og informasjonsvitenskap, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet. Prosjektleder er Alf Inge Wang.

14 søknader ble sendt inn til fristen den 16. februar. Det totalt søkte beløpet var på 24,2 millioner.

Skrevet av:
Geir Aas
Publisert:
15.04.2011
Sist oppdatert:
13.09.2016