Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Sentre for forskningsdrevet innovasjon:

Stor interesse for å bli SFI

Forskningsrådet har mottatt hele 44 søknader fra bedrifter og forskningsmiljøer som sammen ønsker å få status som Senter for forskningsdrevet innovasjon (SFI). Konkurransen er hard, da de finansielle rammene kun åpner for seks til åtte sentre.

Lars Espen Aukrust Lars Espen Aukrust (Foto: Erlend Aas/Scanpix) – SFI-ordningen er et viktig tilskudd for å gjøre norsk næringsliv mer kunnskapsintensivt og internasjonalt konkurransedyktig, sier Lars Espen Aukrust, divisjonsdirektør i Forskningsrådet.

– Det langsiktige forskningssamarbeidet mellom næringsliv og forskningsmiljøer er med på å styrke en kultur hvor næringslivet er mer bevisst forskningens rolle i sitt innovasjonsarbeid, samtidig som forskningsmiljøene i større grad må levere resultater som næringslivet kan høste av.

SFI-ordningen ble introdusert i 2006 og det finnes i dag 14 sentre i Norge.

– Vi kan allerede se mange positive effekter av det første kullet. Flere av våre sentre høster internasjonal anerkjennelse. Jeg kan for eksempel nevne Concrete Innovation Centre som på noen få år har lykkes med å gjøre norsk forskning på bærekraftig betong meget internasjonalt attraktiv, sier Aukrust.

Terje Rønning er FoU-sjef ved Norcem som er en del av SFI-en Concrete Innovation Centre. Terje Rønning er FoU-sjef ved Norcem som er en del av SFI-en Concrete Innovation Centre. (Foto: Sverre Jarild)

– Vi er fornøyde med responsen og syns det er gledelig at miljøer knyttet til områder hvor vi har sett et spesielt behov for sentre har vært aktive. I utlysningen la vi spesiell vekt på å få inn søknader innenfor tjenesteyting, helse, transport, mat og miljøteknologi og det har gitt resultater, sier Liv Jorunn Jenssen koordinator for SFI-ordningen.

Skrevet av:
Susanne Ringdal
Publisert:
26.04.2010
Sist oppdatert:
13.09.2016