Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Workshop: Klimatjenester – muligheter for norske forskere og brukere i EU

Sted:
Forskningsrådets lokaler på Lysaker
Starter:
17.06.2015 09:30 CET
Avsluttes:
17.06.2015 16:00 CET
Kalender:
Legg til (ical)
Klimaforskningen har gitt en enorm produksjon av kunnskap om klima. Klimatjenester handler om å bruke kunnskap om klima for å få til bedre beslutninger på alle nivåer fra privatpersoner til myndigheter.

Se presentasjoner og nyheter fra arrangementet nederst på siden.

Informasjon i forkant av workshopen:
Det er nå stor aktivitet innen klimatjenester i EU og i det felleseuropeiske forskningssamarbeidet JPI Climate. Forskningsrådet har også føringer fra Klima- og miljødepartementet om å fremheve klimatjenester i sine utlysninger. Terminologien klimatjenester er ny for mange, og det fremkommer ikke tydelig hvem utlysningene i Horisont 2020 og fellesutlysninger i JPI Climate rettes mot.

Derfor arrangerer Forskningsrådet en workshop der klimatjenester står på dagsorden. Vi vil gjøre et dypdykk i tematikken og dissekere relvante utlysninger i Horisont 2020. Vi legger også til rette for at brukere, beslutningstakere og forskere innenfor ulike sektorer kan møtes og diskutere begrepet klimatjenester. Kanskje vil nye ideer fødes og nye konsortier etableres.

Merk at arrangementet først og fremst rettes mot klimatilpassing. Klimatjenester er også relevant for andre deler av klimaforskningen, slik som omstilling til lavutslipssamfunnet.

Se programmet her.

I forkant av workshopen i Oslo arrangerte JPI Climate workshop om klimatjenester i Brussel.