Gå direkte til innhold

ZEB-konferansen 2014

Sted:
Ullevål Business Class AS (UBC), Ullevål Stadion, Oslo
Starter:
04.09.2014 08:00 CET
Avsluttes:
04.09.2014 16:00 CET
Kalender:
Legg til (ical)
Det siste innen forskning på framtidens bygg presenteres på årets ZEB-konferanse i Oslo 4. september: Nullutslippsbygg – et steg mot nullutslippssamfunnet

Illustrasjon: Snøhetta/EVE Illustrasjonen viser pilotbygget Multikomfort Larvik. Her vil Optimera og Brødrene Dahl teste ut forskning innen energieffektivisering, bo-komfort og bærekraftige løsninger i praksis. Arkitekt: Snøhetta. (Illustrasjon: Snøhetta/EVE)

Forskningssenteret ZEB utvikler materialer, komponenter og bygningskonsepter, samt metoder og verktøy som kan medvirke til at fremtidens byg¬ninger ikke bidrar til klimagassutslipp i løpet av levetiden. Gjennom sine industripartnere, har forskningssenteret ZEB en unik mulighet til å teste ut både nye løsninger og nye produkter.

Veien videre for byggenæringen

Blant temaene som tas opp på årets konferanse er koblingen mellom privatbilen og boligen, bruk av nye produkter og materialer, tanker om veien videre for byggenæringen, samt erfaringer fra ZEB-pilotprosjektene Powerhouse Kjørbo, Håkonsvern, Multikomfort Larvik og boligområdet Ådland.

– ZEB-senteret ser på mange aspekter ved framtidens bygg. På konferansen vil det bli presentert resultater fra forskningen som vil være nyttige for alle som ønsker å være oppdatert på det siste innen nullutslippsbygg, sier centre manager i ZEB, Anne Gunnarshaug Lien.

Erfaringer fra pilotbygg

Blant pilotbyggene som presenteres er Multikomfort Larvik på Ringdalsskogen ved Larvik som Brødrene Dahl og Optimera sammen står bak. Pilotbygget skal være et opplæringssenter for Multikomfort-konseptet til de to selskapene. Multikomfort skal gjøre det enklere å bygge nytt og rehabilitere, også med energi- og miljøvennlige løsninger.

Konseptet består av et sett tekniske løsninger og beskrivelser. Når myndighetene kommer med nye krav og standarder, innarbeides de i konseptet slik at rørleggere, byggmestere, entreprenører og andre håndverkere som bruker Multikomfort, alltid vil holde seg innenfor gjeldende regelverk.

– Vår oppgave er å bringe løsninger fra forskningslaboratoriet ut til praktisk bruk, slik at ønskede miljøgevinster kan høstes. Med Multikomfort ønsker vi å gjøre det enkelt å forstå, selge, spesifisere, budsjettere og installere for små og store aktører i byggenæringen. I Multikomfort Larvik skal vi både demonstrere og gi opplæring i installasjon av teknologi på markedet i dag og teste ut morgendagens muligheter, sier leder for Multikomfort-satsingen i Optimera, Odd Treffen.
Kom på ZEB-konferansen 2014, så får du høre mer om dette og andre spennende prosjekter og temaer. Les mer og meld deg på her.

Tid: 4. september kl. 10.15-16.30 (Brød & Miljø fra 08.00-10.00)
Sted: Ullevål Business Class AS (UBC), Ullevål Stadion, Oslo