Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

VRI-avslutning og oppstart av ny regional satsing 16.-17. november

Stor deltakelse på VRIs sluttkonferanse

136 mennesker fra hele landet deltok på avslutningskonferansen for VRI-programmet på Fornebu, Bærum onsdag 16. og torsdag 17. november. Og naturlig nok var interessen meget stor for Forskningsrådets videreføring av det regionale arbeidet fra 2017.


Den første konferansedagen hadde overskriften "10 år med VRI – hva har vi fått til og hva har vi lært?" og innbød til et tilbakeblikk og en oppsummering av aktiviteter og resultater fra VRI. På podiet sto både ulike representanter for bedrifter, fyllkeskommuner, forskningsinstitusjoner og virkemiddelaktører.

Grete Ellingsen, statssekretær i Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD), snakket om forventninger til det regionale FoU- og innovasjonarbeidet i åpningsinnlegget sitt.

Temaet for torsdag den 17.november var "Hvor går veien videre etter VRI?". Arvid Hallén, adm.dir. i Forskningsrådet fulgte opp i sitt innlegg "Videreføring av det regionale arbeidet i Forskningsrådet".

Videreføringen av VRI er godt i gang og søknadene fra regionene er nå under behandling.  Det er programstyret for VRI som vil beslutte hvem som får tildelinger i sitt møte 14.desember. Nyheten om bevilgningene kommer den 15.desember.

Filmen om VRI kan lastes ned fra videoarkivet.

Presentasjonene fra 16.november finner du her.

Presentasjonene fra 17.november finner du her.

 

Glimt fra samlingen

I dialogen om "Utfordringer ved regional utvikling" deltok (f.v.) Jon P. Knudsen, UiA, Tine Sundtoft, fylkesrådmann i Vest-Agder, Anne Kjersti Fahlvik, divisjonsdirektør Forskningsrådet, Lars Ueland Kobro, ordstyrer, Vincent Fleischer, avdelingsdirektør KMD, Even Ystgård, funksjonsleder næring, Nord-Trøndelag fylkeskommune og Gunn-Marit Helgesen, KS leder og leder i programstyret for VRI.

Lansering av ny "VRI-bok". Forfatterne Rune Dahl Fitjar, Universitet i Stavanger, Arne Isaksen og Jon P. Knudsen, Universitetet i Agder signerte villig en utgave til de som ønsket det.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Glade arrangører fra Forskningsrådet (f.v.) Marte-Eline Stryken, Trine Steen og Hilde Garegg Gårdsmoen.

 

  

 

Skrevet av:
Idun Alhajjam
Publisert:
05.12.2016
Sist oppdatert:
05.12.2016