Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Forskningstemaer for programmet er aldring, konsekvenser av økt velstand og rikdom, internasjonal migrasjon, familie og samfunn, verdiskaping og organisering i arbeidslivet, og oppslutning om, organisering og styring av velferdssamfunnet.

Les mer om programmet

Nyheter

 • Ny forskningsinnsats fra 2018

  Forskningsrådet har som mål å få på plass et nytt programstyre for velferd, arbeidsliv, migrasjon, sykefravær, pensjon og barn- og oppvekstområdet før sommeren 2018 og en ny utlysning av forskningsmidler i høst.

 • Frokostseminaret "Arbeidsmigranters liv i Norge 8/11 2017"

  Arbeidsinnvandring - mer enn bare arbeid

  Norge har de siste årene hatt stor innvandring fra EU/EØS-området. Mange migranter lever transnasjonale liv og har ulike tilknytningspunkter til forskjellige deler av verden.

 • Frokostseminaret "Oppvekst, ulikhet og muligheter 1/11 2017"

  Oppvekst, ulikhet og muligheter

  Barn og unges oppvekstsvilkår er viktige for hvordan de klarer seg senere i livet. Hvilken betydning har barnehage, etnisk bakgrunn og erfaringer med barnevern for barn og unges muligheter senere l livet?

 • Frokostseminaret "Det nye arbeidslivet 25/10 2017"

  Endringer som preger arbeidslivet

  Hvilke endringer preger det norske arbeidslivet ? Jan Erik Døvik presenterer hvordan midlertidige jobber påvirker folks jobbkarrierer og Liza Reisel ser på hvordan kjønnsforskjeller påvirker prosesser i arbeidsmarkedet.

Flere nyheter