Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

UTDANNING2020 var et tiårig forskningsprogram om utdanningssektoren – fra barnehage til doktorgradsutdanning. Programmet finansierte forskning om undervisning og læring, styring, ledelse og organisering og utdanning i samspill med arbeids- og samfunnsliv. Programmet er nå del av programmet FINNUT.

Nyheter

 • Nytt program med rikholdig portefølje

  Programstyret i det nye utdanningsprogrammet har startet planleggingen og arbeidet med ny programplan.

 • Voksnes læring:

  Gullgruve for forskning om voksnes læring

  Nylig ble resultatene fra den største internasjonale undersøkelsen om voksenes kompetanse tilgjengelige. Forskningsrådets utdanningsprogram har i år tildelt midler til fire forskerprosjekter som skal benytte data fra PIAAC-undersøkelsen.

 • Lærerrollen sett fra lærernes ståsted

  NTNU Samfunnsforskning har nylig utgitt en rapport om Sissel og Einar Skaalviks prosjekt ”Skolen som arbeidsplass: trivsel, mestringsforventning, stress og utbrenthet".

 • Nytt utdanningsprogram:

  Lyser ut 300 mill. kroner til forskning og innovasjon

  Det nye programmet for forskning og innovasjon i utdanningssektoren, FINNUT, vil lyse ut over 300 mill. kroner til nye prosjekter i 2014 og 2015. Om lag halvparten av midlene vil bli lyst ut i desember, med søknadsfrist 13. februar 2014.

 • Vanskeligere enn antatt å være tospråklig

  Tospråklige barn har større utfordringer med språklæring enn tidligere antatt, skriver Aftenposten. Dette viser forskning fra et prosjekt finansiert av Forskningsrådets program Utdanning 2020.

 • FINNUT-lansering på nett

  14. januar lanseres FINNUT - det nye programmet på utdanningsområdet. Lanseringen og seminaret kan du se direkte på nettet.

Flere nyheter

Kalender

 • 14.01.14-14.01.14

  Lanseringskonferanse for FINNUT

  Forskningsrådets nye program for forskning og innovasjon i utdanningssektoren, FINNUT, arrangerer lanseringskonferanse 14. januar på Litteraturhuset i Oslo. Arrangementet streames.

 • 15.01.14-15.01.14

  Temaseminar: Spesialpedagogisk forskning – hvor spesielle skal vi være?

  Bruken av spesialpedagogisk hjelp og spesialundervisning øker i norsk skole og temaet er stadig oftere på den politiske dagsordenen. Det nye forskningsprogrammet forskning og innovasjon i utdanningssektoren – FINNUT lyser ut 28 millioner til forskning på feltet og inviterer sammen med Kunnskapssenteret for utdanning til temaseminar om spesialpedagogisk forskning.

Se hele kalenderen