Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

38 søknader til Pilot-T og Innovasjonsprosjekter i offentlig sektor

Søknadene som kom inn til søknadsfristen 10. oktober skal nå vurderes av eksperter. Vedtak om tildeling skal etter planen gjøres i januar 2019 for Pilot-T og februar 2019 for Innovasjonsprosjektene i offentlig sektor.

21 bedrifter har søkt om til sammen 137 millioner kroner for å utvikle, teste og pilotere nye transportløsninger gjennom Pilot-T-ordningen. Interessen har vært stor for Forskningsrådets nye virkemiddel for innovasjon i transportsektoren, og bedriftene kjemper om totalt 40 millioner kroner.

Forskningsrådet mottok 17 Innovasjonsprosjekter i offentlig sektor. Det er stor bredde i søknadene som omhandler alt fra infrastruktur til nye mobilitetsløsninger. Det ble til sammen søkt om 104 millioner kroner, og det er utlyst 25 millioner kroner til disse prosjektene.

Oversikt over hvilke søknader som behandles i Forskningsrådet vil bli tilgjengelig i begynnelsen av november. Listen finner dere her. Velg TRANSPORT på nedtrekksmeny, eventuelt egen bedrift eller organisasjon.

Videre prosess
Søknadene skal nå gjennom en administrativ forhåndsvurdering. Deretter sendes søknadene til vurdering hos eksperter. I november, desember og januar møtes ekspertene for å diskutere søknadene. Det er programstyret til Transport 2025 som vil fatter vedtak i januar for Pilot-T og februar for innovasjonsprosjektene i offentlig sektor. Så fort beslutning om tildeling foreligger, vil det bli publisert en liste over prosjektene som får tildeling på våre nettsider

Skrevet av:
Publisert:
19.10.2018
Sist oppdatert:
26.10.2018