Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Vellykket brukermøte for synkrotron- og nøytronforskning

Den 19-20. januar 2015 ble det avholdt norsk brukermøte for synkrotron- og nøytronforskning. Møtet hadde et tett og faglig variert program med 24 foredrag av inviterte foredragsholdere. I tillegg ble ca. 40 postere ble vist frem av ivrige studenter og forskere.

Møtet ble som sist, i 2012, avholdt på Sola Strand Hotell ved Stavanger. Programkomiteen, som bestod av Ole Martin Løvvik (SINTEF), Reidar Lund (Universitetet i Oslo) og Sverre Magnus Selbach (NTNU), inviterte de norske fagmiljøene til å sende inn forslag til foredrag og postere. Utvelgelse av foredrag ble basert på kriteriene faglig kvalitet og tematisk bredde i programmet, samt prioritering av nye grupper og yngre forskere. Det ble også invitert internasjonale foredragsholdere fra store europeiske synkrotron- og nøytronfasiliteter, og disse holdt meget inspirerende foredrag. De påmeldte foredragene hadde også en spennende faglig variasjon.

Alle masterstudenter- og PhD stipendiater som søkte, fikk reisestøtte for å delta på brukermøtet. Det ble delt ut totalt 18 stipender på 2500,- kroner. Studenten/stipendiaten måtte presentere en poster som omhandler sitt pågående eller planlagte forskningsarbeid.

Det var over 80 deltagere som overvar et tett og faglig variert program. Brukermøtet ble avsluttet med en debatt rundt fremtiden for synkrotron- og nøytronforskning i Norge og hvilke muligheter og utfordringer vi står overfor.

Konferansen ble finansiert av program for synkrotron- og nøytronforskning (SYNKNØYT) og gjennomført i samarbeid med programadministrasjonen i Forskningsrådet.

Programmet og Abstract-boken fra møtet ligger i lenker på høyre side.

Skrevet av:
Publisert:
28.10.2014
Sist oppdatert:
09.10.2015