Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Zendera

Vi forenkler transportørens hverdag ved å automatisere administrative oppgaver.

Kim Iversen (Foto: Steffen Hansen/Forskningsrådet)

Zendera-teamet består av Kim Aleksander Hammer Iversen (27 år) som er prosjektleder og CEO, og Eirik Sælleg Antonsen (27 år) som er CTO. Prosjektet er tilknyttet Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU).

Kim Aleksander Hammer Iversen er utdannet sivilingeniør og har erfaring som gründer, da han har vært med på å starte 3 tidligere selskaper.

Hva er kundeproblemet og løsningen?
Over 50% av lastebiltransportørene i Norge har en driftsmargin på under 5% mye på grunn av uproduktiv personell på kontoret, lav fyllingsgrad i bilen og lite effektive ruter. Ikke bare er dette dumt for transportørene, men også for samfunnet som får økt trafikk, klimagasser og veislitasje. Zendera jobber for å løse problemene med å utvikle et smartere transportadministrasjonssystem, som er kjerne systemet til transportøren. Systemet automatiserer store deler av de administrative oppgavene, og det optimaliserer fyllingsgrad og ruter.

Hvorfor ønsker dere å satse på entreprenørskap og Zendera?
Frihet er stikkordet vi legger vekt på. Frihet til å kunne mikse kunnskapen vår med enorm arbeidsvilje for å skape en større frihet for våre kunder. Løsningen vår på kundeproblemet fører til frihet for kundene, noe som igjen kan gjenspeile seg i samfunnet. Det kan bidra til mindre trafikk, klimagasser og veislitasje. Det er svært motiverende og spennende å ha en slik ide som vi jobber med.

Hva vil støtten fra Forskningsrådet bety for dere?
Støtten betyr at vi kan utvikle bedriften vår i et mye høyere tempo enn om vi ikke hadde støtten. Det betyr også at vi kan øke kunnskapsressursene våre og sannsynligheten for at vi vil lykkes med prosjektet.

Hvilken kunnskap bygger prosjektet på og hvordan bidrar NMBU?
Universitet bidrar med stor kunnskap innenfor geoinformatikk. Behandling av kartdata er en sentral del av automatiseringsoppgaven og universitets lange erfaringer innen feltet gir oss et veldig godt utgangspunkt, noe som forenkler oppgavene våre.

 

Skrevet av:
Steffen Hansen/Forskningsrådet
Publisert:
12.09.2018