Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Pazzing

Underholdningsplattform som kombinerer geolokasjon og utvidet virkelighet (AR) for smarttelefoner og nettbrett.

Martin Mathisen, Håvard Mathisen (Foto: Steffen Hansen/Forskningsrådet)

Pazzing-teamet består av Martin David Hamre Mathisen (25 år), Håvard Emmanuel Hamre Mathisen (27 år) og Jørgen Hansen Eiane (25 år). Prosjektet er tilknyttet Universitetet i Tromsø (UiT).

Martin David Hamre Mathiesen har jobbet innen prosjektledelse for andre prosjekter og har i tillegg en master i Økonomi og Administrasjon, Håvard Emmanuel Hamre Mathisen har fullført en master i Informatikk og Jørgen Hansen Eiane har hatt verv innen markedsføring og grafisk design.

Hva er kundeproblemet og løsningen?
Pazzing AS utvikler en underholdningsplattform for smarttelefoner og nettbrett som digitaliserer utfordringer og 'puzzles' ved kombinasjonen av geolokasjon og utvidet virkelighet (AR). Spillere aktiviseres gjennom oppgaver og opplevelser som utfordrer kognitive egenskaper på en underholdende måte med interaksjon på tvers av den virkelige- og fiktive verden. Krysningen av dette resulterer i en unik spillopplevelse.

Hvorfor ønsker dere å satse på entreprenørskap og Pazzing?
Vi er skapere som ønsker å utfordre eksisterende løsninger innen utvidet virkelighet (AR); fordi vi mener det er nødvendig for kontinuerlig forbedring. Bakgrunnen er at vi har en iboende interesse og «passion» for å utvikle spill og underholdning.

Hva vil støtten fra Forskningsrådet bety for dere?
Støtte fra Forskningsrådet er avgjørende for første fase i utviklingen av spillkonseptet og for at vi skal kunne skalere utviklingsprosessen videre. STUD-ENT-støtte bidrar til at vi kan lage første versjon som lanseres i Norge. I tillegg er støtten et sentralt springbrett til videre finansiering.

Hvilken kunnskap bygger prosjektet på og hvordan bidrar UiT?
Prosjektet bygger på kompetanse av et tverrfaglig team fra Universitetet i Tromsø med bakgrunn i teknologisk utvikling, forretningsutvikling og entreprenørskap. Gjennom UiT har prosjektet mottatt støtte og veiledning fra universitetets entreprenørskapsprogrammer.

 

 

Skrevet av:
Steffen Hansen/Forskningsrådet
Publisert:
12.09.2018