Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

52 STUD-ENT-søknader mottatt til søknadsfristen i 2018

Til søknadsfristen, 14. februar 2018, mottok Forskningsrådets STUD-ENT totalt 52 søknader fra hele 13 ulike universiteter og høyskoler.

Totalt ble det utlyst 20 millioner i denne runden, og samlet er det søkt om drøye 50,9 millioner. Sammenlignet med fjorårets utlysning ser vi en stabil pågang av antall søknader. I mars 2017 mottok STUD-ENT totalt 47 søknader.

STUD-ENT er ikke tematisk og årets søknader dekker bl.a. nanoteknologi, IKT, materialteknologi, miljøteknologi, musikkterapi, medisinsk teknologi, landbruksteknologi og akvakultur.

Gjennom STUD-ENT ønsker Forskningsrådet å oppfordre til studententreprenørskap, og bidra til å styrke entreprenørskapskulturen ved norske utdanningsinstitusjoner. I 2018 har NMBU mer enn doblet antall søknader siden fjorårets utlysning og stiller med hele 11 søknader i årets konkurranse. NTNU ligger fremdeles i tet med flest antall søknader.

I 2018 har totalt 13 ulike universiteter og høyskoler sendt inn søknader til STUD-ENT-ordningen, og Høgskolen i Innlandet er representert for aller første gang.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Videre prosess for søknadene

Vurderingsprosessen består av en administrativ forhåndsvurdering, og en ekstern ekspertvurdering i to trinn.

I forhåndsvurderingen sjekker Forskningsrådet at alle formelle krav er oppfylt, og dersom dette er i orden identifiseres videre tre eksterne eksperter per søknad.  De eksterne ekspertene har ofte bakgrunn som investor, forretningsutvikler, teknologiutvikler, serie-gründer o.l.

I det første trinnet vurderes hver enkelt søknad av de tre ekspertene uavhengig av hverandre. I tillegg til å sette karakterer bidrar ekspertene med verdifulle råd og tilbakemeldinger knyttet til de typiske utfordringene de enkelte prosjekter har foran seg.

Søknadene blir videre rangert basert på ekspertenes karakterer og vurderinger fra vurderingstrinn 1. De beste prosjektene går videre til trinn 2 i vurderingsprosessen hvor søkerne får muligheten til å presentere sitt prosjekt foran et samlet panel av eksperter. Dette er en fin mulighet for prosjektene til å få erfaring med å «pitche» prosjektet sitt samtidig som de får verdifull tilbakemelding fra ekspertpanelet.

Prosjektene får endelig svar på søknadene senest 5. april 2018.

 

 

Skrevet av:
Miriam Meling Seniorrådgiver mbm@forskningsradet.no
Publisert:
20.02.2018
Sist oppdatert:
20.02.2018