Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Keenious

Anders Rapp, Frode Opdahl (Foto: Steffen Hansen/Forskningsrådet)

Keenious-teamet består av Frode Opdahl (26 år) og Anders Rapp (27 år). Prosjektet er tilknyttet Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet (UiT).

Frode Opdahl har erfaring fra Grunderskolen 2017 Alumni og har i tillegg jobbet som programmerer, Anders Rapp har en Bachelor i Psykologi og en Bachelor i Luftfartsfag. Rapp har i tillegg vært tidligere produkt manager i en startup, og har også gått på Grunderskolen 2016 Alumni.

Hva er kundeproblemet og løsningen?
Det er et hav av informasjon tilgjengelig på internett og det blir bare mer og mer fremover. Når man skriver en oppgave eller forskningsartikkel så bruker mange søkemotorer for å finne ut hva man burde skrive om, men det krever at man må vite hva man faktisk er på utkikk etter. Keenious lager et verktøy for alle som skriver faglige tekster som analyserer teksten din mens du skriver i skriveprogrammet ditt, og henter fram linker og informasjon til nettsider og forskningsartikler som er relevant for akkurat deg og det du skriver om i skriveprogrammet.

Hvorfor ønsker dere å satse på entreprenørskap og Keenious?Vi vet at det er så ekstremt mye kunnskap tilgjengelig på nettet, men det er nesten umulig å finne fram til det som er relevant for akkurat det man jobber med. Vi ønsker å gjøre det lettere for alle som skriver tekster å få tilgangen til denne kunnskapen sånn at alle kan skrive kvalitet tekster. Vi ønsker å satse på dette fordi vi ser at det er store forbedringspotensiale i hvordan vi mennesker henter den informasjonen som er tilgjengelig på nettet. Dette er noe som vi alle ser at vi trenger, uansett om du er f.eks. forsker, student eller journalist.

Hva vil støtten fra Forskningsrådet bety for dere?
Støtten er ekstremt viktig for oss for at vi skal kunne jobbe fulltid med ideen, samt ha midler til å lage et kvalitetsprodukt. Uten støtten her hadde vi slitet med å kunne jobbe fullt med ideen, og det hadde gjort det vanskeligere og mer tidskrevende om vi ikke kunne fokusert 100% på ideen og arbeidet rundt.

Hvilken kunnskap bygger prosjektet på og hvordan bidrar UiT?
Verktøyet bygger videre på teknologi som prosjektleder utvikler under master oppgaven sin. Algoritmen i prosjektet ble nemlig utviklet under masteroppgaven til prosjektleder, mens nå jobber prosjektet med resten av systemet. Universitet i Tromsø er essensielt for å rådføre prosjektet i videre utvikling av teknologien, samt for å få tilgang til studenter som kan teste produktet. Hittil er det foretatt en markedsundersøkelse i England og i USA hvor prototypen har blitt vist. Prototypen ble vist til over hundre studenter, og responsen var veldig god.

 

Skrevet av:
Steffen Hansen/Forskningsrådet
Publisert:
12.09.2018