Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Independence Gear

Hjelpemidler som selvstendiggjør bevegelseshemmede i hverdagen.

Carl Christian Sole Semb, Tord Are Meisterplass, Nikolai Hiorth i Independence Gear.

Independence Gear-teamet består av Carl Christian Sole Semb (26), Tord Are Meisterplass (28) og Nikolai Hiorth (28). Prosjektet er tilknyttet Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU).

Semb og Hiorth er begge sivilingeniør i produktutvikling og produksjon. Meisterplass er sivilingeniør i teknisk geofag og hadde ideen til prosjektet. Meisterplass har en ryggmargsskade og ble Independence Gears første bruker og tester av eget produkt.

Hva er kundeproblemet og løsningen?
I dag er bevegelseshemmede avhengig av hjelp for å gå på toalettet. Vi lager hjelpemidler for å selvstendiggjøre bevegelseshemmede i hverdagen. Produktet er et intimt hjelpeverktøy som vil gjøre bevegelseshemmede i stand til å gå på toalettet og pleie intimsonene sine på egen hånd uten assistanse. Vårt første produkt er rettet mot ryggmargsskadde, og vi setter brukeren i sentrum under utvikling av produktet.

Hvorfor ønsker dere å satse på entreprenørskap og Independence Gear?
Vi ønsker å satse på ideen fordi vi har sett hvor stor positiv påvirkning de første prototypene har hatt på hverdagen til Meisterplass. Han har gått fra å være fullstendig avhengig av pleier for å gå på do til å bli helt uavhengig. Det ville dermed nesten være egoistisk av oss å ikke ta det videre slik at vi kan hjelpe andre med lignende behov.

Hva vil støtten fra Forskningsrådet bety for dere?
For å få til dette er vi avhengig av midler til testing på andre brukere og deretter utvikle bedriften til å kunne levere et pålitelig produkt med høy brukervennlighet. Derfor blir støtten fra Forskningsrådet helt avgjørende for å kunne lykkes med prosjektet.

Hvilken kunnskap bygger prosjektet på, og hvordan bidrar NTNU?
Studiet vårt ved Instituttet for maskinteknikk og produksjon ved NTNU har lært oss viktigheten av denne brukersentrerte tilnærmingen til design og å feile tidlig gjennom fysisk prototyping for å lykkes raskere. Instituttets forskningslab TrollLabs og professor Martin Steinert har vært spesielt viktig for oss. Studentene til Steinert vil bli en viktig ressurs videre i prosjektet. De utfordrer oss til å tenke helt nytt rundt behovene vi oppdager gjennom å sette oss inn i situasjonen til mennesker som er avhengig av hjelp i hverdagen.

Skrevet av:
Anette Haukelidsæter
Publisert:
02.11.2017
Sist oppdatert:
03.10.2018