Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Gungnir Barbells

Olympisk vektstang med integrert låsemekanisme

Markus Hansen, Audun Sand (Foto: Steffen Hansen/Forskningsrådet)

Gungnir Barbells-teamet består av Andreas Bossonney Gundersen (27 år), Audun Filip Sand (27 år) og Markus Leonhard Hansen (32 år). Prosjektet er tilknyttet Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU).

Andreas Bossonney Gundersen har blant annet deltatt på Gründerskolen i Houston våren 2018 hvor han hadde internship innen bedrift- og web-utvikling, Audun Filip Sand har tidligere vær medgründer i bedrift innen personlig trening, ernæring og mental trening, mens Markus Leonhard Hansen har blant annet tidligere erfaring fra mekanisk design, produktutvikling og startup.

Hva er kundeproblemet og løsningen?
Dagens løsninger gjør det tidkrevende og fysisk vanskelig å sikre vektskiver på treningsstangen. Fjærlåsene som brukes nå til dags kan i tillegg være vanskelig å finne, da de ofte forsvinner og kan oppleves som lite brukervennlig for sluttbrukeren. Gungnir Barbells utvikler en olympisk vektstang med en ny låsmekanisme for vektskiver. Løsningen som gjør vektstangen spesiell er verken komplisert eller avansert. Den er utviklet og designet for å være så enkel, effektiv og intuitiv som mulig. Mekanismen vil bidra til å gjøre trening med frivekter sikrere, enklere og mer effektiv for brukeren.

Hvorfor ønsker dere å satse på entreprenørskap og Gungnir Barbells?Ideen har rot i frustrasjon over dårlige løsninger. Produktet vårt er en av flere innovasjoner i treningsbransjen vi i Gungnir Barbells har intensjoner om å utvikle. For oss er dette kun starten. Det er derfor viktig for oss å satse stort og gjøre vårt beste for å få denne bedriften til å vokse. Vår visjon er at dette blir den nye standardløsningen for vektstenger over hele verden. 

Hva vil støtten fra Forskningsrådet bety for dere?
Støtten fra Forskningsrådet vil være avgjørende for oss å kunne utvikle produktet vårt. Vi skal gjennom dyre prosesser med patentering og produktutvikling som vi ellers hadde brukt lang tid på å samle inn midler til. Vi får i tillegg muligheten til å komme oss fra konsept til ferdig produkt, og forhåpentligvis muligheten til å stå på egne bein etter prosjektslutt. Det gir oss som team muligheten til å arbeide effektivt og målrettet i et helt år, noe som i seg selv har enorm verdi.

Hvilken kunnskap bygger prosjektet på og hvordan bidrar NMBU?Prosjektet bygger på kunnskap som vi har samlet inn gjennom undersøkelser gjort på både kunder og sluttbrukere. Vi har i tillegg 10 års samlet erfaring innen treningsbransjen og oppdaget en mangel i utstyret som et resultat av dette. Vi har identifisert et problem og et behov gjennom dataen vi har samlet inn, og brukt denne til å utvikle et unikt design og en ny løsning.

Vi er i gang med utviklingen av prototypen som bygges på Eik Ideverksted på NMBU, samtidig som designet patenteres. Universitetet og verkstedet stiller opp med god teknisk- og faglig kompetanse, utstyr og maskinerings lab som vil hjelpe oss med å teste og utvikle produktet vårt.

 

Skrevet av:
Steffen Hansen/Forskningsrådet
Publisert:
12.09.2018