Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Evetro

Digitalt system for effektiv kontinuerlig forbedring

Robin Koien (Foto: Foto: Steffen Hansen/Forskningsrådet)

Evetro-teamet består av Robin Koien (26 år), Ove Nordheim (25 år), Vegard Bjerkli Bugge (24 år), Lars Kråkevik (25 år) og Jon Håvard Halvorsen (25 år). Prosjektet er tilknyttet Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU).

Koien har blant annet erfaring innenfor prosjektledelse, teamarbeid, bedriftsøkonomi og programvareutvikling. Nordheim har kompetanse innen retrospektiver, forretningsutvikling og bedriftsøkonomi. Bugge har kompetanse innen programvareutvikling og var systemutvikler for oppstartsbedriften Agenda Systems AS i fjor. Kråkevik har kompetanse innen prosjektledelse og programvareutvikling. Halvorsen har blant annet kompetanse innen retrospektiver, forretningsutvikling, sosiale medier og prosjektledelse.

Hva er kundeproblemet og løsningen?
Retrospektiver er kort fortalt veldig effektive workshops som bidrar til å forbedre samarbeid, kunnskapsdeling og produktivitet i team. Mange team gjennomfører retrospektiver grunnet verdien det gir, men de fleste gjennomfører metoden manuelt med post-its og flere opplever utfordringer. Vi utvikler et digitalt system som bidrar til å løse hovedutfordringene og guider brukerne gjennom prosessen for å gjøre det så enkelt som mulig å bli god på kontinuerlig forbedring. Vårt formål er å hjelpe andre til å oppnå effektivt samarbeid slik at de ansatte kan prestere og trives i jobben sin.

Hvorfor ønsker dere å satse på entreprenørskap og Evetro?
Vi har lenge hatt et ønske om å starte noe eget da vi alltid har vært interessert i entreprenørskap og innovasjon. Den viktigste ressursen en bedrift har er uten tvil menneskene som jobber der. Problemet er at det er mange som ikke er motiverte og trives i jobben sin, noe som har negative følger for organisasjonen og arbeiderne. Drivkraften vår for å satse på akkurat denne idéen er at vi ønsker å hjelpe andre til å oppnå effektivt samarbeid slik at de kan prestere og trives.
Hva vil støtten fra Forskningsrådet bety for dere?
Støtten fra Forskningsrådet betyr at vi kan videreutvikle produktet og at alle medlemmene i teamet kan jobbe fulltid med prosjektet fremover. Den legger grunnlaget for bedriftens videre drift og utvikling, samt sørger for at vi får kortet ned tiden til markedet. Støtten betyr veldig mye for oss, og vi tror det absolutt vil øke våre sjanser for å lykkes.

Hvilken kunnskap bygger prosjektet på og hvordan bidrar NTNU?
Prosjektet bygger hovedsakelig videre på tidligere forskning og ny kunnskap om retrospektiver og kontinuerlig forbedring. Det går i stor grad ut på hvordan IKT kan benyttes for å oppnå økt effektivitet og forbedret samhandling i team.
NTNU bidrar med flere mentorer med høy kompetanse som er veldig relevant for prosjektet. Dette omfavner blant annet kunnskap innen teknologistøttet samhandling, smidig utvikling og teamarbeid. Mentorene åpner opp muligheten til å teste produktet vi utvikler i relevante fag på NTNU. Med jevne mellomrom bidrar de også med rådgivning og faglige diskusjoner som er verdifullt for prosjektet.

 

Skrevet av:
Steffen Hansen/ Forskningsrådet
Publisert:
12.09.2018