Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Entrino Solutions

Alpilox – Oversiktlig utendørs oppbevaring av alpinutstyr i alpinanlegg med mobiltilkobling.

Jørgen Dyrstad, Marius Våge, Simen Roel Klafstad (Foto: Steffen Hansen/Forskningsrådet)

Alpilox-teamet består av Simen Klafstad (26 år), Marius Våge (34 år), Jørgen Dyrstad (26 år) og Fredrik Gaptjern (26 år). Prosjektet er tilknyttet Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU).

Klafstad har erfaring fra egenvirksomhet ved salg av treningsdagbøker. Våge har tidligere erfaring som business developer innen finans og leder for linjeforeningen. Dyrstad har erfaring som leder for mastergradens linjeforening, og Gaptjern har tidligere erfaring som montør og elektriker.

Hva er kundeproblemet og løsningen?
Alpilox oppstod når en gründerne fikk sitt skiutstyr stjålet på et alpinanlegg. Løsningen vår, som førte til Alpilox er å lage et tilpasset utendørs låse- og oppbevaringssystem for skikjørere og å tilby sikker oppbevaring for ski og tilhørende utstyr, med tilkobling til VISA, heiskortsystemer og mobilapplikasjoner. Etter å ha skannet brukerenheten sin får en automatisk opplyst og tildelt en plass. Systemet er automatisk betjent dag og natt og plasseres utenfor foretrukne lokasjoner, som restauranter og afterski steder i Alpinanlegg. Dette gir kontroll over utstyr og en ryddig opplevelse og utearealet. 

Hvorfor ønsker dere å satse på entreprenørskap og Alpilox?
Drivkraften for å satse på entreprenørskap er ønsket om å skape sin egen arbeidsplass samtidig som man skaper merverdi for samfunnet. Alle i teamet har en lidenskap for entreprenørskap og innovasjon og mener at mange av dagens løsninger kan bedres ved å sette sammen eksisterende teknologi på nye måter. Nettopp denne tanken er bakgrunnen for Alpilox.

Hva vil støtten fra Forskningsrådet bety for dere?
Støtten fra forskningsrådet vil gi utløsende følger for kommersialiserings prosess av Alpilox. Støtten gjør det mulig for Entrino Solutions AS å få testet et tilnærmet markedsklart produkt en hel vintersesong, som vil være nødvendig før inkrementelle entringer og salg av produktet kan starte. Samtidig utløser et suksessfullt Stud-ENT prosjekt investoravtaler ved utgangen av prosjekt perioden.

Hvilken kunnskap bygger prosjektet på og hvordan bidrar NTNU?
Alpilox oppstod når en gründerne fikk sitt skiutstyr stjålet og har siden det blitt utviklet ved siden av studier på Handelshøyskolen BI og NTNU. Alpilox består av et kjerneteam som drives av en lidenskap for å sette entreprenørskap teorier ut i praksis og for å gjøre en forskjell for utendørsaktiviteter. Teamet består av fire studenter fra ulike fagområder ved NTNU, NTNUs Entreprenørskole, Industriell Design, Entreprenørskap Innovasjon og Samfunn.

NTNU bidrar konkret med den teoretiske forankringen til prosjektet, mentorer på en rekke områder (elektroniske systemer, mekatronikk, entreprenørskap). Samtidig har Entrino Solutions blitt bevilget kontorplass hos NTNU Engages inkubator: «Gründerbrakka». Her deler bedriften kontorlokaler sammen med andre akademiske startups i et miljø som fordrer kunnskapsdeling. Gratis kontorplass er mot at Entrino Solutions AS stiller opp i presentasjoner og foredrag, og bidrar til å bygge entreprenørskapsmiljø på NTNU.  

Skrevet av:
Steffen Hansen/Forskningsrådet
Publisert:
12.09.2018